Mám ju oproti druhej bradavke takú ružovkastu, keď sa mi len tričko obtrie o nu tak má tak pali/boli… nemám na nej ranku, len už pár týždňov mám takú bielu malú bodku tak hlbsie v bradavke.
Čo by som sa na ňu mohla dat nech to tak nepali/neboli?
To môžeš mat upchaty mliekovod alebo kandidozu...
Pozor, ak je to kvasinka, tak lanolin urcite nedavat! Treba rozlisit kde je problem, najdi si na nete obrazky ako vyzera kvasinka na bradavke, skontroluj usta dietata, ci nema soor, vtedy potierat roztokom sody bikarbony, alebo este lepsie ist k dr predpisat sirup pre dieta aj tebe na bradavky. Nepouzivat gencianku. Ak to kvasinka nie je, tak mozes aj lanolin, ale postaci bohate (vlastne to je naj) materske mlieko nechat zaschnut na bradavke a vetrat vetrat vetrat. Pokial by slo o mliecny pluzgier, ten by sa mal dat prepichnut a upchatie vysat, ak sa to neda alebo problem pretrvava aj ked dieta z neho pije, tak to asi bude iny problem. Odporucam, ak si nevies rady, kontaktovat laktacnu konzultantku (nie z mamily) vasalaktacna.sk alebo najst si ju na ig (vasa laktacna konzultantka), najdes tam prispevky aj o kvasinke. 🍀
Súhlasím s vyššie napísaným, buď kvasinka, alebo mliečny pľuzgier (ten sa dá prepichnúť, vytlačiť a malo by dôjsť k úľave). Lanolín by som nedávala (zvykne zhoršiť kvasinky). Mne pri bolestivých bradavkách najviac pomohli multimam náplaste. Sú síce drahšie, ale ja som ich strihala na polovicu, alebo aj na tretiny a na bradavku to stačilo. A úľava takmer okamžitá, do pár dní mi pomohli zahojiť ragády, čo som mala až do mäsa rozpraskané bradavky. Len neviem, či sú vhodné aj v prípade, že by to bola u teba kandidóza.
skús pozrieť:
https://www.benulekaren.sk/multi-mam-compresses...
@livuska124 doposiaľ som mala často tie mliečne pluzgiere , vždy na tomto jednom prsníku , prepichla a uľavilo sa , teraz toto mám už aj mesiac a tak hlboko takú bielu bodku, niekoľko krat som sa snažila to prepichnut ale nikdy som sa k tomu nedostala len krv mi išla potom. Tak neviem či som so tam nemohla niečo zaniesť 🤔 A celkovo je bradavka taka ružovkava a boli , ale bez poranenia.
Ale čo to ta biela bodka tak hlboko .. 🤔
Citrovital kvapky. Nakvapkať do prevarenej vychladenej vody v štamperlíku a namáčať bradavku niekoľkokrát počas dňa. Ja som si tak vyliečila ten mliečny pľuzgier, tiež bol tak hlboko. Celé sa to vysušilo a iba som ho chytila medzi nechty a vytiahla ako kamienok, chrastu.
@svokrinjazykmonika vysušilo sa to aj keď ro bolo hlboko ? A kolko dni takto ? Lebo robila som to asi dva dni ale nejaká zmena žeby bola nemôžem povedať , ale už som stym poľavila.
Choď k doktorke ona ti najlepšie poradí, zbytočne sa trápiš. Ja som takto dva krát bola na kožnom keď som mala problém dala mi lieky a za 3-4 dni bolo po probléme.
Jooj to už si nepamätám. Ale dlho som sa s tým trápila. Aj tie kvapky som si dlho dávala
Medela lanolinova mast