Dojčím a zároveň dávam umelé mlieko

3. jan 2022

Ahojte, dojčím ale aj dokrmujem umelým, mám dávať novorodencovi vodu ?

veronikalubko
3. jan 2022

Troska nikdy neuškodí, hlavne si dávaj medzi kojenim a dokrmovanim aspoň 30 min pauzu aby sa mliečko nezmiesalo a nezaplietli sa koliky 🙂) dobrá rada nad zlato od jednej doktorky 👍🏻😊

zuzahajdulka
3. jan 2022

Prečo dokrmuješ UM, ak sa mozem opytat? Ak mas pocit, ze mas malo mlieka, neboj, telo si ho vytvori dostatok. Novorodeniatko to najlepsie odinformuje papanim podla zelania, nie podla casoveho harmonogramu. Ak vodu, myslim, ze spociatku musi byt prevarena.

karhu
3. jan 2022

u nas sa i miesalo a koliky neboli, voda sa nedavala

scorpionflower1
3. jan 2022

Ja som tiez dokrmovala chvilku umelym a vodu som nedavala ani v porodnici ani na pediatrii mi nepovedali, ze mam davat. Ziaden problem mala nemala. Ono to asi zavisi aj od toho kolko toho umeleho vypije, ci je ho viac ako materskeho.

zojanka
3. jan 2022

Ja som kojila a dokrmovala UM a ziadnu vodu som nedavala. Jedine ked boli horucavy vonku nad 30° tak som ponukla obcas. Az okolo 3mesiaca som zacala davat.

autor
3. jan 2022

@veronikalubko mne práve v pôrodnici radili nadojčiť tesne pred kŕmením 🤔 tak ja už neviem ako čo robiť, všade tvrdia niečo iné…

@zuzahajdulka musela som dokrmit, nemala som do 4teho dňa žiadne mlieko, teraz ho mám malo, malá ma 6 dni a ma o 250g menej ako po pôrode..

zojanka
3. jan 2022

A ja som krmila stylom nakojit a hned za tym umele. Ziadne koliky ani ine problemy s travenim neboli.

kvecinka321
3. jan 2022

Je normálne že bábätko po pôrode “schudne” na váhe.. jednoznačne kontaktuj laktačnú, poradí ti uistí ťa… mne tak moja sestra zachránila dojčenie odchovala 5deti tak mala skusenosti, ma povzbudila aj keď ja som mala pocit že mlieko nemám.. ak aj máš menej mlieka existuje kopec doplnkov na zvýšenie tvorby.. všetko ti vie povedať laktačná.. môže byt chyba aj prisatia… je veľa príčin a mnoho riešení…

solange7
3. jan 2022

Už som sa zľakla, že popri dojčení piješ tuzemák. 😅

zuzahajdulka
3. jan 2022

Ak ti mozem poradit, radsej sa obrat na certifikovanu laktacnu poradkynu. Tie ta rozkoja aj na prvy šup. V porodniciach maju sestricky oznacenie akoze laktacne poradenstvo, ale je to cista katastrofa (moja skusenost 2x v BA na Kramaroch). Lebo ak zacnes UM, tym padom bude prirodzena tvorba mlieka upadat. Babatku sa nebude chciet tak namahavo sat z prsnika, ked z flasky to tecie omnoho lahsie. Tym padom sa bude kojit menej a tym padom sa bude materskeho mlieka tvorit stale menej. A to urcite vies, ze UM sa ani z tisiciny nevyrovna benefitom MM pre zdravie a vyvoj babatka.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andreatytler
4. jan 2022

Ja som kojila, odsavala a davala materske mlieko a hned za tym umele. Boo to asi 50-50 materske a umele.
Mala som 2 laktacne konzultantky a obe povedalai ze umele mliecko sa moze dat hned pred, alebo po materskom. Ja som davala umele nakoniec, aby som nevylievala materske mlieko.
Vsade a vsetci mi povedali ze voda sa zacne davat az s prvym prikrmom. Ani dieta plne na umelom mliecku nepotrebuje vodu. A tak som dala vodu az v 5.5 mesiaci.

zapalkazapalkova
4. jan 2022

Radšej si zavolaj laktacnu z Mamily a ona ti poradí a uisti ta 🙂
Ja som iba kojila a žiadnu vodu ani čaje som nedávala až do 7.m.

ingush616
4. jan 2022

Nie, nemas davat vodu. Mlieko úplne stačí.

henka123123
4. jan 2022

Ked aj kojis nedavaj vodu...keby bola cisto na um tak vtedy davaj

lucia147852
4. jan 2022

Netreba dávať vodu. Má jej dosť v mliečkach. Ja som dávala UM hneď a nebol žiaden problém. A hlavne sa nestresuj z reči, ako treba kojiť za každú cenu s tlačiť do seba všetko možné len aby si mala mlieko. Nie každá žena dokáže kojiť a má dosť mlieka ako sa rado prezentuje. Lepšie dieťa na UM ako zozrate nervy, depky a neviem čo všetko