Ahojte , som zúfalá ... malá bude mať tri týždne a je plne dojčená. Problém je v tom , že sa nám nedarí dodržiavať intervaly papania , cez deň papá každú hodinu a pol cez noc každé dve a tým pádom nemám čas na oddych. Mliečka je dosť aj ona zrejme toho dosť spapá kedže pekne priberá. Nejaké nápady ako tie intervaly natiahnuť ? Zatiaľ pomáha spanie vonku ale to môže len raz za deň vzhľadom na počasie čo nestačí.
natiahneš intervaly, začne sa ti znižovat tvorba mlieka / lebo len častým a správnym dojčením - bez cumla, bez dlhých prestávok, so správnym prisatím -si udržuješ dostatočnú tvorbu / a máte problem☹
ako ty jes a co? skus tucnejsiu stravu, mliecka je mozno dost, ale aj zlozenie moze zavazit...ak by nic nepomohlo, tak vzdy pomoze cas...vsetko sa casom meni, pri malom babatku som viackrat bola z niecoho zufala, co samo preslo
Kojit na poziadanie, nie na nejake intervaly. Co je to za nezmysel. Ak je dieta vahovo v poriadku a bez problemov, tak sa ma kojit na poziadanie. Top komme hovorili laktacne a lekarka v porodnici.
Na oddych uz cas mat nebudes zial, to uz lepsie nebude. Lebo deti nie su zrovna oddychove bytosti. Oddych je tak na dve hodky ked spia a cau. Ten zaciatok mi prisiel oproti tomu ako teraz beha okolo cista pohoda
Mozno ma problem s mnozstvom ktore do seba dostane na jedno krmenie a nestaci jej to. Uzdicku na pere/jazyku nema? Prisatie ma dobre?
Ak je vsetko ok, tak potom asi naozaj potrebuje tolko mlieka kolko si pyta.
Možno nechce vždy papať. Možno sa chce nosiť, rozprávať sa, bolí ju bruško a potrebuje si pokopkať rozbalená. Skús ju zamestnať inak. Ak to nepomôže a je naozaj hladná, budeš to musieť vydržať.
Na 3 týždňové babatko to znie náhodou fajn. Z čoho presne si zúfalá? Toto je proste také obdobie, že bez vycitiek na vsetko kasli (pokiaľ nemáš iné deti) a venuj sa len jej. Možno skus nosič, kojit po leziacky a oddychovať keď sa dá.
@mabenn akú tucnejsiu stravu máš na mysli?
Dojcenie nema intervaly, ver mi. To nie je harmonogram. Dojcenie je pre babatko aj bezpecie, pokoj. Kojila som obe deti cez dva roky, a to prve som, bohuzial, tiez tymto trapila, kym som nepochopila, ze to nie je spravne cesta. Takze klud,a dojci, kolko potrebuje. Bohuzial, oddychnes si menej. Ja som sa nevyspala vyse 5 rokov, syn sa budil aj po hodine. Drzim ti palce
maslo, vajicka, maso, ...sytu proste, aby tvoje telo malo dost pre seba aj do mlieka...mne na rozbehanie ked som sa trapila s dokrmovanim pomohla prazenica...a kludne aj v noci som si zahryzla rozok s maslom a sunkou a napila sa poriadne
@kiki68 to nie je ale fyzicky možné ... Cez deň behám okolo staršej a v noci kvôli krátkym prestávkam skoro nespím a je len otázka času kedy buď sa zbláznim alebo prídem o mlieko ...
@zuzliq skúšala som , zatiaľ ju nemám ako zabaviť na to je primalá a nosim v šatke takže je veľmi veľa pri mne , hold asi je taký hladoš
@domak2 práveže mám staršiu a zúfalá som z nedostatku spánku lebo z tých dvoch hodín v noci čo má medzi papanim cez pol hodiny trvá kým si grgne a kým zaspí lebo má reflux , do toho staršia žiarli takže začala sa v noci budiť a vyžaduje si moju prítomnosť
Ved normal das do nosica a kojis kedy chce. Potom by som teda asi dokrmovala a presla casom na flasu. Lebo ked nemas na to cas, tak je to tazko. To dieta ked je hladne, tak s tym nic nespravis. Ako ono sa da nakojit prakticky vsade. Aspon ja som been kojila naozaj vsade a za kazdych okolnosti. Lebo flasu uplne odmietal. Teraz uz to osefujem tym, ze si da napr caj z pohara a je to cajk
este raz sa opytam - nema nejaku fyzicku prekazku pri dojceni, kvoli ktorej si nevie naraz vela poriahnut a preto si pyta jest tak casto? Udicky na pere/jazyku alebo zle prisatie sa?
No tak nečakaj kým si grgne lebo je to vymysel “jedna tetka povedala”. Keď sa naje ulož ju spat
Ešte je maličká s maličkým žalúdkom, potrebuje často papať. Ako porastie, tak sa to natiahne… Ja som si to zratala, na začiatku som dojčila 7-8 hodín denne a jedno kŕmenie jej trvalo cca 45 minut. Teraz ma skoro 4,5 mesiaca, dojcenie sa skratilo na 4-5 hodín za deň, papať pýta 10-12x za deň, z toho v noci len 2x.
spoločne spanie výrazne uľahčí nočné kojenie. Ja som s mojim spávala od 4 mesiacov do teraz 🙂.
No ja v noci grganie veru neriesim, malý spi pri mne, keď sa začne mrvit nakojim ho bez opustenia postele a položím vedľa seba, mam ho na vyvýšenom vankusi aby som ho neprilahla a spim ďalej, koľkokrát ani neviem ako často bol hore. Staršiu si nespomínala, to už neporadim, moja ma už 9 a tu akurat používam na donasku plienok 😅
Neboj, za chvíľu sa zohrate a bude dobre 🙂
Ake si predstavujes intervaly medzi kojenim, aby si bolla spokojna? (Co je inak podla mojho nazoru hlupost, cim viac kojim cez den, tym viac mi spi v noci, lebo ma svoju davku mlieka)... Takisto vobec nedavam odgrgnut... ked sa pozlosti, viem, ze vtedy treba, dam do spravnej polohy a grgne do minuty... keby som pol hodinu cakala na grgnutie po kazdom jedle, nic ine cez den ani nerobim.
ak máš koho, skús požiadať o pomoc mamu, svokru, sestru, manžela, kamošku, nech ti ju cez den povozia v kočíku, ak tam dlhšie pospí, počasie je fajn a može byť vonku v akomkoľvek počasí, pokiaľ je dobre oblečená, ty si za ten čas ľahni a spi, nič iné nerob, prípadne zaobstaraj pomoc so staršou, na víkend k babke, aby si si oddýchla, niektoré deti sú náročnejšie, je ešte maličká, časom bude lepšie, držte sa
vývar poctivy , losos hovädzie , viac cukru môže mat vravi sa tomu hladne mlieko
mne po losose vždy spali dlhšie
ešte je riešenie ak padáš na hubu
viem čo je toto si ako zombík
cumlik a prechadzka niekto ti pokočikuje a ty zalomíš alebo potom odsat a nech daju cez flašku tvoje mlieko ,lebo čim budeš vyčerpanejšia tym toho mlieka bude menej
ja som kojila na požiadanie prve a to bolo ako čisté gestapo kojacie tak viem ako sa citiš v šprintovom tyždni aj každu pol hodinu
@jarnajar skúšala som, zaspí hned lenže do 10tich minút začne grckat a to sa potom dá uspať len na rukách
@nikamo33 cumel mám od pôrodnice lebo by ma ozaj zožrala :D
autorka: tak to dava zmysel, ze chce casto jest, ked to po krmeni vygrcka tak to potrebuje rychlo doplnit. Zacala by som toto riesit a tym sa ti fixnu aj tie intervaly, snad.
Vitaj vo svete materstva. Čo je to oddych? To slovo nepoznam už 4,5 roka
@jazula 45 minút?to si medzi tým aj zdriemla nie?🙂To je veľmi dlho nechať na prsníku babo pije v prvých minútach gro toho čo potrebuje potom dudluje, hra sa...ja, keď som videla, že spí a neťahá odtiahla som sa to sa rýchlo zase nacucla pár x potiahla a spala.
Autorka je to miminko veď má malý žalúdok a ešte z toho aj vygrca.Zaciatok je ťažký máš 2 malé deti o mesiac to bude lepšie.Tiez som dlho kojila a aj cumel mala v pôrodnici, aj odsavala a dávala z fľaše ja som porušila všetko čo dnes laktacnej hovoria, že sa nemá a na prste visela do 3r.
Hladné a dobre mlieko neexistuje je len mlieko.
Určite nehladujes...jedz, veľa pi a snáď to natiahnuté postupne na dlhšie.Ja som v zúfalstve dala na noc aj umelé v 8m myslela som, že dlhšie pospi, ale každé 2,5 h ako budík do roku aj pol pokým išli zuby