Chcela by som vás poprosiť o skúsenosti. Nakoľko kojím dcérku a mala som nepríjemnú skúsenosť. Neviem čo také som zjedla aj keď tuším z čoho práve ale dcéra sa nemohla vykakať 3 dní s tým, že už bola nepokojná tak som jej musela pomôcť. A konečne sa vykakala a dosť husté. A teda chcela by som vaše skúsenosti co také keď ste zjedli a kojili ste a bábätko sa po tom nemohlo vykakat aby som sa tomu vyhla. Viem jasne všetky detičky sú iné ale rada by som sa vyhla ak máte niečo overené. Ďakujem. (viem ze bábätko nemusí kakat aj par dni ale na nej bolo vidno nervozitu a hlavne keď som jej pomohla išlo to hrozne husté)
Nedávam, mali by sa dávať všetkým kojenym bábätkám?
Nenapísala si aké veľké dieťa a či prijíma už aj inú stravu. No ja mám opačnú skúsenosť, že kojené dieťa - ešte aj pri zavádzaní príkrmov, by malo lepšie kakať, lebo materské mlieko = tekutina, prirodzené probiotiká, atď. Ale môže sa stať, že pár dní je ešte ok...keď už mala dcéra problémy, že tuhé, tak to mohlo byť málo tekutín, resp. žeby málo celkovo zjedla? A čím si ty myslíš, že to mohlo byť? Naozaj ja mám skúsenosť, že kojený syn veeeľmi dlho až takpovediac "hnačkoval", čiže veľmi ľahko kakal...
Travenie sa deťom stále vyvija, preto sa aj situácie menia, nemusí to mať nič spoločné s tým co si jedla. Deje sa to aj deťom na um, že ich občas zapecie, ta krava jedla stále to isté.
Aký je vek dieťatka? Prikrmovane? Moje plne dojčené dieťa kakalo každých 10-12 dni. Materské mlieko je vysoko stráviteľné narozdiel od UM takze “zvyšky” sú minimálne.
Mlieko sa ti tvori z krvi, nie z tvojho zaludka 😉
@mabenn ma mesiac, je plne kojená, papa dosť často, na požiadanie, ma 4500g a s kaka im do teraz nebol problém bolo to riedkejsie šlo jej to ľahko.
Cokolvek zjes, predsalen je to mlieko cim krmis, takze zapecenie z mlieka sa mi nezda...ale ked mas pocit, ze nieco nesadlo, tak to vyluc. Je to male babatko este, moze reagovat na vselico. Ja som v zaciatkoch pila rascovy caj a malo to dobry vplyv na maleho. Taktiez mozes pridat sebe jogurty, acidko, hocico co by mohlo dcere pomoctl, pridaj sebe, co uskodit sebe odober. Mlieko sa tvori sice z krvi, ale su babatka aj citlivejsie. Moj mal reakcie exematicke na vselico napr.
Feniklovy caj som pila opravujem....ale to je tiez take ze su deti co im robi super a su co naopak
Môj plne dojceny kakal raz za týždeň. Ale problémy nemal. Keď mal kakaci deň, mal najprv hustejšie s potom dal ešte redšie. Dávaš malej probiotiká? Pozor na jedlá, čo nadúvaju.