Dojčím 15 mesačného syna a mám problém s prsiami

16. dec 2021

Ahojte. Mám 15m syna, je stále veľmi kojeny, už sa odtiaľ, mql len nočné kojenie ale choroba nás vrátila co sa kojenia týka niekde na pol ročné bábo. (Môžete mi kľudne poradiť, ako ho nastaviť nas5 na nočné kojenie, keď mu nedám prsnik ma strašne hysaky, ponúkam aj fľašku ale aj keď kúsok vypije, stále chce cecok)... teraz ku problému. Okrem toho ze moje prsia sú posiate striami, sú aj ,,vyťahané", dokonca mam jeden prsnik o číslo menší než druhý, Dr. Na preventívke sa má pytal ci som podstúpila nejaký zákrok. Nie je to z kojenia, snaží sa ho aj prikladať ku menšiemu ale tam nevydrží dlho, zle sa mu drží. Keď ste prestali kojiť, vrátili sa vám prsia ako tak do normálu? Vyrovná sa potom ten rozdiel? Ďakujem krásne, som z toho zúfalá, hnusim sa sama sebe a už premýšľam aj nad plastikou.

basska_b
16. dec 2021

Takéto detičky už vedia, čo chcú, čiže prso si žiaľ vynucuje. Ale ty si mama, čiže ak ti je to nepríjemné, musíš nejaké hranice nastaviť, aj keď vrieska. Kojenie musí byť príjemné obidvom... no a to že jeden je menší ako druhy a nevyzeraju už ako pred tehotenstvom, to sa žiaľ stáva. Akoby už splnili svoju funkciu - prilákať muža - aj svoju druhu funkciu - kŕmiť dieťa. Uvidíš, ako to bude po odstaveni, to sa zas trošku zmení 🙏 a potom sa rozhodnes, či operácia alebo ako.

zuzuliennka1
16. dec 2021

velkostou sa vratia narovnako, ale uz nebudu nikdy vyzerat tak, ako predtym, to je fakt.

sissy27
16. dec 2021

prsia sa ti samé k lepšiemu nezmenia. Ak by to bolo po pár týždňoch, možno do pol roka kojenia tak ešte aj áno, ale je to výsledok viac ako jedného roka intenzívneho používania. Rozdiel 1 veľkosti určite nezmizne, ani natiahnutá koža sa ti nestiahne späť. Ak sa cítiš zle, treba začať šetriť na zákrok u plastického chirurga a vyberať toho najlepšieho.

autor
16. dec 2021

@sissy27 no ved to aj premýšľam, ze by som mala začať setrrit

sissy27
16. dec 2021

je tu aj skupina o silikónových prsiach, mala by byť verejná, tak tam nakukni ;)

anulienka99
16. dec 2021

Ahoj, pri a po chorobe sa deti chcú vždy viac kojiť. Skôr je to už o tom, že dieťa chce byť s mamou. Potrebuje pocit bezpečia a istoty. Zas sa to však upraví...
Čo sa týka tvaru a velkosti pŕs, tu ti nepomôžem. Mám za sebou dokopy 7 rokov kojenia 😊 na mojich prsiach to vidieť, no manžel mi to nevyčíta a do šiat to upraví podprsenka. Ani pred deťmi som nemala úplne rovnakú veľkosť oboch prsníkov, zas nebolo to nejaké viditeľné 🤗 Pri plastike môžu byť problém možno tie strie.
Máš iba dve možnosti buď sa s tým zmieriš, alebo s tým niečo urobíš. Hocijako sa rozhodneš, držím palce, nech je to k Tvojej spokojnosti. 😊

ladybug138
16. dec 2021

Nie, neupravi sa to uz 😂🤦 ja som dojcila mesiac a moje prsia to odniesli strasne..asi ale skor preto, lebo sa mi velmi zvacsili pocas tehotenstva a pptom sa zase zmensili a ta koza mi uz ostala

jaskolka
16. dec 2021

Dieta v chorobe je oveľa citlivejsie a prsník je aj na upokojenie, nie len na jedenie. Syn bežné keď bol nachladnuty, aj po tom stále chcel len cuckat, dokonca boli dní, keď akmer nič iné nejedol len mlieko. Takže to je normálne, že si vyžaduje tvoju prítomnosť aj takto (choré dieťa chce hlavne mamu). Prejde ho to,a opäť bude mať režim ako pred chorobou.
Co sa týka veľkosti a stavu prsníkov, nie, nevráti sa to. Jednoducho dojčenie hlavne dlhodobe mení komplet všetko tam (väziva, svalstvo). Ja som napríklad ale nikdy také veci neriešila, proste ma to netrápilo, že už aj brucho, aj koža, aj prsia sú iné ako pred tým.
Jedine plastiku potom dat, ak nie si spokojná.Alebo sa zmieriť s, tým, že aj to je úloha tela, vynosit a vyzivit dieťa

autor
16. dec 2021

@jaskolka mam 23 rokov, a predsa muž by chcel niečo pekné doma

elizabet173
16. dec 2021

tak nech muž zarobí a zainvestuje do svojej ženy, ale určite by som to nerobila kvôli mužovi, ale kvôli sebe

patrien
17. dec 2021

Ja som dcérku kojila vyše dvoch rokov jeden prsník som mala aj o vyše čísla väčší než ten druhý. Keď som ju odstavila prsník sa upravil a mám ich oba rovnakej veľkosti, síce menšie než pred otehotnenim a kojenim ale sú rovnaké takže dopredu určite nezúfaj 🙂

veronikapl
17. dec 2021

Presne viem, ako sa cítiš tiež mám 23 rokov a takýto problém...a po ukončení dojčenia rozmýšľam nad tou plastikou ..to jedno číslo je už ozaj vzhľadovo problém a neupravi sa to.

autor
17. dec 2021

@veronikapl Véd to.. už sa hanbím aj pred chlapom bez podprsenky....ale včera mi na rovinu povedal, že sa mu už nepáčia. Že sa mu páčili predtým... nečudujem sa mu, keďže ani mne sa nepáčia... ale trápi ma to.

veronikapl
17. dec 2021

Tak to je ešte v poriadku, mne pred hodinou sa za to vysmieval že prečo jeden prsník mám a druhý nie a mal z toho šou, tak som mu povedala nech láskavo zaplatí plastiku, v podstate on za to môže 😅🤦