Dojčiaca migrenička

kamkalu
19. máj 2022

Ahojte,
sú tu nejaké migreničky, ktoré dojčia/dojčili?
Tie, ktoré ste pred tehu užívali triptany a pod.
Chcela by som sa poradiť.
Ďakujem

lilly2303
19. máj 2022

@kamkalu Ahoj ja som užívala pred tehu maxalt

kamkalu
autor
19. máj 2022

@lilly2303
A co si si dávala keď si dojcila?
Ja dojcim uz 8 mesiacov a brutal sa trápim s tymi migrenami. Mávam 3dnove migrény...neviem ako sa starať o malého keď mam záchvat, točenie hlavy...
Dávam si len paraleny a paraleny a nič nepomáha. Jem ich ako lentilky.
Nebrala si triptany, alebo co si si dávala pri zachvatoch?
Pred tehu som tiež užívala maxalt a sumatriptan.

lilly2303
19. máj 2022

@kamkalu ja som zatiaľ tiež len na paralene, niekedy mi zaberie a niekedy nie. Tiež mávam silné migrény a niekedy mám pocit že udrela moja posledná hodina, detská doktorka mi hovorila že si môžem dať aj Ibalgin, ale to som ešte neskúšala. Ale pomáha mi dosť aj pepermintovy olejcek od DoTerra, tým si ponatieram spánky aj vzadu šiju a potom ho inhalujem.

kamkalu
autor
19. máj 2022

@lilly2303 Najhorsie, ze ja tých paralenov pojem 6-8tbl... tiež niekedy trosku zaberie, ale väčšinou nic. Na noc je to fajn.aj ma to trochu uspi. Aj keď potom som zasa hore, lebo malého často kojim.
Môj neurolog, ze nemôžem triptany, ale čo je horšie. Toľko paralenov alebo 1 tento liek ktory zaberá. Odsat si mlieko par x nech to nemá v mlieku... pritom na mamile vsade píšu, že v malom množstve sa to dostane do mliečka a je menšie riziko než mama ktorá odpadne na zem. Ja uz fakt nevladzem...

lilly2303
19. máj 2022

@kamkalu no je to ťažko, mne tiež neurológ povedal že nevie mi nič predpísať, lebo že ani jeden liek sa nesmie počas dojčenia. A aby mi nebolo málo tak sa mi urobil ekzém ktorý neskutočne svrbí a štípe, na ktorý mi zaberala iba jedna jediná masť asi aj z 30 odskusanych a tá sa tiež nesmie počas dojčenia čiže mi ju kožná odmietla predpísať

karola987
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kacena4
19. máj 2022

@kamkalu ja som uzivala dalej sumatriptan ved to nejes kazdy den ale len pri zachvate drzim palceky

kamkalu
autor
19. máj 2022

@kacena4 Fakt? A odsavala si si potom mlieko a vylievala? Sranda na zahraničných strankach píšu ze sa triptany môžu... ale chcela som mat schválené mojim dr ale prekvapil ma, ze sa to nemá užívať. Ja teda neviem. Asi je to teda na mne.

kacena4
19. máj 2022

@kamkalu nie normalne som kojila

annnna18
19. máj 2022

Normalne si dam ibalgin, ked treba aj flector 😑 podla mna furt lepsie jeden flector jak 8 paralenov. Na mamile tvrdia ze je to ok.

marca12
19. máj 2022

@kamkalu pockaj este mesiac a skonci s dojcenim a mozes uzivat triptany. Ja mavam silne migreny,zvracanie,ale triptany odmietam. Ked ta nepicne z migreny,tak po triptanoch po rokoch infarkt,mŕtvica a podobne.

vivitn
19. máj 2022

@kamkalu ahoj,ja som užila sumatriptan občas aj počas tehotenstva,aj počas dojčenia... dojčila som 1,5r.Nebudeš sa predsa trápiť a zbytočne tlačiť do seba lieky, ktoré nezaberajú.Vtedy mi zabrala aj polka tabletky,teraz už nie.

kamkalu
autor
20. máj 2022

@annnna18 Ja zjem za 3 dní migrény vlastne aj 18-20paralenov. Včera som si už nedala, však naco keď to ani nepomáha. Chúďatko co uz on v tom mlieku odo mňa dostáva.

kamkalu
autor
20. máj 2022

@marca12 a aké lieky si potom dávaš na migr? Ja by som isla aj do tej biologickej liečby migrény. Toto nie je život... poznáme svoje my migrenicky...

kamkalu
autor
20. máj 2022

@marca12 ja si niekedy pripadám ako s mrtvicou keď mam migr bez lieku... moja babka mala 2 mrtvice...

kamkalu
autor
20. máj 2022

@vivitn A dr ti to odobril? Ci?

kamkalu
autor
20. máj 2022

@marca12 Keď syn je na tom závislí.. mam za sebou 4 ťažkú noc... spala som dokopy 3 hod max..... stale bol hore. Pocuca a zaspi a zasa hneď sa zobudi a place. Boze co to je... nie som robot .cez deň som potom nervna, mam tocaky... uz je toho na mňa moc toto. V noci neviem vypnúť a zaspat hneď ako sa odcucne. Kym zaspi tak mam ako takú pohotovosť v sebe, že mi nedá zaspat. A uz ked zaspávam tak zas sa zobudi

marca12
20. máj 2022

@kamkalu s tymto ti neviem poradit. Ale ked odstavis od kojenia,prve dni su kriticke,lebo je zvyknuty na kojenie.

marca12
20. máj 2022

@kamkalu to aj ja,lebo mi trpne cela hlava. Migrena je strasna choroba,mne uplne nici zivot. Ale odkedy sa venujem krcnej chrbtici,chodim k fyzioterapeutovi,tak mam menej caste migreny

miky132
20. máj 2022

Áno aj ja som užila viac krát také lieky a lekár mi povedal že horšie je trpieť ako dať si liek a že sa to preháňa že sú alibisti , normálne som dojčila ďalej....v letáku musí byť taká veta lebo sa testy nerobia

kamkalu
autor
21. máj 2022

@miky132 a aké si užívala? Mlieko si si potom par x odstriekala?

miky132
21. máj 2022

Napr diompraz kde je napísané že v žiadnom prípade nedojcit ,dicklofenak ,aj infúzie som mala a v nich mix kokteil lebo u mňa chrbtica a následne hlava....po covide som začala mať brutálne migrény a skúšam čo mi tak zaberie a mám teraz 2,5 mesačné dieťa ktoré dojčiť neprestanem...všetky deti som dlho dojčila takže sa vždy Radim s viacerými lekármi....aj kortikoidy mi najrpv nechceli dať keď som potrebovala a druhá doktorka a farmaceutka povedala že nie je dôvod ..a následne aj doktorka uznala, že sa len boja...lenže dojčiace ženy potrebujú liečbu...keď si tehotná a potrebuješ dajú a tam je dieťa priamo placentou ale pri dojciacej alibistický odstavte ....takže áno keď potrebujem dám si jediné sa snažím prezistit najlepšiu alternatívu a chvalabohu mám aj dobrú obvodný ktorá sa snaží vzdelávať.ja keď počujem že dojciacej nechcú dať ani Paralen má ide vystret..netrp

kamkalu
autor
21. máj 2022

@miky132 ďakujem pekne za odpoveď. Ano... asi len alibizmus... ty si dávaš ten co spomínaš? To ti pomáha? Ja mam doma sumatriptan...predtým som mala maxalt ale ten už tuším nedovazaju sa mi zdá.

miky132
21. máj 2022

@kamkalu áno dám si akonáhle zacítim že sa mi to rozbieha ....