Ahojte,
sú tu nejaké migreničky, ktoré dojčia/dojčili?
Tie, ktoré ste pred tehu užívali triptany a pod.
Chcela by som sa poradiť.
Ďakujem
@lilly2303
A co si si dávala keď si dojcila?
Ja dojcim uz 8 mesiacov a brutal sa trápim s tymi migrenami. Mávam 3dnove migrény...neviem ako sa starať o malého keď mam záchvat, točenie hlavy...
Dávam si len paraleny a paraleny a nič nepomáha. Jem ich ako lentilky.
Nebrala si triptany, alebo co si si dávala pri zachvatoch?
Pred tehu som tiež užívala maxalt a sumatriptan.
@kamkalu ja som zatiaľ tiež len na paralene, niekedy mi zaberie a niekedy nie. Tiež mávam silné migrény a niekedy mám pocit že udrela moja posledná hodina, detská doktorka mi hovorila že si môžem dať aj Ibalgin, ale to som ešte neskúšala. Ale pomáha mi dosť aj pepermintovy olejcek od DoTerra, tým si ponatieram spánky aj vzadu šiju a potom ho inhalujem.
@lilly2303 Najhorsie, ze ja tých paralenov pojem 6-8tbl... tiež niekedy trosku zaberie, ale väčšinou nic. Na noc je to fajn.aj ma to trochu uspi. Aj keď potom som zasa hore, lebo malého často kojim.
Môj neurolog, ze nemôžem triptany, ale čo je horšie. Toľko paralenov alebo 1 tento liek ktory zaberá. Odsat si mlieko par x nech to nemá v mlieku... pritom na mamile vsade píšu, že v malom množstve sa to dostane do mliečka a je menšie riziko než mama ktorá odpadne na zem. Ja uz fakt nevladzem...
@kamkalu no je to ťažko, mne tiež neurológ povedal že nevie mi nič predpísať, lebo že ani jeden liek sa nesmie počas dojčenia. A aby mi nebolo málo tak sa mi urobil ekzém ktorý neskutočne svrbí a štípe, na ktorý mi zaberala iba jedna jediná masť asi aj z 30 odskusanych a tá sa tiež nesmie počas dojčenia čiže mi ju kožná odmietla predpísať
Normalne si dam ibalgin, ked treba aj flector 😑 podla mna furt lepsie jeden flector jak 8 paralenov. Na mamile tvrdia ze je to ok.
@marca12 Keď syn je na tom závislí.. mam za sebou 4 ťažkú noc... spala som dokopy 3 hod max..... stale bol hore. Pocuca a zaspi a zasa hneď sa zobudi a place. Boze co to je... nie som robot .cez deň som potom nervna, mam tocaky... uz je toho na mňa moc toto. V noci neviem vypnúť a zaspat hneď ako sa odcucne. Kym zaspi tak mam ako takú pohotovosť v sebe, že mi nedá zaspat. A uz ked zaspávam tak zas sa zobudi
Áno aj ja som užila viac krát také lieky a lekár mi povedal že horšie je trpieť ako dať si liek a že sa to preháňa že sú alibisti , normálne som dojčila ďalej....v letáku musí byť taká veta lebo sa testy nerobia
Napr diompraz kde je napísané že v žiadnom prípade nedojcit ,dicklofenak ,aj infúzie som mala a v nich mix kokteil lebo u mňa chrbtica a následne hlava....po covide som začala mať brutálne migrény a skúšam čo mi tak zaberie a mám teraz 2,5 mesačné dieťa ktoré dojčiť neprestanem...všetky deti som dlho dojčila takže sa vždy Radim s viacerými lekármi....aj kortikoidy mi najrpv nechceli dať keď som potrebovala a druhá doktorka a farmaceutka povedala že nie je dôvod ..a následne aj doktorka uznala, že sa len boja...lenže dojčiace ženy potrebujú liečbu...keď si tehotná a potrebuješ dajú a tam je dieťa priamo placentou ale pri dojciacej alibistický odstavte ....takže áno keď potrebujem dám si jediné sa snažím prezistit najlepšiu alternatívu a chvalabohu mám aj dobrú obvodný ktorá sa snaží vzdelávať.ja keď počujem že dojciacej nechcú dať ani Paralen má ide vystret..netrp
@kamkalu Ahoj ja som užívala pred tehu maxalt