Dojčenský štrajk

betka011
19. feb 2014

chcem sa opýtať či nemáte niekto podobnú skúsenosť. Asi mesiac mi malý štrajkoval, posledné dni už to bolo celkom v pohode, že sa aj pekne dokázal bez revu najesť a dnes to začalo akokeby od začiatku. Zas od rána len vrieska a nechce sa prisať. Nechápem tomu, lebo už som myslela že konečne končí so štrajkovaním a teraz mi to pripadá že začína zas... tak ja už fakt neviem

aristka
19. feb 2014

nechce sa prisať a máš dosť mliečka ,či má vôbec čo si potiahnuť....

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sabina1975
19. feb 2014

moja to robila cca 2 mesiace pomahalo ze som ju udrndala do polospanku a potom sa najedla a teraz asi 2-3 den si pyta aj po hodke par krat cucne a je spokojna

betka011
autor
19. feb 2014

@aristka mlieka mam dost

aristka
19. feb 2014

@betka011 skús si to prediskutovať z dr.a aj podľa toho či ti drobček priberá zistíte či má pre neho dosť mliečka....

betka011
autor
19. feb 2014

@aristka pribera dost, ma tri mesiace aj tyzden a 8kg

lenkalis
19. feb 2014

Tiež sme mali štrajk - spôsobila som ho ja, malá som ochutnala fľašku a už sa prisať nechcela, trvalo to asi šesť týždňov, tiež sa mi zdalo, že niekedy už je lepšie, ale potom sa to zas zhoršilo. Treba vydržať, hlavne keď máš dosť mlieka. Prisať som ju doslova nútila, lebo inak by sa neprisala a jedela, ale pila až keď od únavy zaspala na prsníku. Nič iné nepomohlo. Tých pár týždnov trápenia stálo za to. Pre mna neexistovala iná alternatíva, iba dojčenie. Dr. väčšinou nájdu jednoduchú cestu, ale pre mna určite neprijateľnú.

betka011
autor
19. feb 2014

@lenkalis a potom to prestalo zo dna na den alebo ako, lebo uz som bola taka stastna ze je asi koniec a dnes uz som zas zufala ako na zaciatku, tiez chcem len kojit aj ked uz mam od nervov kupeny aj nutrilon 😠

saska.t
19. feb 2014

@betka011 u nas trva strajk od 3 mes. az doteraz 5,5 mes.,co ta asi nepotesi,ale stale bojujeme a vzdy to nejak idee,raz horsie,raz lepsie... 😉

betka011
autor
19. feb 2014

@saska.t no tak to ma teda vobec nepotesilo ☹

lenkalis
19. feb 2014

@betka011 Skôr tak postupne, stále viac sa chcela prisávať aj v bdelom stave. Ešte je to len mesiac, skús vydržať, ak ti dieťa vyslovene nechudne, tak sa mu nič nestane. Len to nie je veľmi príjemné. Moja priberala pred štrajkom 400g týždenne a cez o polovicu menej.

emocia
19. feb 2014

@betka011 ahojček. Zavolaj si laktačnú poradkyňu, v Ziline ich je dosť. Potrebuješ to, lebo matka iba takrečeno náhodou, akoby intuitívne, prekoná štrajk. Býva to veľká výnimka. Spravidla si to vyžaduje poradenský vklad. Určite to neoľutuješ, situácia sa u vás veľmi zmení, ak budeš môcť aplikovať postupy vedúce k odzneniu štrajku. Želám Ti všetko naj! Alena K. poradkyňa pre dojčenie a život s bábätkom.

eevicka83
20. feb 2014

@anetkaadamko to si krasne dlho odsavala... ozaj dalo sa to tak dlho? ako casto si odsavala? moja mala bohuzial strajkuje tiez od prveho mesiaca a uz odmieta uplne ma 4 mes.. v noci sa este prisaje ale netaha efektivne.. dokrmujem hlavne lyzickou ale je to velke trapenie.. ty vies preco zacal strajkovat?

eevicka83
20. feb 2014

@lenkalis ani pre mne nic ine neexistuje som zufala mala mi strajkuje uz 3 mesiace a mam tri deti ked jej chcem dat prsnik tesne po uspati tak netaha..ked striehnem kedy sa budi tak sa sem tam naje ale nechce sa jej tahat a prisatie je horsie uz teraz... pokazilo sa to aj dokrmovanim lyzickou.. a malokedy flaskou.. ale realne sa pri troch detoch nedalo byt stale doma achovat v spanku.. a chudatko aj malicko pribera lebo podla mna ma malo. a ked spi tak ju vzdy rusim lebo po hodinke jej strkam prsnik a potom sa uz preberie... takze darmo tu placem uz treti mesiac odsavam ako blazon a snazim sa prikladat nejde nam to... ty si mala asi lahsiu formu strajku a mozno nemas tri deti.

lenkalis
20. feb 2014

Tri mesiace je dosť, hlavne keď sa človek musí venovať ´dalším deťom 😒 To by som asi nezvládla ☹ Ja som sa teda mohla venovať iba malej, od malička až skoro do roka spávala takmer iba na rukách a v šatke. A odsávať sa mi nedalo. Štrajk začal tým, že si iba trikrát cucla z fľašky. Keby som jej ju ešte niekedy ukázala, štrajk by určite nikdy neskončil.

lenkalis
20. feb 2014
eevicka83
20. feb 2014

@lenkalis u nas zacal strajk aj ked nemala flasu..

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
larnaca
21. feb 2014

skús sa spýtať na www.mamila.sk odpovedia do cca 2 hodín, sú tam aj dobré články o tom a rady. Dosť pomáhajú aj homeopatiká z lekárne Riccinus Communis, stoja cca 3€ a veľa vody piť, príp. tvaroh, ale pozor na bruško

larnaca
21. feb 2014

@betka011 ešte ma na padla vinea a čaje na dojčenie a viem, že niektoré mamičky berú aj tabletky More Milk

maminka2013
21. feb 2014

@betka011 my sme si tiež prešli t🙂takýmto štrajkom, nevedela som čo sa deje.. najprv som to pripisovala chybe tej, keď som musela ísť do mesta bez malého, vtedy ho kŕmil priateľ z flasky odsatym mliekom.. začalo to však o pár dní neskôr... prisať sa prisal, no s veľkým plačom a zrazu začal papať o polovicu času menej... no jedol... čítala som niečo i o novorodeneckom šprute-niečo ako rýchly rast dieťaťa, ktorý sa prejavuje plačom pri dojčení, odmietaním dojčenia, dieťa vraj cíti, že rastie...býva v prvých 6-tich týždňoch a medzi 3.a6. mesiacom... prejde to, len treba trpezlivosť... môj síce je stále menej - cca 5 min,avšak keď ma hlad je prisaty i dlhšie... pribera nie tak ako predtým- čo mesiac to kilo, ale priberá 🙂 na tvorbu mlieka je dobrý ricinus 5, senovka, vinea, čierne pivo, melta káva, mne čaje pre dojciace matky nepomáhali, ale skús 🙂 dr mi odporučila tiež i začať s prikrmujem od ukon. 5 mes ak by si pýtal viac 🙂

eevicka83
21. feb 2014

@anetkaadamko ani sa ti neznizovalo mlieko ked to zacal robit? ja inak mam pocit ze vobec nezijem.. v byte je bordel deti starsie chudata nema sa s nimi kto ist ani pokorculovat chodia s nimi cudzi lebo mama nemoze... je mi z toho do placu vsade kde sa v byte pozriem je neporiadok..nevyzehlene a ja bud odsavam alebo dokrmujem, uspavam striehnemkedy sa budi... a takto dookola... a stale len zavolajte si laktacnu a podobne reci..tej som zaplatila dost a nepomohla a potom sa mi prestala ese aj ozyvat.. a kto mi podla mamily poriadi navari a povenuje sa starsim detom.. podla nich ich mam niekde odlozit a zaoberat sa len s najmensou... a aky to ma vyznam ked to uz trva tri mesiace a prve tyzdne som robila vsetko mozne aby sa zacala opat prisavat..

ked ti to maly zacal robit nemala si menej mlieka ci si to nepamatas uz?lebo laktacne len to pisu ze sa znizilo mlieko a slaby tok alebo rychly tok a preto to robia..moja sestra mala vzdy akoby prazdne prsia a maly jej papal krasne. a pritom sa casto bala ze tam nema ani mlieko a tiez mu nemohol tok ist neviem ako rychlo..
keby si to vratila spatne si rada ze si sa rozhodla dat flasu?bolo lahsie zit tak ako sa trapit prsnikom vsak? aj tebe to bolo tak luto?
vies co ja som hotova ze poriadne nikde neviemist ona stale reve ked ma jest to je uz jedno ze z coho... a taktiez nechudne ja to nechapem pri tych davkach by mala chudnut co ona zje.. akoze som rada ale takto kym nechudne ma nikdy nenakopne ze nemam ponukat prsnik stale sa snazim a to potom som stale doma a zozieram sa tu...

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
betka011
autor
21. feb 2014

@maminka2013 prosim ta a kolko to trvalo, lebo uz par dni vyzeralo ze je lepsie a zas je to ako na zaciatku, ja uz naozaj prestavam vladat, stale uvazujem nad tou laktacnou, ale ak nepomoze vies penazi neni nazvys, a co si s nim prosim ta este robila, ja uz som vyskusala asi vsetko tak uz neviem co robim zle

betka011
autor
21. feb 2014

@larnaca ja mam mlieka uz dost, len maly stale strajkuje, asi volam tu laktacnu lebo uz som psychicky na dne

eevicka83
21. feb 2014

@anetkaadamko ja ju prikladam v spanku stale ale zle zacala tahat lebo mala uz par krat aj flasu.. u nas sa to hned prejavilo bohuzial a uz ani v spanku sa nevie z prsnika dobre napapat.. a take veci ako telo na telo a pod uz nevladzem skusat... skusala som.. trva to tri mesiace a moja mala nechce jest ani z flase ani z lyzicky ani z prsnika.. ona akoby to mlieko vobec nemusela... ale mozno je uz nervozna z toho ze vie ze nejak jest musi a stale skusam a skusam nieco.. ale aj ty pises ze tvoj tiez velmi nechcel ani z flase.. ani moja.. vypije 30 ml a dost..takze neviem ci je to tym ze jej nechuti jest ... neviem.. tebe aj zvykol vrieskat od hladu? lebo moja malokedy si pyta.. ja uz fakt nevladzem naplakala som sa uz dost a natrapila celu rodinu dost.. mrzi ma len to ze tuto malu som si chcela dojcenim uzit velmi dlho ..od prvej minuty som si junastavila aby nam to fungovalo a nic... velmi mi chyba to ze sa nechce prisat ale ja nemozem cely den sediet na posteli a skusat prisavat... mam dalsie deti...u nas aj neporiadok ma kto spravit..potrebujem varit prat zehlit venovat sa aj starsim a pod..

anetkaadamko
21. feb 2014

@eevicka83 bože ako keby si opisovala mňa vtedy..............práve on nikdy neplakal na jedenie.............dokonca v noci prvýkrát zaplakal 7 mesiaci.........a cez deň ako padlo 15 hodín tak nechcel jesť až do 20............ja už si vela vecí z toho ani nepamätám............vieš prišlo tolko ďalších starostí, že som to vypustila...................len sa bojim, aby aj druhé nerobilo toto.......a tiež ma štve, že ani teraz neje poriadne.........teda je to stále na rovnakej urovni, len inom "leveli"..............

maminka2013
21. feb 2014

@betka011 trvalo nam to asi 3 tyzdne.... tiez som bola z toho na nervy ☹ niekedy sa mi stalo, ze som plakala s nim ked sa odtahoval z prsnika 😔 no zistila som,ze cim viac som potom bola na nervy, tym viac bol nekludny i on... niekedy ked odmietal skusala som ho prikladat dookola.. ked sa odtiahol,chvilu som pockala a znova.. skusala som i lyzickou,ale to uz ozaj ked to "muselo byt"... tiez spm si myslela,ze mam mliecka dostatok, doslova mi striekalo,no zrejme nestacilo.. skusila som i prilozit na jeden a potom na druhy prsnik... maly mal "zmenu" ,ale papal 😉 bolo mi poradene i to,ze mam skusit mu na vecer davat um...no priznam sa,ze som to neskusala..🙄 viem,ze je to o nervy,no myslim,ze ak das um,nielenze si zbytocne znizis tvorbu,ale moze sa ti stat,ze ti bude este viac odmietat prsnik kvoli navyku na flasku... a moze to byt horsie... prajem ti vela trpezlivosti.. my dnes uz prikrmujeme na obed a papame lepsie 🙂 mame 5 a pol mes a viac ako 7kil 😉

1junky1
21. feb 2014

mne to Nika robievala večer. Mliečka som mala dost ale jej bolo malo. :D ale potom už začalo dochadzat naozaj a plakala pri papani tiez a nakoniec sme zistili ze je malo mliecka. ako zacala umele papat tak mne zmyzlo uplne a prestala aj plakavat.

natalinda88
21. feb 2014

@betka011 Ahoj.
Aj my sme mali krízy v dojčení a niekoľkokrát...tiež sa malý jedoval a odtrhával a prišla som na to, že si potrebuje odgrgnúť v rámci jedného kojenia aj viackrát...a ešte aj bruško ho k tomu veľmi bolelo a tiež sa mi z jedného prsníka rýchlejšie a silnejšie spúšťalo mliečko, aj to detičkám vadí...
Ono dôvodov môže byť veľa...Musíš poskúsať a sama prísť na to, čo tvoje bábo od teba chce 😅 😝 aj ked je to ťažké, viem... 😒