Dojčensky štrajk

natik3
6. feb 2022

Ahojte, ani neviem čo od tejto diskusie očakávam, asi sa chcem len vyzalovat, lebo to už nezvládam. Všetko to začalo keď mala dcérka 7 tt a začala štrajkovať. Ako prvorodička som netušila prečo prsník odmieta( mlieka som mala dosť) myslela som si že ma abkm. Samozrejme,sa to tak vyhrotilo, že prestala mi úplne odmietať prsník, jesť a ja som mlieko stratila.. málo močila, bola spava a ja som sa v snahe vyhnúť fľaši, snažila kŕmiť um všetkým možným v akomkoľvek stave, no nič netolerovala, všetko mlieko pľula, v spánku netahala. Laktaciu som si robila zabehla sama odavackou a senovka Benedikt moringa 4*4. A tak fungujem dodnes, no už to takto ťahám 2 mesiace mlieka nejak extra nemám a nevládzem celkom. Maličká (4,5 mes)sa celkom pekne rozjeda, no odsate mlieko podávam fľašou, niekedy večer um. Cítim sa ako schizofrénik jedna časť mi vraví aby sme prešli na um a ja si konečne začala malú užívať, druhá,aby som ju ešte skúšala učiť na prsník a vyhodiť fľašu,aj keď netuším či by si zvykla. Laktačná tu bola zopárkrát no nemám pocit že by došlo k zlepšeniu.

alisaela
6. feb 2022

Chápem, je to dilema. Chceš jej dať to najlepšie, ale je to náročné. Mne sa páči postoj, že dojčiť sa ma dovtedy, kým to vyhovuje obom stranám. Myslím, že to platí aj o odsávaní. Ak ta to vyčerpáva a a v hlave máš iba to, tak sa na to vykašli. Podľa mňa si toho pre dojčenie urobila požehnane. Aby to nevyznelo, že som nejaký odporca. Sama som dojčila vyše roka. Ale spokojnejšia mama, je to najdôležitejšie.

alisaela
6. feb 2022

Ešte ak ty si chcela skúsiť na klasické dojčenie, môžeš spoločný kúpeľ a veľa telesného kontaktu koža na kožu. Nie iba, keď už má ísť papať, ale také svoje chvíľky si môžte dať. Pripadne na insta profil lipirea. Odpíše zakaždým a dobre poradí.

dadulamamula
6. feb 2022

@natik3 nie, robila som všetko preto aby som dojcila, ale skôr som si zadala vytvárať odpor, lebo to bolo trápenie ako som prestala kojiť začala som si užívať aj dieťatko 🙂.. Takže za mňa ak sa trápiš prejdi na um a bez výčitiek

essenceee
19. feb 2022

radšej prejdi na umele mliečko, než sa takto trapit