Dojčenie vonku v zlom počasí

elzena2
9. sep 2016

Ide jeseň, tak uvítam praktické tipy, ako si uľahčiť dojčenie na prechádzke v daždi a snehu. Teraz v lete je to úplná pohoda, stačí jedno tričko s krátkym rukávom a aj všetky lavičky sú suché. Ako dojčíte, keď vás zastihne škaredé počasie? Nechcem chodiť na prechádzky len do nákupných centier, kde sú kútiky na dojčenie alebo dojčiť v aute. Keď kočíkujete v chladnom počasí, nosíte si so sebou nejakú nepremokavú podložku na sedenie? Alebo dojčíte vo vchode do paneláku, prípadne pod inou strieškou? A čo oblečenie? Čo je najpraktickejšie?

dominika6
9. sep 2016

neiem ti poradiť ale sa opýtam...to si celý deň vonku na prechádzke s babom,že ho nemôžeš nakrmiť doma a vydrží 2hod vonku?

tana85
9. sep 2016

tak toto zaujima aj mna lebo nie vzdy papka podla hodiniek a ak si vypyta skor, tak zatial to nie je problem, ale co v zime...ja to vidim na nejaku kaviaren, takze trasy prisposobit tomu, aby som mala vzdy blizko cukraren alebo nieco podobne

dai
9. sep 2016

@elzena2 tiez si myslim ze to netreba prehanat, predpokladam ze v dazdi sa ti nebude chciet korzovat 4 hodiny po parku ako v letnom pocasi... nakoj babo doma a bud vonku pokial nebude hladne...

elzena2
autor
9. sep 2016

@dominika6 Teraz v lete (ma 2 mesiace) pije casto, aj od smadu, priemerne kazdu hodinu a pol. Takze niekedy na dvojhodinovej prechadzke dojcim dva razy, niekedy vobec. A cez vikend si robime aj dlhsie vylety. Co bude v zime, netusim. Mozno bude menej casto pytat jest, mozno budu kratsie vylety, mozno dovtedy, kym zacne snezit, prestanem kojit...Len minule nas zastihol dazd na blbom mieste a zle oblecenych, tak mi napadlo, ako to robia maminy zimnych babatiek a ako to ja budem robit v zime.

cloockie25
9. sep 2016

mne sa mala narodila v decembri a bolo to veru celkom zaujimave, kedze pytala jest niekedy aj po hodine. kym neprsalo alebo nebola treskuca zima tak som vytiahla z kociku prebalovaciu podlozku, na to som si dala deku, sadla na lavicku, vytiahla babo s fusakom a dojcila. ale my sme chodili na dlhe prechadzky, aj 4h som sa len tak motala, takze som bola rada ze nemusim zarabat UM. raz ma tak pri jednom dojceni zastihol dazd a zrovna vtedy si mala zmyslela ze nechce len z jedneho ale aj z druheho prsa, tak som dojcila v dazdi. okoloiduci vyzerali pobavene :D
ked nebolo kde sadnut, bol problem, lebo som nevedela vtedy dojcit v stoji. teraz uz viem, ze by som to robila tak, ze by som chodila s takym malickym babatkom radsej von v nosici alebo satke, len vtedy som este nemala zateplovaciu kapsu na nosic. potom uz to bola parada. nemusela som stale kontrolovat, ci jej nie je moc zima, a ked si zapytala jest tak za pochodu nebol problem.
ked este nebolo teplo tak som potom mala najvacsi problem len s prebalovanim, lebo som sa bala vonku ju prebalovat aby neprechladla (a ona sa samozrejme doleferdila po kazdom dojceni, niekedy aj dvakrat v priebehu hodiny :D).

siska53
9. sep 2016

@elzena2 ja som sa utiahla na tu chvilu do nakupneho centra alebo na ihrisku je taky ten domcek,tak poden.
Ale nasa uz v zime.mala 8-12 mesiacov a vacsinou uz vonku spinkala a papat tak casto nepytala,takze som to uz tolko nevyuzivala.

moni244
9. sep 2016

Stresujes dopredu a mozno uplne zbytocne. Moja sa narodila v januari a von som nekojila a chodili sme na prechadzky

alchemilkazltozelena
9. sep 2016

@elzena2 riesila som to tak ze som si odsala doma mlieko do flasky a ked chcela tak som jej dala a bol problem vyrieseny

juhseverzapad
9. sep 2016

Najlepšie je zobrať plačuce decko domov a tam ho nakojiť.

kikikat
9. sep 2016

Ja som vonku nikdy nekojila, odsala som si doma mlieko a vonku vytiahla flasu a bolo to,

katkakovac
9. sep 2016

kým bude ozaj zima bábo bude väčšie a už nebude tak často pýtať. Ak som bola donútená kojiť vonku, tak som si sadla na lavičku, krpca zabalila do deky, rozopla bundu vyhrnule tričko a išlo sa. Dajú sa kúpiť také tielka na kojenie (aj v H M ku) aby ti nefúkalo na kríže. Inak som kojila a stale kojim vsade, kam chodim. V zime aj tak dlho nevydrzis vonku a dovtedy bude mat krpec uz aj prikrmy, tak bude po probleme😉

mihula
11. sep 2016

@elzena2 opýtaj sa svojej mamky,čo robila ona ked si chcela jest

elzena2
autor
11. sep 2016

@mihula ja som odchovana na sunare

meluela
11. sep 2016

@elzena2 ja mam marcovu a kym sa neoteplilo mali sme ten problem. par krat som kojila vo fusaku, ale nic moc. asi najlepsie niekam zajst dnu. da sa ak v manduce, par krat som to tiez skusila. dufam ze moja uz bude mat teraz lepsi rezim ked sa ochladi, ze uz nie kazdu pol hodku ale aspon 3 h mi vydrzi

lednickajana
11. sep 2016

My sme stale vonku,pokial nepadaju furiky..mam dvoch synov a maly vekovy rozdiel,a kojim za pochodu..sadnem na lavicku alebo ked je zle tak aj v stoji pri kociku..nekomplikujem si to nahananim domov alebo odsavanim,kojenie je prirodzena vec

dominikav123
11. sep 2016

Síce mimo témy ale úprimne závidím ženám co vedia kojiť na verejnosti bez ostychu.

mihula
11. sep 2016

@elzena2 takže mala zarobený sunar na dve davky a trajdala sa s tebou 5hodin.Vytiahla flasku a nakrmila ta tam,kde by si ty vytiahla prsnik.

elzena2
autor
11. sep 2016

@dominikav123 Ja som si tiez myslela,ze mi to bude na verejnosti vadit,ale viac mi vadi,k ed mi dieta reve od hladu a navyse,ked sa kvoli tomu otacaju ludia.ked kojim,je ticho,spkojny a malokto sa otoci a vyslovene cumi.

stardust
11. sep 2016

nuz, v zime si to musis s babom lepsie naplanovat. Nadojcit doma, ist na taku prechadzku, kde mozes skocit niekde dovnutra...

siska53
11. sep 2016

@dominikav123 Plavky nosis?

Pri dojceni na verejnosti ukazes menej ako ked si v plavkach. Da sa to uplne decentne.
Velmi skreslena predstava,ze vytiahnem prso.. Vobec to tak nie je. Pri prvom som sa hanbila tiez. Pri druhom to inak neslo. Nedostali by sme sa von. Tak som si nasla taky sposob,aby nic nikdy nebolo vidno. A slo to. Kto chce,cestu,riesenie si najde.

dominikav123
11. sep 2016

@siska53 pre mna osobne to nie je to iste. Myslím nosiť plavky a kojiť.
A nemusím si nájsť cestu, moje dieta od narodenia je každé 2-3 hodiny tak možem ist aj von aj nekojit na verejnosti.
To nic nemení na tom ze to proste na verejnosti nedokážem a ze obdivujem ženy ktore to vedia.

meluela
11. sep 2016

@dominikav123 jediny raz kedy mi vadilo kojenie vonku bolo ked som sedela na takych betonovych lavkach urcenych na sedenie a nejaky blbec trener tam dal vedla mna na tu laavicu skakat asi 20 mladych 15 rocnych hokejistov .. lavica sa natriasala a vedla mna vela spotenych pubertakov 🙄 ale nedala som sa, zakryla som plienkov to malo co bolo vidno a dokojili sme do syta.

sardinka336
11. sep 2016

@dominikav123 v plavkách su prsia schovane a na kojenie ich treba vytasit 😀 Tiez som uprednostnovala skor sukromie lebo ,,nastajlovat,, sa bola niekedy fuška. Celkovo planujem pobyt vonku tak aby som išla po nakrmeni, v zime aj tak dlho vonku človek nevydrži takze to som sa motala okolo domu viac menej, v zime sa chodilo skor na tie navystevy ku kamoškam domov takze aj takto sa to nejako vyriešilo. A pri treťom dietati som uz velmi prechadzky v zime neriešila ked bola bábätko, malú som dala v kočiku spat na terasu a bolo. 😀 😀 😀 ja som si išla vylozit nohy a dat kavičku... 😀

zapka21
11. sep 2016

ja som svoje dietatko nosila v satke, dojcila sa tym padom diskretne, nemusela som sa odhalovat ani nijako to riesit. Mas este male babo, je vhodne skusit aj tuto moznost. Su aj prisposobene tricka a rolaky na dojcenie, plus nosiace oblecenie (mikiny, bundy ci kabaty), bude vam teplucko a velmi velmi prijemne 🙂

papricka33
11. sep 2016

@dominikav123 ved nemusis vyvalit vsetko von 🙂 da sa pootocit a dojcit tak, ze to nikto ani nezbada. Iba ak nejaki chronicki ocumovaci a zvedavci. Ale ti nemusia nic vidiet, len vedia ze kojis. A co, ludia bezne bez ostychu konzumuju na ulici, v bufete, v nakupnom centre ako na vystave... Preco by sa tak nemohlo najest aj to chuda male? Za ine veci by sa mali ludia hanbit 😉

marcelatje
11. sep 2016

@elzena2 co sa oblecenia tyka odporucam tricka s velkym vystrihom a prsnik vyberat zhora aby si nemala zbytocne odhalene krize ked tricko vyhrnies. Ja pri dojceni musim sediet ale je mi jedno kde. Pen stromu, lavicka ale v pripade nudze hocico. Ked mam kocik postavim ho pred seba tak aby na mna nebolo vidno. Na druhu stranu nieco prehodim alebo sa tam postavi mm a je vybavene 😉

marcelatje
11. sep 2016

@papricka33 veru, ja som raz dojcila na zachode v jednom nakupnom centre a povedala som si ze nikdy viac. Komu dojcenie vadi nech sa ide najest na to wcko sam 🙄 neviem preco by moje dieta nemalo jest na urovni ako clovek len preto ze je male

siska53
11. sep 2016

@marcelatje presne. Ja som si prehodila deku ci plienku,zobrala malu,prikryla nas a az potom dojcila. Cize mne nikto z prsa nikdy na verejnosti pri dojceni ani kusok nevidel. Ani tolko,co vidno v plavkach. Asnazila som sa dojcit tak,aby sme mali sukromie ako sa len dalo.

sardinka336
11. sep 2016

@marcelatje a ved dneska je to uz snad bezne, tiez si myslím ze radšej nech si sadne mamina niekde na lavičku v nakupaku ako chodit na wecka, ale tu su bezne take miestnosti na dojčenie a prebalovanie....BA Aupark, Polus...mne to nevadi, raz som sice videla jednu maminu v detskom kutiku ktora mala prso fakt odhalene tak ale ked to jej nevadi, ja som hanbliva, a mne je to neprijemne, ale to je všetko subjektivne ako to zena citi.

moni73
11. sep 2016

Ja som teda kojila vyse 2 rokov, ale len jedinykrat vonku (teda u koznej na kramaroch). Ked teraz citam tieto temy, sama nerozumiem ako sa mi to podarilo... von som samozrejme chodila☺