Ahojte baby ake mate nazory a skusenosti na dojcenie vonku? Stala sa mi celkom neprijemna vec ked som dojcila na verejnosti (napriek tomu ze som bola ja aj maly prirkyty) starsia pani na mna vybehla. Bolo mi to dost neprijemne (aj ked uz teraz nedojcim no do buducna) ako to riesite vy? vsimate si ich a riesite to flaskovym krmenim alebo kaslete na to?
Snazila som sa von nedojcit, samej mi to bolo neprijemne, ak som uz musela, tak som si nasla velmi zalezene miesto
Sranda.... ja som mala opacny problem. Malu som kojila iba 6 tyzdnov a teda ked som jej niekde na verejnosti davala flasku, tak som mala pocit, ze na mna vsetci zazeraju. Teda nie len pocit, videla som, ako sa ludia kukaju. Takze podla mna je to uplne jedno.... ludia si stale najdu nieco kvoli comu zazerat. "Zena koji na verejnosti? Co si to dovoluje?" (hovorim o decentnom kojeni, nie o takom, kedy si 2-3 rocne dieta chodi cucnut a matka medzitym necha otvorene...) "Zena nekoji a dieta ma flasku? Chudak dieta..." Takze na tvojom mieste by som na take zenske a starsie pani a kto vie koho este zvysoka kaslala 🙂
Ja som dávala fľašu a teraz už napr. smoothie, domov vydrží.... A tiež mi nie je príjemný pohľad na "cecky ven", či už v realite, alebo v telke, alebo na MK čo má kopa žien potrebu fotiť... Keď je to decentne tak mi to nevadí...
Na plazi pri mori uplne v pohode, no nraz sa mi stalo ze som bola nutena aj v nakup.centre. to sme sedeli na kavicke-otocila som sa na stranu kde nebol pohyb ludi ...ale mala som na sebe ponco, ktore tiez maskovalo..takze asi tak nejak
@maruska_87 dali sme dietatu klobasu alebo slaninu namiesto mlieka tak ako ty v inej diskusii ktoru si nedavno zalozila 😂
@maruska_87 ja som raz dojcila v nakupnom centre kde nebol na to urceny kutik ale zachod (!) Povedala som ze nikdy viac! Nech do toho smradu idu jest ti.co im vadi dojcenie. Inak som dojcila decentne ziadne "dobry den, cecky ven". Negativnu skusenost nemam ziadnu. Pozitivnych hned niekolko.
nie je kojenie a kojenie... keď žena kojí malinké dieťatko, ešte sa pri tom zahalí, napr. plienkou (mne osobne by bolo nepríjemné napr. niekde v nákupnom centre vytasiť prso a papaj... ), tak prečo nie.. vždy sa to dá aj decentne... raz som v reštike videla pani, ktorá kojila cca. 2 ročné behajúce dieťa... to si cuclo, odbehlo.. cuclo odbehlo ona tam bola ako táka "dojka" s vytaseným prsom a musím povedať, že to nebola žiadna sláva. Bolo vidno, že nešlo o hlad, ale o psychiku toho dieťaťa, ktoré si vynucovalo pozornosť.
Na druhú stranu... ženy sú kritizované, že koja na verejnosti (hoci ako píšem mne samej sa to nepozdáva), ale chlap pri hoc akom múre, strome, stĺpe... a niekedy pri ničom.. vytasí vtáka a vyčurá sa. A nie je to vždy opitý človek ani bezdomovec ani tzv. "sociálne a mentálne slabší jedinec" Už som videla vybehnúť chlapa z drahého auta a v obleku, ktorý v BA pri Kuchajde označkoval plot... no tak potom nech nechajú matky matkami..
Inac, teba bavi zakladat temy? Najprv pofiderne prikrmovanie, teraz dojcenie na verejnosti, hm, co das na buduce? Ockovanie? Kocik verzus satka?
ked dieta papat musi, dojcim ho vsade, nebudem s revajucim drobcom hladat kutice a skryvat sa akoby bolo davat jest vlastnemu dietatu trestne.. zvedave pohlady su, nevsimam si ich.. mam na krku velku satku, prsnik si zakryvam a nic nevidno, ale ludia si aj tak domyslaju, pozeraju a niekedy snad dufaju, ze nieco uvidia.. jeden chlap minule si pomaly asi aj ulavil, podla jeho reakcie ked na mna cumel..
niekedy mi to je smiesne, niekedy mam na to nervy a naschval na zazerajucich ludi dlho pozeram, kym neodvratia zrak.. neviem preco v tomto storoci to ludi stale tak udivuje - hole kozy vidia na kazdom bilboarde, ale na dojciacu zenu pozeraju akoby robila nieco nepristojne..
viem, ze taka reakcia zamrzi, ale nic si z nej nerob.. blbca stretnes na kazdom rohu..
ale zase musim povedat, ze sa stretavam aj s pozitivnymi pohladmi, najma od zien..
Dojcila som babetka vonku,vnutri,v kostole pred oltarom este pred vyhlasenim papeza, aby matky dojcili. Pouzivala som zdravy rozum a cit. Dojcila som vzdy ked to bolo treba, decentne,prsnik zakryty satkou,plienkou. Ak by mi bol farar nieco povedal v zivote by som sa tam viac neukazala. Ale clovek mieni, pan Boh meni. Dieta mi nevydrzalo krst a vrieskalo ako jedine z 12krstenych na cely kostol. Flasu som nepouzivala tak som musela nakojit. Myslite ze Maria malemu dala flasu? Neviem preco by sme sa mali hanbit a pohorsovat nad kojenim.
@maruska_87 Kojila som vzdy, ked bolo dieta hladne a nikdy sa mi nestalo, ze by mi niekto nieco povedal. Z ucty k ostatnym a k sebe samej som bola vzdy zakryta a otocena tak, aby nebolo nic vidiet. Kojila som do 9 mesiacov, takze ziadne dvojrocne.
Ak si bola zahalena, tak nech si trhnu nohou. Starsie rocniky to mozu vidiet ako cosi nepristojne, ale asi by som ju len poziadala, aby ma nechala na pokoji.
Nikdy som na verejnosti nedojcila, bolo mi to neprijemne.... Ked sme boli v nakupnom centre, tam mali na to miestnost... Ked sme boli medzi ludmi, dala som mu flasku, kedze prvy mesiac bol takmer len na flaske, nemal ziadny problem s flaskou ani s dojcenim....
@maruska_87 podla moznosti decentne, ale jasne ze kojim vonku, vsak to by som sa uz z domu vobec nemohla pohnut. chlapom to nikdy nevadilo ani najmenej, iba jeden pan z inej kultury bol raz myslim trosku v rozpakoch ked som dojcila na ihrisku a zistil to az vtedy ked pristupil ku mne a kamoske a zacal rozvoror. skor starsie zeny mavaju problem, ale skor v tom zmysle, ze mi chcu nosit stolicky, hladat vhodne ukryty a pod. nemyslia to vyslovene zle, len niekedy to obtazuje 🙂 a tie akoze dojciace kutiky, to ignorujem. nebudem svoje babo dojcit v smradlavom kamrliku plnom bacilov
Ja som si nevedela predstavit ze niekedy budem dojcit na verejnosti... A potom prislo babo a vtedy sa mi moje priority uplne obratili.
Dojcila som malu tak max do 8-mych mesiacov "verejne" a poprikryvana, potom uz nebolo treba kedze mala je zrutik a potom jej uz vonku prsnik nahradilo cokolvek co som jej ponukla papat. Teraz ma rok a pol a dojcim ju stale ale len v sukromi. Len teraz sa mi stalo ze som toto pravidlo porusila a aj to bolo v detskom centre. A tam keby na mna nejaka "dobra dusa" zazerala...
A nikdy som sa nestretla s negativnou reakciou.
@maruska_87 nikdy som nemala negativnu skusenost, ani na mna nikto necivel, ani nezazeral, ani nekomentoval, ludia isli okolo a do hlav som im nevidela a ani sa o to nezaujimala. Deti boli pod plienkou, nemala som potrebu polonaha sa ukazovat. Je to uplne prakticke a teraz v zime som aj nadavala, ze nemozem nakojit len tak v parku na lavicke, lebo by mi omrzol zadok.
Ale co ma "pobavilo" tak to bol kojaci kutik v nakupnom centre - priamo na detskych zachodoch, tam postavena plenta a za nou kreslo na kojenie. Mne toto pride ovela nechutnejsie ako kojenie niekde na lavicke ;)
Ja som dojčila kde prišlo, nemala som takúto skúsenosť našťastie... pre dotyčného 🙂 poslala by som ho do ri.i nech ide bojovať proti súťaži miss či sexistickým videoklipom.... A dieťaťu ktoré sa len kŕmi nech dá pokoj. To aj v reštike ruší hostí, lebo jedia na verejnosti? 😉
@hradnapani presne takto ma raz jedna upratovačka v dobrom chcela poslať do takého "kútika", sedeli sme v rýchlom občerstvení, tak som jej v dobrom 🙂 vysvetlila, že moje dieťa sa napapa tam, kde ostatní ľudia, nie pri záchodoch 🙂
baby tato osoba je vymyslena zbytocne reagujete ..
.. vid tema o slanine pre jej 7 mesacne dieta
😨
@maruska_87 smer psychiatria
@maruska_87 pri prvom som sa hanbila. Tak som ho naucila aj na flasku,nastastie sa naucil.
Pri druhom mi nic ine neostavalo. Dojcila som vzdy decentne,ak sa dal vzdy v ustrani. Nikto mi nikdy nevynadal.
A ta starsia pani nech si na tie zaby a mlade zenske,ktorym prsiz vytrcaju z dekoltu,ne na matky krmiace deti neodhalene.
my chlapi si to nevšímame. šikanu okolo dojčenia riešia hlavne staré bezcenné ženské s ktorými už nikto nespí.
@maruska_87 a ak by si nabuduce riesila dojcenie na verejnosti,tak si priprav formulku na taketo osopovani (okrem teda najdenia si izolovaneho miesta,ak sa da). Nieco v zmysle osopujte sa na tie zenske,co im vidno 3/4prs,nie na matky krmiace svoje deti,ktorym nevidno ani tolko,co v lete v plavkach. A ked vam to vadi,tak sa nepozerajte a neruste nas.
@maruska_87 zaujímalo by ma čo presne ti povedala.
,, a vy sa pri každom jedle zatvárate mimo civilizáciu? by ma teda strašne zaujímalo či ste niekedy jedli spolu s rodinou, v reštike, v práci, na oslave......alebo ste si zobrali rezeň a schovali sa s ním na záchod mimo pohľad ostatných???
toto malé dieťa je hladné a to, že vy ste ježibaba, ktorá nedopraje bezbrannému dieťatku jedlo je veru smutné, choďte sa hanbiť do kúta,,
ale.....nikdy som to použiť nemusela 🙂 ja som fakt v živote nemala problém s tým že by niekto niečo krivé povedal na decentné dojčenie na verejnosti a to som si oddojčila 3deti.
preto sa pýtam čo presne ti dotyčná povedala
Kaslala som na ne. Úplne...