Dojčenie verzus umelé mlieko

6. nov 2022

Stale si davam otazku ci ma zmysel kojit ked sa mi nestíha tvorit tak rýchlo mlieko ked mam malo.beriem tablety senovku a Benedikt a nic z toho.Rano zo mna vytiahol 120ml a bol spokojný potom uz len 40ml ukázala vaha . Musela som dat umele mlieko lamalo by mu srdce ho trapit hladom.
Len zaujímavé je ze nad ranom ked mu dám materské tak vtedy mu zahadne staci .
Som dost plakala ze nedokazem ho plne kojit aj cievkou som skusala ale zial tak isto som na to. Citila som sa ako zla matka uplne ze som to nedokázala dotiahnuť az do konca ako som chcela.

amonet
6. nov 2022

je uplne jedno ci UM alebo materske. nie nezlyhala si, nie neber nadmieru bylin predavkujes sa. ak mas mlieko koj kolko ide, na poziadanie bez stresu bez vazenia. ak je dobre prisatie to ze prestanes stresovat vacsinou pomoze. ak je ok prisatie,aj kojenie na pozidanie a netvori sa tak dieta bude v pohode aj na UM. vsetky robime to najlepsie❤️

syslik81
6. nov 2022

nieje to uplne jedno materske mlieko je materske... je lepsie .. ale ak sa neda tak sa neda.. kojenie nieje jednoduche xy zapalov neistoty bolesti .. cim viac prikladas tym viac mlieka .. vsetko sa da . ja som svoju odkojila rok na jednom prsniku .. nevzdala som sa a bojovala .. ale ak to nedavas nestresuj .. proste bud mixuj alebo nprejdi na um ... dieta prezije tak ako xy pred nima po nom

mamamasama
6. nov 2022

@syslik81 nie, všetko sa nedá.
Neznamená, že ak sa to podarilo tebe, tak sa to podarí všetkým.
@autorka Celé dni som chodila po dome hore bez, prikladala prakticky nonstop, popritom odsávala, minula majland na doplnky výživy,skúšala babské rady, laktačná na telefóne, alebo u nás, nosila som, nepretržitý kontakt a nestačilo. Trápila som seba,aj syna 3 mesiace. Potom sa na to už moja mama nemohla pozerať a môjmu hladnému, plačúcemu synovi dala UM. Zmenilo mi to život. Malý začal byť spokojný a ja som si konečne začala užívať materstvo. Ale áno. Cítila som sa rovnako ako ty. Že som zlyhala ako žena, ako matka. Najviac boleli otázky okolia, keď sa pýtali, či dojčím.
Nie si zlá mama, nie si zlá žena. Uvidíš sama, že ak budete obaja spokojní, tak sama pochopíš, že si sa rozhodla správne. Dojčiť za každú cenu nemá zmysel.
Inak. Môj drobec má lepšiu imunitu ako iné kojené detičky z okolia. Jasné, že UM nie je materské mlieko, ale zdravie sa odvíja od mnohých iných faktorov. 🙂

lenkakravcova
6. nov 2022

Neplakať. Stracaš tým zbytočne vodu. 🙂
Viac pi a jedz sladké. To jediné pomáha k tvorbe mlieka.
Benedikt ani senovka ti nepomôžu ak nemáš dosť vody a cukrov na tvorbu materského mlieka.

amonet
6. nov 2022

@syslik81 so mnou to vzdali dve laktacne. nech sme skusili hocico mlieko sa mi nepustilo

mikadooo
6. nov 2022

Neplač za to. V tomto prípade platí stonásobne - spokojná mama, spokojné dieťa. Netráp sa za to. Dávaš mu aspoň nejaké materské mlieko, sú ženy, kde to nešlo vôbec, takže pozri sa na to z tejto stránky a nevyčítaj si nič... Všetko je presne tak, ako to má byť a všetko je ok.

mirkasan
7. nov 2022

Skus od matysaka vinný mušt. Ten zabral veľa babám na tvorbu mlieka. A vôbec nebuď nešťastná z toho ak to nepôjde. Diéta je na prvom mieste. Hlavne aby bolo napápane a v klude 😉

wwwwerunka
7. nov 2022

Presne takto dopadlo kojenie mojej najmensej. Trapila som sa 4 mesiace. Uz v porodnici jej nestscilo ale sestricky mi nechceli dat UM ze mam skusat. Hroznovej stavy som pila litre a efekt len par dnovy az som si jedneho dna povedala DOST! Dieta hladne, vyrevane a ja unavena z neustaleho kojenia- nekojenia. Dostala UM a zrazu som mala doma pokojne babo co prespalo aj 4-5hodin.
Zo zaciatku ma to tiez trapilo lebo starsie deti som kojila ovela dlhsie. Ale co je prednesie? Moja ci jej spokojnost?

veronika3110
7. nov 2022

A podľa čoho usudzuješ, že dieťa je hladné? Ja som mala taký istý strach, že mám málo mlieka a že je moja dcéra stále hladná. Sestrička mi však povedala, že v žiadnom prípade doma nemám začať vážiť, lebo ma to bude len stresovať a budem sa opierať na hodnoty. Skús si dať ešte hroznovú šťavu alebo niečo iné, Váhu odlož a nevyťahuj A uvidíš, možno bude bábätko spokojne. Moja má 6 mesiacov a nikdy neviem koľko toho vytiahla, vydrží tak ale aj 3 h a to nemám pocit, že by som toho mlieka mala nejak extra veľa, takže zrejme bude spokojná. Skús to aj ty. Prestaň sa stresovať, odlož Váhu a uvidis, po akom čase bude malé opäť hladne…
Ak to mliecko naozaj nie je, nič sa nedeje, keď bude na UM, pripadne to budeš striedať.. ale možno máš toho mliečka dosť, len je to taký tvoj vnútorný pocit a stres kvôli ml

fok
7. nov 2022

@mamamasama veľký suhlas 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻👍👍👍 nie každa žena môže dojcit a vrcholne má rozčuľujú mamily ktoré to tvrdia!!!

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz