Dojčenie/umelé mlieko

25. apr 2023

Ahojte. Chcem sa spýtať, či sa niektorá nestretla s tým, že bábätko je veľmi nespokojne a plačlivé po dojčení.
Už som bola zúfalá a skúsila som mu dať dnes po zobudeni na obed umelé mlieko. A bol ako vymenený. Spokojný a kľudný. Nechcem prestať dojčiť. Chcem len nejakú radu alebo niečo. Pri prvom som to nemala.

taktotedanie
26. apr 2023

Je hladne, mas malo mlieka
Bud si zavolaj domov laktacnu alebo prikrmuj lebo ti dieta zacne chudnut

xxemma
26. apr 2023

Neviem ako casto kojis, no najprv skus dojcit aj kazdu hodinu aby sa mliecko viac tvorilo. Nechaj vypit cely prsnik a potom dokrm aj z druheho. Je tu skupina laktacna poradna, su tam skusene maminky. Skus prikrmovat cez cievku aby sa ti neznizila tvorba mlueka.
Ja som mala doma laktacnu z mamily a bolo to teda hlboke sklamanie.

autor
26. apr 2023

@xxemma Ja mám práveže veľa mlieka. S týmto problém nemám. On práveže až “hltá” na prsníku by bol stále. Lenže niekedy sa napapa a veľa vygrcká.
A aj po porode sa super prisal hneď, s týmto (klop, klop) problém nebol.

autor
26. apr 2023

@taktotedanie On pribral za dva týždne 900g, doktorka ma skoro do zadku nakopala. Nemám malo mlieka.

autor
26. apr 2023

@taktotedanie Ja mám aj v mrazničke mlieko, som si odsavala, keďže najviac mliečka je na začiatku. Preto tomu nechápem.

taktotedanie
26. apr 2023

Tak zjavne je niekde chyba
Podla mna netaha dost mlieka a je hladny

zuzkacik4
26. apr 2023

Tak potom nerozumiem, naco si mu dala UM, na zaklade toho, co pises...nespokojnost moze plynut aj z inych veci, nemusi to byt hlad... moj prve tyzdne casto plakaval, nie od hladu, potreboval len kontakt a vela pozornosti napr. ...

sova851
26. apr 2023

Ked mate dost mlieka tak skuste davat pravidelne. Aj zaludok potrebuje oddych na nejaku dobu kym stravi.Napriklad kazde 2h.

sova851
26. apr 2023

@zuzkacik4 Presne to mate pravdu,ze mamka sa stazuje na jednu vec ale pricin moze byt viac nielen dojciacich.Presne ze aj o kontakte to moze byt,neverila by som,keby som sama nezazila.Napriklad podrazdenym matkam sa viac vyskytuju deticky s kolikami.

veroonr
26. apr 2023

Staci dojcit na poziadanie a vela kontaktu ❤️ vygrckavanie je normalne, mozno len potrebuje zmenit polohu

veroonr
26. apr 2023

@taktotedanie za 2 tyzdne priberie 900g a tvoj zaver je ze netaha dost mlieka a je hladny? Btw dnes sa uz veci riesia inak ako odbitim takymito vetami

beata_k
26. apr 2023

Zrejme sa nahlce vela vzduchu pri dojceni. Dalsia vec je, ze UM je sytejsie. Dieta to "odpali" a nevie o sebe, ale to neznamena, ze je ozaj pokojnesie a viac mu vyhovuje UM. Materske mlieko je dostatocne pre tvoje dieta len treba najst a odstranit problem.

veroonr
26. apr 2023

Este mi napadlo ze mu moze tiect prilis rychlo a tym padom hlce a aj vela vzduchu prijme. V tom pripade by pokohlo pred dojcenim trochu mlieka odstriekat/odsat

mionag
26. apr 2023

@xxemma ja som mala 3 laktacne z mamily (pri dvoch detoch) a teda sklamana som bola trikrat. Vedia akurat vytasit hadicku a sup ho drazdit s nou dieta. Ani jeden problem mi nepomohli vyriesit. Nechala som to tak a vyriesilo s ato samo. Zbytocne vyhodenie penazi...inac. zaujimalo by ma ako je to s tymi ich prijmami. Ziadna mi nedala doklad. Cize asi cista ryza vsak?

xxemma
26. apr 2023

@mionag no ja som platila 50€ a tych 30min co bola u mna adi 20min pretelefonovala asi s dcerou. Kazala mi brat bylinky a homeo ktore som uz 1m brala. No mbe sa bohuzual nepodarilo rozkojit natolko aby to malej stacilo

mtn112233
28. apr 2023

Ja som mala mlieka pre dve deti, maly priberal kilo mesačne ale aj tak väčšinou kojeni plakal a nebol pokojný.. mal reflux, mlieko mu behalo hore dole, tým ho môže aj páliť zaha.. skús zmeniť polohu pri kojeni aby mal hlavičku vysoko a hlavne sa nedaj prehovoriť na UM.. držím palce

autor
28. apr 2023

@mtn112233 toto môže byť, lebo keď ho dáme aj odgrgnut, tak počujeme ako keby sa mu to vrátilo a nič nevybehne. A potom začne plakst

mtn112233
28. apr 2023

No môj malý mal silný reflux až taky že nepriberal a boli sme v nemocnici.. doktoka ma nutila do antirefluxneho mlieka ale nedala som mu ho ani raz zvladli sme to aj bez neho..kojila som castejsie po menej, po každom kojeni som aspon 2p minut ponosila a všetko kde lezal od kocika az po postieľku som dala vyššie pod hlavu.. ukludnilo sa to keď sme začali s prikrmami 🙂

beahavala
20. júl 2023
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

my sme mali tiez taky problem a bolo to spôsobene tym ze maly bol hladny, dokrmovala som sunarom

ninah1486
23. júl 2023
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

ja som dokrmovala uz v nemocnici lebo ked maly dostal len moje mlieko bol stale hladny