Dobrý deň, je podľa Vás možné vrátiť sa k dojčeniu resp. podávať odsaté mlieko vo fľaške 2 a pol ročnému dieťaťu alebo to v tom veku už nemá zmysel? Dieta bolo dojčenie rok, kvôli vtedy mojím zdravotným dôvodom som musela prestať.
Teraz nám pribudlo bábätko a uvažovala som nad tým, či by bolo prospešné podávať MM aj staršiemu dieťaťu.
Ďakujem
Ale predpokladam ze by mu to nijako neuskodilo 🙂
Tak v prvom rade sa potrebuje napapat babatko, pokial budes mat tolko mlieka, casu atd. aby si este odsala aj pre starsieho surodenca, tak kludne, ale velky zmysel v tom nevidim… rok dojcenia je skvely start do zivota. Sustred sa teraz na babatko, radsej si urob zasobu do mraznicky, keby nieco..
Mne to poradila pediatrička pre zvýšenie imunity staršieho dieťaťa, nedávala som mu materské mlieko piť priamo ale keď som mu urobila napríklad cereálie alebo kakao tak som mu tam dala svoje mlieko + kravské mlieko
Je to možné, zdravé, prospešné a krásne. Ak budeš mať dostatok mliečka, tak by som rozhodne dojčila aj staršieho.
ked chces a nebude ti to vadit, v pohode. Podla mna to dokonca moze aj dopomoct vztahu medzi detmi, ze starsi nebude ziarlit. Co viem, tak mlieko je pre babatko take ako to ono potrebuje, ma take zlozenie akurat pre neho. Ale starsiemu to urcite tiez nieco da, ber to ze mu nieco zdrave davas papat k tomu co on papa. A ano, to tulenie sa k mamke bude na nezaplatenie. Osobne keby som kojila prveho (co sa nepodarilo), tak by som si vedela predstavit tiez kojit takto starsieho aj babatko, mam 2 rocny rozdiel medzi detmi.
@dzulli1980 no ty si asi ani nekojila ze ? 🙂
Ak budeš mat priveľa mlieka,tak škoda vylievat. Mne by to doma nikto nepil😅🤣🤣Tak darovavam 4-8l tyzdenne do nemocnice do mliečnej banky... 2.5 ročne ti to vypije v pohode a zdravé to samozrejme je..
Kludne aj muzovi daj. Usetrite.
Mala som vela mlieka a starsej 3r som normalne davala odsate pit. Jej chutilo a urcite to ma vacsi benefit ako keby pila kravske. Aj pediatricka povedala, ze je to super na imunitu a nech jej davam, ked mi to vypije.
Potrebovala som si jednoducho to mlieko odsavat asi prve 4m a kedze maly flasu ani do ust nevzal, tak sme ho aspon zuzitkovali. Ja som dcere aj nanuky z toho spravila :D
Kludne, ale teda skor z hrnceka, nie z flasky. A blbe komentare nepocuvaj. Poznam ludi, kde funguje tandemove dojcenie.
Moj skoro trojrocny bol dlho dojceny a teraz si pyta. Davam mu na uspavanie, cez den nie, lebo mam vela mlieka a babatku to potom moc strieka😂 ale on je stastny prestastny, ze ma zase mlieko(ja uz som nemala skoro nic)
Moja vyše dvojrocna je stále dojcena a o par mesiacov ma pribudnut bábätko, a teda určite budem dojcit oboje, ak sa bude dať. Prospesne to určite je. Necitala som ani jednu studiu, ktora by to spochybnovala. Práve naopak, ukazuju sa stále nove fakty o prospesnosti. Takze ak môžeš a nevadí ti to, určite daj 🙂
najlepsie ze tie co ukazuju na autorku ako na nenormalnu, tak davaju v pohode 2 rocnym detom kravske mlieko, ktore ma pre nich super benefity, lebo 2 rocne dietatko predsa musi pit mliecko 🙂 Ale kravske mlieko je super, ale materske fuj a nema ziadny prinos :D
Och, to hádam nemyslíš vážne, už papá (teda predpokladám) normálnu stravu, materské mlieko už nepotrebuje ... a myslím si, že by mu to už ani nechutilo ...