Obraciam sa na mamicky kt dojcili dlhodobo prve dieta a pritom otehotneli znovu. Zaujima ma, ako ste to riesili pocas porodu. Ako zvladlo vase dojcene starsie dieta dni odlucenia, ked ste boli v nemocnici. Moje dieta bude mat uz skoro tri roky ked sa mi narodi druhe dieta a obavam sa toho ako to zvladne bez dojcenie, ked sme doetraz boli stale spolu a kazdy vecer sme spolu zaspavali na prsniku....ako to bolo u vas? Prosim si odpoved len od takych, co uz to maju za sebou, dakujem
pre mňa ....teda to je iba môj názor...je kojenie 3 ročného už nad môj rámec......max. 2-2,5 roka
@kiki75 odporúčam spýtať sa v tejto skupine https://www.modrykonik.sk/group/4722/ tam nájdeš najviac žien čo majú skúsenosti s dlhodobým aj tandemovým dojčením. samozrejme dá sa to 🙂
Ja som otehotnela uz pol roka po prvom porode a pocas tehotenstva mi dost klesla tvorba mlieka, tak sme sa postupne naucili zaspavat na flaske, i ked pocas dna som sa snazila kojit prakticky do poslednej chvile. Maleho sme tiez postupne zvykali travit co najviac casu s niekym inym, napr. uspaval a kupal ho manzel, casto sme ho bravali ku starkym, s ktorymi chodil na prechadzky a hral sa atd., aby na mna nebol prilis naviazany. Asi sa nam to aj podarilo, ked som rodila, nemal ani 15 mesiacov, a odlucenie zvladol pomaly lepsie ako ja 🙂 na navstevach ziadny plac, len dlhe objatie a pusinky 🙂 doma bol tiez zlaty, mal pestry program ale pritom pevny rezim, vacsinou si na mamu ani nespomenul. teraz kojim obidvoch, ale za seba musim povedat, ze zas take lahke to nie je, uvidim, ako dlho to este potiahnem.
Ja som si tým prešla dva krát. Prvý krát som rodila keď mal starší 3 roky a 2 mesiace, on teda ťažko zvládal naše odlúčenie ale snažil sa "byť tvrdý" prišiel za mnou do pôrodnice, ani ma neobjal (bál sa aby sa nerozplakal tak radšej hral tvrďasa) ale keď som prišla domov hneď som mu ponúkla prsník a znova to bol môj tulinko aj sme sa často dojčili oboch súčasne. Druhý krát som rodila keď mala dcérka rok aj 10 mesiacov a teda ona bola iná, prišla za mnou do pôrodnice a celú návštevu zavesená na prsníku 😀 Sestričky pozerali aké tam majú veľké bábo 😀 Ona ale to odlúčenie doma znášala ťažko večer veľa plakala a aj keď som sa vrátila tri mesiace sme mali krušné noci - vždy dva krát za noc 10 minútový plač a len som hladkala, túlila, kojila, cez deň ma nemohla vidieť odísť ani len na minútku preč hneď hysák odísť sama do obchodu a ona by čakala vonku s ockom - nemožné. Drobec má 10 mesiacov a až teraz je to konečne lepšie. Ale musím povedať, že vďaka dojčeniu (a fakt často spoločnému) deti navzájom prijali jeden druhého myslím, že celkom fajn.