Dojčenie škôlkarov

9. jan 2024

Aký máte názor na kojenie takých 3 ročných detí? Pred pár dnami sme boli v ZOO a na lavičke tam sedela matka ktorá kojila asi 3 ročného chlapca..a rozmýšľam či som divná ja alebo viac ľudí má na to taký názor že prečo?? Zaujimalo by ma aj aký maju na to názor matky ktore samé takto dlho kojili či to bolo z “vlastnej” vôle lebo im to vyhovovalo alebo si tu užívali alebo ja neviem nevedeli sa toho vzdať alebo to bolo už skôr o tom že im to už samým bolo nepríjemné ale bolo zložité prestať kvôli dieťaťu ktoré bolo závislé na prse?😀

ariannazara
9. jan 2024

Podľa mňa toto je už extrém. Ale nech si každý robí co chce.

lujza123
9. jan 2024

Čo je veľa to je moc.

Ale tak ich vec.

jj298
9. jan 2024

Nemam na to nazor a nechapem ze to niekto riesi. Vsak nech si koji. Nechcem aby to vyznelo utocne ale co sa staras? Fakt aj ked sa nad niecim na ulici v hlave pozastavim nenapadlo by ma to vedat na kona a analyzovat to s anonymnou verejnostou. Max poviem muzovi alebo kamoske.

rebrambora
9. jan 2024

Ja sama si pamatam este ako ma matka kojila. Tiez som mohla mat tri roky. Vtedy mi to samozrejme bolo jedno ale teraz ma z toho trasie. A to ani nebolo na verejnosti.
Realne dieta potrebuje materske mlieko do pol roka a nejake vitaminy z neho je schopne prijimat maximalne do.2 rokov zivota. A toto je vedecky fakt.
Na verejnosti si tiez myslim, ze v tomto veku nevhodne.

autor
9. jan 2024

@jj298 mne to je tiez v podstate uplne jedno len ma zaujimalo ako to majú aj tie samotné matky ktoré takto dlho kojili..či si to naozaj “užívali” alebo to bolo skôr o tom že to bol jediný nástroj ako dieta ukludnit v hocijakej situácii

tianna
9. jan 2024

Kojim 3,5 ročného syna 🙂 dôvod v podstate nemám žiaden konkrétny, možno len ten že som príliš pohodlná vstávať skoro alebo sa večer doťahovať so zaspávanim 😆 cez deň ale už prakticky nekojim, len občas, napríklad keď nás chytí viróza alebo sa potrebuje upokojiť. Vonku som nekojila nikdy, ani keď som mala deti v novorodeneckom veku 😁 vždy som všetko plánovala tak aby sme na papanie boli doma 🙂 najstaršieho som kojila pol roka, následne sme pravidelne boli od 4 rána hore, večer som ho nevedela uspať ani o 10. Celé zle. Pri strednom synovi sa mi osvedčilo presne kvôli spánku kojenie do samoodstavenia (3r8m) tak to tak robím aj teraz 🙂 netreba za tým nič hľadať. Podľa mňa väčšina z nás dlhokojacich nerozmýšľa nad tým prečo koji dlho. Akosi je to pre nás prirodzené a nemáme potrebu dieťa nasilu odstavovat. Ono aj keď sa tomu asi ťažko verí tým ktorí s tým nemajú skúsenosti tie deti sa naozaj odstavia časom samé 😄

domak2
9. jan 2024

@rebrambora to je tvoj názor, nie vedecky fakt. 🙄

Autorka
Je mi to jedno. Na verejnosti syna nekojim od roka, prestáva sa mi ťažko lebo tak najrýchlejšie zaspí, ešte niečo?

timilv
9. jan 2024

@autorka úprimne, keď ide o druhých, tak mi je to jedno... Staršiu som kojila do skoro 2,5roka. Mladší má rok a 4mesiace a kojí sa už veľmi málo. Ja keď ide o mňa, tak môj názor je, že dieťa by si to nemalo pamätať. Ja by som si to teda nechcela pamätať určite 😂 takže aj mladšieho budem kojiť tiež do Max tých 2-2,5 roka
Inak, u nás v škôlke sa jedno dieťa ráno ešte v šatni kojilo a nikto sa nad tým nikdy nepozastavoval

maciatkoe
9. jan 2024

Mne to pride uchylne. Moj syncek ma 2,5 roka je to uz velky chlapcek. A teda ani si neviem predstavit pchat takemu velkemu chlapcekovi cecok do ust. Ja mam na taketo hratky manzela. Ale tak kazdy ma svoj nazor. Tie co koja aj 4 rocne to povazuju za normalne 🙂😃.

taisu
9. jan 2024

Dojčila som do troch rokov, ale nikdy nie na verejnosti. Nevieme či nema to dieta nejaku poruchu, nerobia nič kriminalne.

tianna
9. jan 2024

Určite si to (minimálne väčšina z nás 😄) neužíva a ani to nie je jediný nástroj na upokojenie. Občas to ale vie veľmi pomôcť. Napríklad keď sa dieťa niekde poriadne udrie tak je to najrýchlejší spôsob. To ale neznamená že sa situácia nedá zvládnuť aj inak, no prečo si nepomôct keď to je také jednoduché 😉

maciatkoe
9. jan 2024

@tianna Moj, ked sa udrie uteka ku mne, a objimem ho a dam mu pusinky a pyta si ranu pofukat. Cecky na to nevytahujem

tianna
9. jan 2024

@maciatkoe ty si snáď myslíš že to tie ženy uspokojuje, či? 😆 prepáč ale porovnávať kojenie dieťaťa so sexom.. fuuuha.. 😬😆

tianna
9. jan 2024

@maciatkoe veď to je samozrejme v poriadku 🙂 ale rovnako je aj v poriadku keď sa nakoji. Aj môj samozrejme nepýta vždy mlieko 😄

thoughtfulweirdo
9. jan 2024

Kojim takmer 3 ročného a chystám sa pokračovať do samoodstavu. Úplne nerozumiem, prečo by to malo niekoho cudzieho vôbec zaujímať, veď moje prso je úplne rovnaké, či kojim na verejnosti 3 mesačného alebo 3 ročného 🤣

maciatkoe
9. jan 2024

@tianna Ja som to neporovnala so sexom ale s cmulanim ceckov. Ale jasne, ze ked kojis 3,5 rocne tak ty to povazujes za normalne. Ja za nenormalne kojit tak velke dieta 😃.

tianna
9. jan 2024

@maciatkoe jasné, čisto uhol pohľadu 🙂

tianna
9. jan 2024

@maciatkoe btw pri najstaršom synovi mi prišlo totálne mimo keď kamoška kojila 13 mesačnú dcéru 😆 ani vo sne by mi vtedy nenapadlo že mladšie deti budem kojit aj ako vyše 3 ročné.. 😁

januska12323
9. jan 2024

Neodsudzujem, určite má svoje dôvody. Také veľké dieťa už ale naozaj nepotrebuje prsník ani ako jedlo ani dudel. V tom veku si kojenie vybrala matka a nie dieťa.

ankare
9. jan 2024

Dojcim 3apol ročného syna a je to úplne prirodzené, lebo dojčenie by sa správne malo skončiť samoodstavenim dieťaťa. 🙂
Tebe to ťažko budem vysvetlovat, lebo nekracas v mojich topánkach. Syn sa dojčením uspava, upokojuje, vyrovnáva telesnú teplotu, prijíma živiny, vitamíny, mineraly, stopové prvky,... Ľahšie prekonáva choroby, horúčky,...
Takže ak Ti to mozog neberie, skús byť tolerantná k druhým a neries. Myslím,že Ťa to nijak neobmedzuje ani neohrozuje. 🙂

sono2
9. jan 2024

Bože zase? Ako si to matka užíva? Dojčila si vôbec? No normálne dáva dieťaťu, to čo ľúbi a ma to zadarmo. Ja som dojčila tiež dlho do 3 a pol roka už len na uspatie do 3 rokov všade,
Staršiu do 22 týždňa bola som tehu úplne všade.
Mať vaše problémy kočky!

martinkatinka
9. jan 2024

Tak jedno ti to nie je, keďže si založila takúto tému. Takisto, pár komentovať vyššie, že vám to je síce jedno, ale príde vám to nevhodné 🤷

sono2
9. jan 2024

@januska12323 moja dcéra 5 ročná by ti ešte stále vedela povedať ako bolo mliečko výborne a ten pokoj čo u nej zavládol keď bola pri mame.
Asi si nezažila, nedokážeš pochopiť.

autor
9. jan 2024

@sono2 Ano dojčila som a ja som si to teda neužívala absolutne vobec..kvôli dojčeniu som mala otrasnú popôrodnú depresiu..preto som sa pytala aky pohľad maju na to ženy ktoré kojili napr do 3 rokov

ivik4
9. jan 2024

Pre mna osobne by to bolo nechutne ale neriesim to u druhych

muchacici
9. jan 2024

Myslím si, že je to rozhodnutie matky. Mne osobne to nevhodné vôbec nepríde, no ja sama som to nepraktikovala tak dlho a určite ani nebudem. Pre mňa je odstavenie okolo roka ideálny čas, aj akási forma "slobody" 😃 Mohlo by to byť aj naopak, že niekto by sa čudoval, prečo tak relatívne krátko kojím, keď mám mlieko

misinka0611
9. jan 2024

3 ročné je nič, videla som už aj 6 ročné dieťa 😳

januska12323
9. jan 2024

@sono2 nepamätám si, bola som vychovaná na fľaši a mama ma vedela upokojiť aj bez prsníka. Blízkosť nerovná sa kojenie.

autor
9. jan 2024

@martinkatinka a neviem čo také útočne som povedala v mojom príspevku.Nech si kazdy robí čo chce..zaujimalo ma len aký majú pohľad na to samotné matky ktore takto dlho koja.Nenapísala som ani ze to je nechutné ani ze to je uchylné.Skor ma zaujímal uhol pohľadu samotných matiek ktoré dlho kojili kedze nikoho takeho nepoznám a ja som bola presný opak.Nemyslela som to vobec negatívne.Samozrejme že je to rozhodnutie matky tak isto ako je rozhodnutie matky nekojit vobec

ankare
9. jan 2024

@sono2 Minule sa pritisol ku nám 8r. syn, ked som dojčila 3r. syna, a vraví mi: maminka, aj ja chcem cuckat pred spaním, to bolo super, že som vždy tak ľahko a rýchlo zaspal. ❤️