Dojčenie s klobúčikmi

beatrice1111
30. máj 2022

Ahojte je tu niekto kto kojil s klobucikmi a postupne ich dával preč? Nám sa po pôrode moc kojiť nedalo, veľmi to bolelo (vtedy som netušila že tak 2 týždne a bradavky si zvyknú) tak používame klobuciky už 3 mesiace. Akurát už by som jej ich chcela dať preč, raz som kojila bez nich, pila kratšie ako s nimi aj rýchlejšie zaspala. Aké sú nevýhody klobucikov podľa vás? Samozrejme okrem toho že musia byt stále čisté.

diamond007
30. máj 2022

@beatrice1111 nevýhoda je že sa časom vraj tvorí menej mliecka... Skús začať kojit aspoň 1 prso bez neho a postupne si zvykne malinka

1mata
30. máj 2022

@beatrice1111 podla mna sa dietatko rychlejsie unavi ked pije z klobucika. Ked som och dala prec, bradavky poriadne boleli(ako na zaciatku), ale vydrzala som to nejako a bolo dobre. Vela stastia

tinka8301
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
renat04
30. máj 2022

nam to prosto neslo cez tie klobuciky. lepsie sa Eli papalo, ked bola prisata cisto len na bradavke, aj ked teda niekedy to bolo dost bolestive.

lenja123
30. máj 2022

@beatrice1111 skús kojiť bez klobúčikov, ak sa ti malá vie prisať. Ale nie len 1x, vždy. To, že ti vtedy pila krátko a skôr zaspala je v poriadku. Bez klobúčika jej ide mliečko ľahšie, tak sa aj skôr napapá, nepotrebuje byť tak dlho na prsníku. Neodkladaj to už, ak bude váčšia a príliš si zvykne na klobúčik, už sa nebude chcieť prisať normálne.

domireb
30. máj 2022

@beatrice1111 viac sa namaká, aby potiahlo mlieko, teda vypije menej, lebo sa skôr unaví. Ak ti uż vie chytiť bez klobúčika, tak koj bez nich, ale ja som ho mala vždy po ruke,keby sa ani na 6x nechytila, tak radsej s klobúčikom ako vôbec nič.

adrbat
31. máj 2022

Ja som mala klobucik iba na ľavom prsníku lebo sa maly zle prisaval a mala som ho veľmi bolestivý ale na druhom som nemala vôbec. Maly sa pekne prisal na oba - nebol žiadny problém. Používala som ho asi 2t a potom som ho odložila a žiadny problém nebol a už som ho nepotrebovala. Ale mám pocit, že keď mal na ľavom klobucik tieklo mu vtedy viac mlieka.