Ahojte. Prosím vás mate niektorá skúsenosť s kojenim cez klobúčiky? Aké používate? U nás mame problém s tým, že klobúčiky pri papani poriadne nedrzia ako by mali a drobec sa stále nataha veľa vzduchu. Potom mame zasa problémy s bruškom a plačom. Mali ste niektorá podobný problém? Ako ste to riešili? Dakujem
Možno Vám nesedí veľkosť. V každom prípade nekojte s nimi. Zavolajte si domov laktačnú poradkyňu, nech vám pomôže. Každá žena s klobúčikmi má skôr či neskôr zníženú produkciu mlieka, čo nevyhnutne povedie k odstaveniu od dojčenia. Až túžite kojiť, aspoň rok, vysadiť klobúčiky.
Mala som najmensie medela ked mala trosku narastla a prsia sa vyfornovali odlozili sme ich a viac nepotrebovali.
@misicka_k ja som ich vyskusala asi 6 znaciek a najlepsie pre mna boli klobuciky Babyono. Dobre drzali. Co sa tyka padania, skus stred klobucika trochu vyhrnut, potom nasadit na bradavku a potom vyrovnat, tak sa spravne nasadzuju akekolvek klobuciky a lepsie drzia. Nam pomohlo, ze malemu narastla pusinka a vedel ju lepsie otvorit casom. V 5. mesiaci sa zacal prisavat aj bez nich, predtym nevedel, pouzivala som od narodenia. Treba obcas skusit, ci uz sa nahodou nevie prisat aj bez.
@werbenka ďakujem za radu 🙂 to nasadzanie skúsim ako ste písali. No samozrejme ideálne bez nich no tiež asi musíme kúsok podrast lebo nám to zatiaľ moc nejde. Mam vpadnute bradavky tak je pre drobca asi trochu obtiaznejsie sa prisat. Snáď sa nám to ale podarí aj bez klobucikov za pár týždňov 🙂
Ja som klobuciky kupila, pouzila asi 2x a vyhodila....vobec mi to s nimi neslo. Par dni som si "uzila"veeeelmi bolave, az krvave bradavky a potom som si zvykla a uz bolo dojcenie ok.