Dojčenie počas tehotenstva

16. aug 2022

Ahojte žienky,máte skúsenosti s dojčením počas tehu? Viem, že by sa nemalo a lekári to neodporúčajú. Ale mám doma 7-mesačnú a UM jej dať nechcem. Chcela by som potiahnúť do roka a potom ju odstaviť. Poprípade potom tendem. Takže otázky: odmietali vaše dojčené detičky materské mliečko? Ak sa náhodou odstavili do roka dávali ste UM? Chceli to? Máte skúsenosti aj s tendemom? Kedy ste pociťovali počas tehu, že už máte málo mliečka?
Ďakujem🍀

nevenka
16. aug 2022

2x som dojcila pocas tehotenstva, ak mas zdrave bezproblemove tehotenstvo, nic sa nestane. Len rataj s tym, ze mozno Ti odide mlieko, mne odislo takmer uplne do 4. mesiaca tehotenstva mlieka nebolo...takze moze sa stat, ze budes musiet riesit predsa UM. Len ak nie je dieta zvyknute na flasku, tak neviem. Moji chlapci flasku nechceli, len boli vacsi, ked sa odstavili, prvy mal 17 a druhy 19 mesiacov, ked som prestala s dojcenim uplne. Takze uz boli len na kasi, jogurtoch, syroch, co sa mlieka tyka... A este, mna to priserne bolelo...😑

noemi155
16. aug 2022

Tiež som dojčila počas tehu,ale potom som prišla o mlieko…
Síce neviem kedy,lebo dudlat si prso na spanie musela stále 😂
Ale malo to aj výhody,teraz nemám aspoň žiadne problémy s bradavkami,ako po prvom pôrode 🙏

autor
16. aug 2022

@nevenka moja fľašku nikdy nemala,ale vie piť z pohárika,tak možno by ho vypila ak by nechcela fľašu🧐 viem je to divné,ale radšej takto ako by nemala piť to mlieko.
A kedy ťa to začalo bolieť? Neodmietali dojčenie? A kedy sa začalo to mliečko tak menej tvoriť? Od začiatku?

@noemi155 A kedy si prišla o mlieko? Dávala si aj UM?

kamowa
16. aug 2022

ja som tak dojcila tandemovo 2 deti, mlieka bolo pocas tehotenstva menej, ale vobec to detom nevadilo. Umelym mliekom som nikdy nedokrmovala. Lekarka mi nikdy nepovedala, ze by som pocas tehotenstva nemala dojcit.

noemi155
16. aug 2022

Neviem kedy som presne on prišla ale podľa mna taký 6.-7. Mesiac
Nedávala som už žiadne
Ona mi všetky mlieka odmieta
Ale zas vyžaduje dosť “biele”polievky,tak to ona vola
Takze veľa varím take smotanove a tak,aby mala nahradené nejak to mlieko

fepe5
16. aug 2022

Ja som dojčila počas tehotenstva a to dcéra mala rok,môj gynekológ to vôbec neriešil žeby sa to nemalo,postupne pomaly som ju odstavovala ,UM som jej nedávala vôbec a klasické jej nechutilo.

autor
16. aug 2022

@kamowa
@noemi155
@fepe5 ja by som to chcela potiahnúť aspoň do jej roka. Príkrmy má,ale aj tak sa dojčí pred každym spánkom+ v noci.

bolarazjedna
16. aug 2022

Môžem sa spýtať, prečo by sa nemalo dojčiť počas tehotenstva? Má to negatívny vplyv na plod či na staršie dieťa?

kamowa
16. aug 2022

@bolarazjedna jedine ma napada, ze pri dojceni sa stahuje maternica a mohlo by to asi v niektorych pripadoch vyvolat predcasny porod... ale neviem, nikdy ma na to lekar nijako neupozornoval a rodila som aj tak vzdy po termine... tak ale kazda sme ina...

olivierko229
16. aug 2022

Ja som dojcila pocas tehotenstva, potom rok a dva mesiace tandemovo. Nechcela som prveho odstavit, mal 13 m, ked som otehotnela, ale mala som syndrom nepokojnych Noh, Tak bol problem uspat na dudke. Mlieka bolo menej, ale po porode vela, starsieho som zneuzivala, ked trebalo odsat 😄 gynekolog mi akurat odporucal brat Femibion, aby babo v brusku malo, co potrebuje. A samozrejme kvalitna Strava.

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domka222
16. aug 2022

Dojčila som prvý trimester. Potom som s tým skončila, lebo ma boleli prsia a bolo mi to nepríjemné. Ale to mal syn aj tak už rok a pol

nevenka
16. aug 2022

Mna to zacalo boliet prakticky hned, v case, ked mi meskal menzes. Pri tom prvom raze som sa rozculovala, co tolko doraba s tymi bradavkami a ze dako casto chce a ani odsat mi neslo, mne az potom doslo, ze uuups, ja som asi tehotna.
No a teraz tiez ma to zacalo boliet hned a mlieka bolo menej asi tak po 2 mesiacoch cca, on sice dudlal, ale s tym, ze zo zvyku, pocucal parkrat, posadil sa a pytal si pit z flasky so slamkou. Takze mi bolo jasne, ze to ide do kytek. Este som mu skusila dat umele mlieko z poharika, slamkou, zacitil inu chut, striaslo ho a usiel, nechcel to uz.
Moje mlieko, hoci tehotenske, mu nevadilo, asi mu chutilo. Umele mi zje iba tak, ze mu do neho zarabam kasu na vecer. A teraz ma 20 mesiacov a sem tam rano vypije lyzickou cca 1 dcl mlieka na ranajky, normalneho kravskeho. Ked vidi starsiu sestru, takasi preto.

nevenka
16. aug 2022

@domka222 ja presne rovnako, tak nejak cca to bolo a to 2x.

zuzkacik4
16. aug 2022

Ja som tehu a aj dojcim normalne...uz teraz mi to zacina byt viac neprijemne ale inak ziadne problemy nemam

gerfinka
16. aug 2022

Ja som dojčila do polovice tehotenstva. Dcérka mala vtedy 1,5 roka, keď som prestala. Uz som ani nemala mlieko a velmi ma boleli bradavky. Môj gynekológ sa vyjadril, že kľudne môžem dojcit aj v tehotenstve, keď nemam iný problém. Že raz mal pacientku, ktorá dojcila sústavne asi 10 rokov, mala viac detí.

euka210
16. aug 2022

ja som pocas 3.tehu dojcila mladsieho do necelych 2r...cca 5mesiac tehu. Nebol problem.
v 16.t sa meni mlieko, prichadza kolostrum a niektore deti sa odstavia same, lebo im to nechuti.
po roku kludne kravske mlieko. Moj bol prikrmovany UM a v 9.mes ho odmietol a uz len dojcenie.
Svagrina dojcila aj tandemovo novorodenec a 2.r dieta...ale potom starsie odstavila, lebo mala vela mlieka a maleho zalievalo.
Pokial nemas problemy, nie je Ti vyrazne zle...myslim gracnie, tak mozes dojcit pocas tehu...tie nazory ze nie, su uz prekonane a cudujem sa, ze lekari este stale toto tvrdia...rovnako ako nazor ze mozu byt len 2 sekcie

martinoocka
16. aug 2022

Dojčila som celé tehotenstvo a ďalších 6 mesiacov tandem. Tehotenstvo bolo ku koncu rizikové, lebo babo malo hlavičku nízko a krcok bol krátky, ale nemala som žiadne kontrakcie ani bolesti takže som dojčila. Paradoxne nakoniec som vydržala do vyššieho týždňa ako pri predchádzajúcich dvoch tehotenstvach. Dojčila som dcérku ktorá mala na začiatku tehotenstva niečo cez 1,5 roka. Zo začiatku to dosť bolelo, ale ona je totálny zavislak , nedalo sa s tým tak ľahko skončiť. Potom bolesť prešla tak v polke tehotenstva, ale nemala som už ani mlieko. Ona sama hovorila že už jej nejde ale aj tak chcela 🤷 to som jej aj dudel dala keď mala skoro dva roky no keď mohla pýtala prsnik aj tak. A okolo 7. mesiaca sa mi začalo mlieko zasa tvoriť.....takže už som pokračovala . Konečne ma aspoň obišli bolavé bradavky a zapálené naliate prsníky po pôrode....