Dojčenie počas prechádzky

3. júl 2023

Mamicky prosim vas chodievam s babatkom na prechadzky ale v poslednej dobe nevydrzi ani hodinu spinkat, budi sa a place. Aky mate nazor na krmenie vonku, prilozenie ku prsniku ( samozrejme ze prikrivam s deckou 🙂 napapa sa alebo iba pocucka a zaspinka a ja mozem dalej byt kludne vonku na cerstvom bzduchu
Vopred Vam Ďakujem 🙂

irusa
3. júl 2023

v pohode...

matullienka
3. júl 2023

Pokiaľ kojis tak ako si opísala tak je to úplne v poriadku, my sme tak bežne vonku na ihrisku aj 3 vedel seba takto kojili. Veď nič nie je vidieť

mell27
3. júl 2023

Nič zlé na tom nevidím, nechápem, prečo toto vôbec niekoho poburuje....😊

bamboa
3. júl 2023

Ja som nedávno sedela v električke oproti slečne, ktorá dojčila a ani sa to nesnažila skrývať, teda nepoužila žiadnu prikrývku. Mne to bolo šumafuk, ale teda niektorí zazerali. Takže áno, kľudne daj bábu čo si pýta 😉

ankare
3. júl 2023

Hocikde a hocikedy. Ty sa skrývas, keď ješ a piješ?

januska12323
3. júl 2023

Keď ti to tak vyhovuje tak rob tak.

cookie29
3. júl 2023

Ja som dojcila, nie som ani zdaleka exhibicionistka, ale urcite mi viac zalezi na mojom dietati ako na tych ludoch okolo... a nech zazeraju. A nezakryvam, mam speci oblecenie tak aby som sa skutocne nemusela odhalovat, ale na druhej strane preco by sa dieta malo hanbit za to ze papa? A preco by som ho v tychto teplach mala este prikryvat... ?! Ak sa da, najdem nejake mensie sukromie, ak nie, napriklad v cakarni u lekara, lietadle a podobne, tak dam napit.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
oskorusa
3. júl 2023

Potreby dieťaťa sú v tomto prípade prvoradé. Ideálny je nosič alebo šatka, vtedy nikto nevie, iba vy dvaja, aj za pochodu. Všetko rob tak, aby vám dvom bolo príjemne.

dada0902
3. júl 2023

Aj ja viem kojiť vonku keď je to akútne vždy mám voľné tričko a keď dáš spodom cuckat není nič vidieť ale hľadám si vždy nejaké miesto kde nejak ľudia nechodia nie kôli nim ale kôli sebe lebo ja sa cítim blbo keď niekto prejde

stanulienkat
3. júl 2023

Veď keď sa prikryjes, tak je to úplne normálne. Ja som to robila takisto. Nikto sa nepohorsoval. Veď nemás celý prsník vonku.
@cookie29 dieťa sa nemusí hanbiť za to, že papá. No nikto nie je zvedavý na bradavky a dvorce inej ženy. Trošku súdnosti pri tom kŕmení nikdy neskodi.😉

lenkakravcova
3. júl 2023

Ja som dosť konzervatívna čo sa týka oblečenia. Ale keď mám dojča (aj teraz), dojčím aj vonku, keď potrebuje. Nosím šaty, blúzky s odopinanim vpredu - odopnem ako treba, dám dieťa a dojčím. Zvyčajne v aute. Alebo sa otočím od ludi chrbtom. Nebudem týrať dieťa hladom.

majlo1234
3. júl 2023

Samozrejme, ani speci oblecenie ani decku nepotrebujem. Nakrm si dieta, kedy potrebuje.
@stanulienkat tak som rada, ze nikto nie je zvedavy a tym padom mi na dvorce pozerat nebude😉

petamich
3. júl 2023

kojila som vonku pocas prechadzky bezne ale
vzdy som sa to snazila robit diskretne alebo som skratka konzervativna 🙂, bud som mala tricko/saty na dojcenie alebo som sa otocila tak, aby sme mali ake take sukromie, za mna je to vec, ktora je normalna a uplne bezna, na druhej strane je rozdiel robit to diskretne a rozdiel robit to tak, aby kazdy "videl", lebo "ved mam na to pravo a nech sa nepozeraju", faktom je, ze okoloiduci skratka chcu nechcu sa pozru (a je jedno ci vtedy ak ma niekto vacsi vystrih alebo je hore bez na kupalisku alebo aj pri tom kojeni)

titla
3. júl 2023

Nakojit dieta vies decentne. Ak sa jedna o babetko, nenechala som ho hladne, smadne len preto, aby sa niekto nepohorsoval. A duplom v lete. Ved tam je potom riziko dehydratacie.
Absolutne neries taketo veci, najdi si miesto a daj babu, co potrebuje. Jedna vec je diskretne kojit smedne babo, druha vytahovat prsia pri stole v restauracii pre 2-rocneho.

cookie29
3. júl 2023

@stanulienkat a kde nemam sudnost? Ked v horucave odmietam prikryt dietatku hlavu? este ras, riesim sukromne pokial sa da. Ale moje dieta je prvorade... a uz kvoli nemu sa snazim najst intimny kutik, pretoze pri papani ma lepsi pokoj a klud... a ani ja sa nepotrebujem pretrcat... nie som ani hore bez na kupalisku ci pri jazerach a nenosim ani oblecenie kde vsetko vidno 🙂

jaskolka
3. júl 2023

Dojcila som počas pobytu vonku,či napríklad u lekára, keď to bolo nevyhnutné, ja som mala vždy špeciálne "kojo" oblečenie, plus aj plienku na prehodenie. Nie len kvôli okoliu, ale kvôli mne samej.

jazula
3. júl 2023

Pre mňa je dojčenie veľmi súkromná záležitosť, moja chvíľka s bábom. Ale radšej dojčiť na verejnosti ako hladné, smädné (najmä v tomto teple) a vreštiace dieťa… Snažila som sa sadnúť si na kľudné miesto, mala som tričko na dojčenie, takže som vytiahla len bradavku a tú zakrylo bábo, prípadne som nás zakryla bavlnenou plienkou. Stalo sa samozrejme, že som dojčila aj v reštaurácii, neplánovane, bábo sa zobudilo medzi objednaním a servírovaním 🤷🏼‍♀️. Ale aj to sa dalo urobiť diskrétne a aj ja som sa popri tom najedla 😅. Po zavedení príkrmov som dojčenie vonku stopla a 2ročnú dcérku dojčím len doma.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cimage
3. júl 2023

Ja som kojila uz asi vsade, kedze mam 3dieta. Ja to uz ani neriesim. Velakrat sa niekto zastavi pri mne a normalne sa rozpravame ako keby nic, ani si nevsimnu co sa deje. Najmladsia je vacsinou v nosici a tam je to super. Velakrat kojim aj v obchode pocas nakupovania, ona je tam zapichnuta, len vlasy a nohy trcia 😄.
Mne pride cudne, ze to niekto riesi, pohorsuje sa, ale chlap alebo zena s pivom ruke su ok.

kris_tin257
3. júl 2023

Keď chodíme na výlety alebo na dlhšie prechádzky tak vždy odsajem mlieko dám do termoobalu a keď si vypýta nakrmim ju, nemusím riešiť kde ju rýchlo nadojcit 😊

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
milanemila
3. júl 2023

Ja nakojim maleho vsade a teraz ked je 100 stupnov, tak urcite cez neho nedavam ziadnu decku, plienku ani nic. Nosim saty na gombiky vacsinou a podprsenku na dojcenie, cize ide to fajn a ano nakojila som maleho aj v elektricke, lebo som musela starsiu vziat zo skolky, vonku 35 stupnov a zacal mi plakat, tak ho nenecham vrieskat 30 minut aby som nahodou niekoho nepohorsila 🤷🏼‍♀️
Mne na dojceni nepripada nic vulgarne ani poburujuce, dokonca ani ked som nemala svoje deti, tak som to nepovazovala za cudne, ked zena kojila na verejnosti, ved je to ta najprirodzenejsia vec.

zuzuliennka1
3. júl 2023

najjednoduchsie je to v nosici/satke, dnes napr. som bola so synom na ihrisku (syn ma 5,5) a spolu s nim sa v pieskovisku hralo jedno dievca a maminka mala druhe dietatko v nosici, stala vedla mna 🙂 prebralo sa zo spanku, prihovorila sa mu, povytiahla tricko a nakojila 🙂 uplna normalka.
ale ide to aj bez nosica/satky, sadnes na lavicku, prekryjes sa nejakou satkou. hlavne teraz v lete si babatka pytaju aj castejsie, smad. urcite sa nikto normalny nebude pohorsovat nad kojacou matkou na lavicke

tamitamitami
3. júl 2023

Ja tiež kojím na verejnosti keď si dieťa pýta, pre mňa to má veľké výhody. Snažím sa to vždy vymyslieť tak aby to bolo decentné (keď môžem idem do auta, nájdem miesto kde nikto neni, otočím sa).

luliu
3. júl 2023

Je to úplne normálne, mne skôr príde nenormálne odsavat kvôli tomu, že idem von a kŕmiť z flase