Baby lezim v porodnici 2 dni po sekcii, maleho mi nosia iba na chvilky, vzdy spinka a je napapany UM. Ja by som chcela velmi kojit, no po stlaceni ide iba par kvapiek. Mam zacat rychlo uzivat nieco? Dakujem
Aj mne nosili dcéru najedenu a potom samozrejme že sa neprisala..Ale ja som mala aj ploché bradavky tak mala problém,bola tam jedna milá a ochotná pani sestrička a som jej veľmi vďačná..začali sme skúšať kojit cez klobúčiky a ono to išlo.Doma sme sa pekne rozkojili a dcéru som dojčila 33 mesiacov.Nebyt zápalu tak by sme isto potiahli aj dlhšie
Teraz čakáme druhé a tie klobúčiky si asi kúpim má začiatok ak by bol náhodou zase problém..držím palce a hlavne sa nevzdávať
Ked zevraj klucove su prve dni po narodeni pri kojeni my skoro vobec nie sme spolu 😒
Vôbec sa nestresuj. V nemocnici som malého pri sebe po prirodzenom pôrode vôbec nemala, lebo som bola na tom zdravotne zle, nosili mi ho len z oddelenia. Vždy som si ho skúšala prikladať, pekne sa mi prisal. Doma na tom budeš lepšie, budeš v kľude, pohode, pôjde to. Daj si skontrolovať prisatie ešte v nemocnici, ak tam máte niekoho schopného, kto by ti vedel poradiť. Hlavne sa ničím nepchaj, žiadnym benediktom a podobnými kravinami, ktoré ani nezaberajú (to je len placebo). Treba dostatočne piť, jesť, prikladať si malého. Platí - čím viac mliečka od teba vypije, o to viac sa ti bude tvoriť. Kojím už skoro 12 mesiacov. Držím palce.
Presne taký prístup som videla u nás v nemocnici, že nosili deti iba na chvíľku a pchali do nich umelé mlieko 🤦♀️ také primitívne prežitky podľa mňa. Mala som obavy, tak som si zvolila inú nemocku, kde preferujú, keď žena môže mať bábätko čo najskôr po narodení. Viem, že si po sekcii, ale ja by som im povedala, že chceš ho mať pri sebe čo najviac, nech ho odnesú iba ak naozaj nebudeš vládať, nechaj si ho aj na noc, keď je to v tvojich silách. Keď chlapčekovi nič nie je, tak by s tým u nich nemal byť problém 🙄 teoreticky. Postav sa za seba a dieťatko, stále prikladaj, maj ho pri sebe, pij a papkaj. Chápem ťa a držím palce ❤️
A prečo ju nemáš pri sebe? Má nejske problémy? Ak nie, trvala by som na tom, že bude u mňa a budeš si prikladať ako bude treba. Potom len dokŕmiš, ak bude ešte hladná.
prečo ju nemáš pri sebe? Má nejaký problém bábo? U nás /NZ/ dávajú bábo ani nie po 24 hodinách. Neter rodila nedávno, vo štvrtok večer porodila, bábo mala v piatok na obed pri sebe.
Vzdy,ked Ti ho prinesu,vyzlec vas oboch,kontakt koza na kozu je klucovy pri tvorbu hormonov a mlieka..ked si pre neho pridu,povedz,ze este papa/prave zaspal a podobne,ze donesies neskor..alebo kludne,ze ho nedas,chces ho mat pri sebe
Bylinky by som nedavala,maju vela neziaducich ucinkov..mliecko sa da spustit aj inym sposobom,nie predavkovanim sa bylinkami (som LP,nie z mamily)..gratulujem k babätku ❤️ ver si,mliecko je,aj drobcek bude papat,len ho musis mat pri sebe
@muchacici dakujem velmi pekne za povzdbudive slova ❤️
@martul este neprejdem sama nic, neposadim sa, nevladala by som sa onho postarat
@malaopicka som po sekcii, nevladzem sa onho postarat, mam problem sama so sebou.
@tani777 dakujem velmi pekne ❤️ staci ho mat na sebe na hrudniku ked spinka? Ide iba o ten kontakt? Mlieko skoro este vobec nemam, treba dokrmovat. Netecie nic, tak sa hneva ze je hladne.
@suzy2508 dakujem pekne ❤️dufam ze doma bude psychika inde...
@radacak no prave o klobucikoch som citala, ze ked sa raz na to nauci inak to nepojde tak neviem ja uz comu verit, uz mam.z toho hlavu jak.balon, realita je uplne ina zas 😒😒😒
@juliacenc dakujem, dufam ze doma bude vsetko ok
Ja som bola na tom tak isto,keď mi malú priniesli tak vždy spinkala,ale snažila som sa ju prikladať aspoň aj keď nič nešlo... Mne poradili použiť odsávačku a veru že tá mi mliečko rozbehla,najskôr to bolo máličko,ale postupne viac a viac. Tiež sme museli používať klobúčik lebo sa mi nevedela prisať,ale používali sme ho cca mesiac a potom sme sa trošku posnažili a odvtedy klobúčik nepotrebujeme 🙂
Treba sa čím skôr rozhýbať, lebo sa ti to bude predlžovať. Doma budeš musieť, tak by som začala hneď. Tiež som bola po sekcii, ale dieťa som mala stále pri sebe. Pomôže ti to fyzicky aj psychicky. Radim aj ja odsávačku, respektíve aj lyžičku skús. Aspoň kvapky, všetko je lepšie ako nič. Hlavne sa neopúšťať.
Obe deti mám po sekcii, obe som kojila - dcéru vyše rok, syna 10mes. Vezmi si dieťa k sebe na izbu, ležať pri ňom v posteli a túliť sa určite zvládneš 😉 o chvíľu pôjdeš domov, skúšaj meniť polohy, posadiť sa, vstať a prejsť pár krokov - je to dôležité aj kvôli trombózam.
Staci ked spinka,on ked bude citit Teba a mliecko,tak sa bude budit a bude chciet papat,kedze sa nastartuje oxytocin u vas oboch..mliecko je,to,ze nemas naliate prsia,pocit,ze netecie,to neznamena,ze mliecko nie je..prsia nie su ako bojler,skor ako prietokov ohrievac,mliecko sa tvori pocas dojcenia,tak ako sa vyplavuje oxytocin-vo vlnach,chvilu tecie a vidis,ako dieta pije,potom je prestavka,dieta len "dudluje" a zas..kontakt je uplne najdolezitejsi zo vsetkeho ❤️
A neodsávaš?
Po prvej sekcii som veľmi zle znasala spinal, museli mi robiť nejaké dodatočne procedúry aby som vôbec žila a nie to ešte fungovala, dieťa mi nosili len takpovediac ukázať, mlieko ani kvapka, keď som sa konečne dostala domov, prsia naliate žeby som 4 odkojila... Dojcila som vyše takmer 3r.. Takže kľud, daj sa prvé dokopy ty, netlač na pílu, veľmi veľa pi, psychika je základ...
Cim skor sa rozhybes tym lepsie. Ja som po sekcii nemala maleho cca 24hodin potom mi ho dali a staraj sa.
Mlieko nabehlo cca na 3.den ci ako.
Prežívala som tiež niečo podobné, ibaže mne dieťa nosili nenajedene, podráždené, vyčerpané z hladu a plaču, dávali mu UM iba v nevyhnutnej miere a ziapali na mňa, že musím a musim kojiť, kojiť, kojiť. A rovnako to nešlo, hocičo som robila so sebou a teda nebolo mi dvakrát príjemné, že stojí pri mne nepríjemná sestrička a vykladá mi, ako kvôli mne dostane malý žltačku a že je spavé kvôli hladu. Ja som si doslova musela vydobit, aby mi to UM dali do fľašky. Ale doma sa mlieko rozbehlo. I tak som napokon nekojila, nebolo toho dosť a malý sa nikdy neprisal, tak som musela oddávať, kým ma ten cirkus bavil (dva mesiace). Chcem tým teda povedať, že nezufaj, doma sa to možno v pohode rozbehne, akonáhle zo mňa opadol stres z nemocnice, mala som aj mlieko (doslova prekročením prahu bytu) Si po sekcii, predpokladám od dnes/zajtra budeš mať maličké pri sebe, tak budete stále a intenzívne spolu. Neries tie reči okolo prvych hodín, sú kľúčové, ale nie nevyhnutné, musíš si aj ty oddýchnuť, máš za sebou náročný zákrok.
Mliečko ti môže nabehnúť až tak na tretí deň, naozaj psychika je základ a ver v seba, že bábätko nakŕmiš, nestresuj sa s tým veľmi. Viem, že sa to ľahko hovorí, pri prvom som sa aj naplakala, že "nie som schopná" nakojiť svoje dieťa, ale to proste tak je, raz je mliečka viac, inokedy menej. Teraz pri druhom to neriešim vôbec, aj keď vidím rozdiely, maličká priberá a ja si ju stále túlim a nechávam cickať. To nevadí, že sa maličký rozčuľuje trochu, jasné, že je hladný, lebo teraz mu nemôžeš ponúknuť takú sýtosť ako umelé mlieko, práve preto si ho musíš stále prikladať, mojkať, láskať, a nájsť si váš spôsob prisatia, aby cicalo bábätko aspoň trochu mliečko. A je normálne, že bábätko prirozdene aj schudne prvé dni, lebo tvoje mliečko nie je ako umelé. Chápem, že máš to veľmi náročné a si ubolená, urob koľko môžeš, doma to bude v kľude, viac sa to rozbehne. Ak by si mala problém, vyhľadaj niekoho, kto ťa príde podporiť a všetko ti ukáže, stojí to za to. Moja dcérka prvú noc veľmi plakala, prišla taká stará sestra a hneď jej pchala fľašku do úst, že je hladná, aby bola ticho a spala 😕 no a ja na ňu, že nie, že chcem skúšať kojiť. No chceli ma zlomiť, ale nedala som sa, nakoniec mám kozy ako Pamela 😃 mlieka dosť pre dve deti. Ale nebuď na seba prísna, držkajte sa s bobkom, skoré uzdravenie ❤️
My sme potom v pohode fungovali bez nich ,len kým sa mi upravili bradavky lebo som ich mala ploché a preto sa nevedela prisat
Neboj, mlieko sa rozbehne, pokial sa nebude chciet prisavat, vypytaj si odsavacku a stimuluj si prsniky. Ale pokial nemas zdrav. Problemy, mali by ta postavit a dieta ti dat, pomoze ti to rychlejsie sa dat dokopy. Ked sa ti mlieko spusti, aj babo bude chciet pit, ked nebudes dokrmovat.
Ahoj, tiež som rodila sekciou ale mala bola celý čas pri mne a manžel tiež, takže mi ju pravidelne prikladal na prsia a kojenie sa rozbehlo. Úprimne - bola by som proti aby mi dieta nosili na chvíľku. Ja som mala sekciu o pol 3 a o 8 večer som už bola na nohách a na druhy deň už fungovala okolo malej sama, s tabletkami proti bolesti, aj cez bolest, ale šla som, inak to nejde a veľmi rýchlo som sa vďaka tomu zostavila. Čím viac budeš ležať - tým horšie.
Pytaj si sestier bábätko doniesť keď bude hladné, určite sa to rozbehne. Mne to vždy takto zafungovalo, najedene bábätko sa si ťažko prisaje. Držím palce.
@avakona no ale zrejme ti pomahal.manzel ja som tu sama, navstevy su zakazane este od covidu, ja neviem ani sediet, nepojdem cez bolest predsa este sa mi stehy potrhaju.
Rozbehne sa to neboj sa. Ja som mala to iste po sekcii, stale spal. Mozes si nasadit senovku a benedikt, ale hovorim ako sme prisli domov kojila som stale