Dojčenie po sekcii

ivkakiwi
1. mar 2021

Ahojte ,chcem sa opýtať o skúsenostiach po sekcií,ako ste to mali s dojčením.Mali ste mliečko hneď ,či to pár dní trvalo než sa dostavili do prsnikou.Pitam sa preto,lebo dvakrát som rodila spontánne a mliečko som mala v priebehu jednoho dňa.Teraz čakám bábo a nakoľko posledné bolo veľmi veľké ale aj tak som ho rodila spontánne,nechcem už riskovať zdravie svojho dieťatka. Ďakujem vopred 😌

limetka69
1. mar 2021

@ivkakiwi tusim 46h mi to trvalo, zhruba. Salela som z toho. Sekcia rano a o 2 dni rano som vstala s mokrym pyzamom.

shallimar
1. mar 2021

Prvá sekcia, trvalo zhruba mesiac a pri druhej som mala hneď. Ak si už dvakrát rodila, tak budeš mať pravdepodobne hned

janulla1
1. mar 2021

Pri všetkých 3 som mala mliečko hneď, prvá bola sekcia

darinsalvag
1. mar 2021

Ale jasne, skoro hneď. Ja som síce mala akútnu sekciu (rodiť som začala ale malému sa nechcelo) ale aj kocky v okoli čo mali plánovanú s tým problém nemali a ani neprikrmovali .. takze bude to určite ok

ivkakiwi
autor
1. mar 2021

Ďakujem 😊

andreatytler
1. mar 2021

@ivkakiwi Mne prislo na 4 den.

ivkakiwi
autor
1. mar 2021

@andreatytler ouuu takže babo museli prikrmovat 😳

ivkakiwi
autor
1. mar 2021

@shallimar mesiac bez mliečka?😥

martanagy
1. mar 2021

mne tak na 5 den ale kym som sa rozkojila trvalo 2 tyzdne az laktacna pomohla... u kazdeho inak

ivkakiwi
autor
1. mar 2021

No ja som sama zvedavá,ako to bude umna.Dufam že drobček nebude dlho čakať 😌

shallimar
1. mar 2021

@ivkakiwi mala som mlieko skoro hneď, ale malo, musela som dokrmovat a potom za mesiac už len materské, kým sa poriadne spustilo. Ale neboj sa keď si dojčila dvakrát, budeš aj tretí, telo si rýchlo spomenie.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andreatytler
1. mar 2021

@ivkakiwi Nie, ziadne prikrmovanie. Bola som v nemocnici 3 dni a cele 3 dni som ho prikladala ale ked som sa snazila nieco odstreknut alebo aj vytlacit, neslo nic (ani sestrickam nic neslo). Aj som sa ich pytala ze ci mu nemame dat umele mliecko a oni povedali ze ak sa prisaje, tak nieco musi ist. Asi som mala kolostrum, lebo neviem ci babo prezije 4 dni bez jedla.

luccy89
1. mar 2021

Tusim na 3-4den. Ale mala som az 3x0,5l oxytocinu a ten to vraj mohol sposobit.

siska53
1. mar 2021

@ivkakiwi no.. pri prvom, kedze bolo velmi vela deti, tak mnohe sme boli odlucene od deti.. takze ja som svojho dostala az na 3.den k sebe. Mlieka som mala.hned dost, maly tahal.kazdu chvilu. A pri malej pocitam, ze tiez,tu som.uz dostala kazde tri hodiny a na dalsi den uz bola so mnou nastalo. Este som aj odsavala, lebo mala.sala.kazde 3 hodiny a mne sa to zdalo malo na rozbeh laktacie. Mala som.dost mlieka aj pre nu, aj som poodsavala pre ine babatka.

leniel
1. mar 2021

materské mlieko je v prsníkoch už týždne pred pôrodom, dokonalé, v dostačujúcom množstve - prvé hodiny ako kolostrum, čím viac je však dieťatko na prsníku a v kontakte s tebou, tým skôr vzájomné hormonálne reakcie spustia laktáciu naplno. Preto sekcia je sama o sebe riziková, dieťatko nebudeš mať prvé hodiny, možno aj deň pri sebe, takže ho hneď dokŕmia UM a určite to nejako ovplyvní aj začiatky laktácie - ale s tým by si si ty ako skúsená mama už mala poradiť. Pokiaľ na to nebude indikácia zo strany lekárov, netlačila by som na tú sekciu, tretie pôrody zvyknú byť dosť rýchle 😉

gabrielkaa
1. mar 2021

@ivkakiwi Záleží či budeš v celkovej alebo spinalnej anestéze. Ja som rodila celkovou a bola som 2 dni “mimo” takze mne pár dni trvalo kým sa mi spustilo mlieko, kôli tomu samozrejme, že som si malú po pôrode nemohla hneď prikladať. Po spinalnej môžeš hneď... tam sa kontakt matka-dieťa nepreruší tak ako pri celkovej anestéze, kde si 24 hod úplne k.o a potom sa pomaly zotavujes...

siska53
1. mar 2021

@gabrielkaa no..u nas bol preruseny, ako som pisala, kvoli nedostatki miesta.. a mala som dost mlieka pre maleho hned, ako sa mohol prisat. Mala som opuchnute clenky a dr., Ze tk kvoli mlieku.

astina
2. mar 2021

Ahojte, mne robili urgentnu sekciu 9.2. a mlieko sa mi spustilo az po prichode domov 13.2. ale to behom asi dvoch hodin. V porodnici bol hrozny chaos, nespominam na to rada, tak mozno aj preto.kojim len s klobucikmi a ku vsetkemu som musela brat atb na zapalenu jazvu a teraz mam uz mliecka pomenej 🙁 robim co mozem, snad sa mi podari mliecko udrzat.

juliet86
2. mar 2021

@ivkakiwi utorol rqno sekcia piatok poobede naliatie hned ako sme prisli domov. dokrmovali sme cievkou na prsniku

simonka15513
2. mar 2021

@astina tiež som to mala takto že museli akútnu sekciu a mliečko tiež až v podstate doma lebo tam som bola len v strese a plakala .. a tak isto mliečka pomenej takže musím dávať aj UM .. v noci len UM a ráno i tak ledva odsajem 60tku a cez deň minimum ale už som sa stým zmierila že budeme na UM 🙂 dnes máme 17 dní 🙂

rybka80
2. mar 2021

@ivkakiwi ja som mala hneď mlieko a veľa. 2 hodiny po sekcii mi syna priložili, a hneď to išlo.

ivkakiwi
autor
2. mar 2021

@leniel No prečo sekcia...mám a sebou dva spontánne pôrody posledný som zvládla zuby nechty keď že malý mal 4 140kg Narodil sa zdraví,aspoň sme si to mysleli.Nakoniec som mala ležiacie bábätko ktoré nevedelo nič okrem nádherného úsmevu,smiechu .Malý mal retardaciu psychomotorického vývoja.Dozil sa 5 ročkou 😞 Teraz to budú 3 roky čo nás opustil.... 😪
Včera som bola na gynde na ultrazvuku.Doktor povedal že bábo je o týždeň a pol vetšie,takže je tam pravdepodobnosť že bude tiež veľké bábo.
Kôli môjmu synčekovi,už nechcem riskovat keď bude bábo veľké pôjdem na sekcií. (aj keď som proti sekcií)
Bojím sa😞

leniel
2. mar 2021

@ivkakiwi 😭 je mi to velmi luto, tak to je samozrejme, po takejto strate by som zmyslala podobne. ❤️ Drzkaj sa a zelam strasne vela zdravicka Vam obom.

ivkakiwi
autor
2. mar 2021

@leniel Ďakujem krásne.😌 Urobím pre drobčeka maximum aby bol v poriadku🤰

janulla1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz