Ahojte potrebujem rady. Som v nemocnici oo cisárskom , malého som zatiaľ prikladali len raz keďže spal a nedalo sa ho zobudit,ale mňa zaujíma ako to funguje keď sa mi nerozbehne mlieko? To ho tu musím dokrmovat? Oni mi povedia že ho treba dokrmit?a čo keď budeme odchádzať a nebudem mať stále mlieko kuoit umelé a dávať mj to? Ja v tom mám úplný guláš 🫣
Samozrejme ze dieta treba dokrmovat ak naozaj nic nepojde... Cim viac prikladaj, aj v noci casto, a najlepsie koza na kozu. Hlavu hore, po cisarskom a najma ak je to prve, je uplne bezne ze ten rozbeh dlhsie trva. Drz sa.
@veraaq ak schudne urcity pocet gramov, daju mu umele mlieko. To si ale vies vyziadaj aj skor, ak to tak chces. Inac teraz ti bude velmi plakat. To je kvoli tomu, ze bude hladny. Nezlakni sa toho.
@veraaq no mne predcasne narodeni (36+1) dokrmovali a aj ja v potodnici, kvoli tomu, ze skratka bola predcasne a vaha pod 3 kila, ale ostatne mamicky prikladali a rozbiebali mlieko, ze take 2-3 dni to babo este zadobu ma. Mne sa asi treti den naliali totalne prsia, prikladala som ale mala bola velmi soava takze dokrm struekackou a sebe som davala odsavacku na rozbehnutie
Drzim palce, mne neboli velmi napomocni, dobra ke boloha ba futbalistu po cisarskom len potrebujes vela vankusov alebo fobre zrolovany paplon ci vankus na dosiahnutie spravnej vysky
Prikladaj aj každú polh. Poraď sa s laktacnou. Na 3. deň by malo prísť.
@veraaq skus si aj vypytat odaavacku a odsavaj, ked dieta spi. Moje druhe bolo spavejsie, takze som pomedzi to odsavala. Starsie bol na prse kazdu chvilu. V oboch pripadoch sa mi mlieko rozbehlo.
Dokonca pri starsim som mala.aj nadprodukciu a to som ho mala pri sebe az na treti den. Vtedy sa narodilo vela deti a my sme boli oddelene od babatiek dokonca na inom poschodi
@veraaq iba ak je odsate sterilne (co v nemocnici nebude). Ale doma vysterilizujes odsavacku. Mlieko mozes skladovat cca 2 hodiny pri izbovej teplote, lebo cca 1 den v chladnicke.
Moze sa aj mrazit do mrazaku.
Ano, dieťa bude treba kŕmiť, až kym sa neodsťahuje. Takže ak sa nerozbehne tvoje, dokrmiš umelym mliekom. Skús zatiaľ prikladať, môžeš piť čaje na podporu laktacie.
Po 48 hodinách by už malo začať kŕmiť a do 10-14 dni nabrať pôrodnú hmotnosť. Prve tri mesiace musi veľa jest a priberať. V porodnici by ti mali všetko vysvetliť
Mne sa rozbehlo mlieko po cisárskom do 6 týždňov čo už bola bez um. Odsavala som doma aj um sme dávali. Nevzdaj to, moja bola tiež spachtoš
Snaz sa prikladst. Aj v polospanku. Aj oddavat ak ti ide. Pytaj sa v nemocnici ako na to. Tam kde som bol ja sme museli mat za kazdym ciste flase. Odovdavat. Oni si poznacili kolko odsate. Kolko potom bolo nakrmene a podobne.
Ak schudne velmi (to ze schudne je ok-chudne asi kazde babo) tak uz je potrebne dokrmit umelym. To uz uvidis ci aj babo uz nebude viac nervozne. Uplakane.
Dokrmovat umelym. Ale nemala by si flasou. Lebo si rychlo zvykne na cumel a potom su problemy s prisavanim. Robi sa to bud cievkou alebo striekackou kym sa spusti mlieko. Aspon tak by sa malo ak chces kojit. Ja som mala sekciu v stredu a v nedelu sa mi spustilo mlieko. Dovtedy ho prikrmovali … vraj striekackou, to dietatko ma malicky zaludok prve dni skoro ako ceresna takze moc toho nepotrebuje, mnohym staci len kolostrum.
@veraaq samozrejme, že ak nebudeš mat mlieko tak ho treba dokrmovat umelým. Či už v pôrodnici alebo doma.