Dojčenie po antibiotikách

Ahojte baby,potrebujem poradit...4.12.sa nam narodil chlapcek,este kym som bola v porodnici,chytila som zapal priedusiek a dostala ATB(prve-mohla som kojit).tyzden nato sa mi zapalil prsnik,teploty 3dni 40-druhe ATB-kojila som..no nanestastie tesne pred Vianocami sa mi vratili tie priedusky,CRP sialenych 150,horucky-dostala som tretiu varku ATB,pri ktorych som uz kojit zial nemohla.Malemu sme zacali davat UM(zo zaciatku ho zle znasal)no po dobrati ATB som sa snazila nabehnut na kojenie,,ale slo to tazko,maly si zvykol na flasu.no co ma dost mrzi,moje mliecko skoro vsetko vyzvracia,ci uz pije z prsnika,alebo je odstriekane.chcem sa spytat-mohlo sa mi mlieko nejak "pokazit" po tolkych ATB a preto ho nechce?alebo si zvykol na UM?snazim sa ako sa da,alezatial bez vysledku.

pininka
5. jan 2019

@luciakovacova0603 je mi ľúto že ste takto dopadli, je pravdepodobné že malý si už zvykol,ale možné je aj to,že po ATB mu mliečko chuti inak. Niekedy to žiaľ tak blbo vypali. Ja som malú odstavila na rok kvôli operácii, a práve pre tie lieky a injekcie čo som brala som jej už prsník nedala aj keď pýtala aj po príchode z nemocnice.

monikafeliz
5. jan 2019

@luciakovacova0603 ja som síce ATB nebrala ale mala som v hroznom stave bradavky, tak som si istý čas len odsávala a dávala z fľašky, dojčila som z prsníka len raz za den aby sa neodučil, ale po čase si zvykol na fľašku a keď som už chcela kojiť tak sa jedoval na prsník (fľašu som dávala možno 3 týždne - odsaté mliečko), a trvalo asi 3 dni kým sa prestal jedovať na prsník a už pekne papá. Teraz ked som začala s príkrmami tak mám problém zas do neho dostať čaj z fľaše =D musím mu ho dávať po lyžičkách lebo flašu ani za svet nechce =D takže podľa mňa fľašu odstav úplne (to som spravila aj ja), a podla mna sa ti naučí na tvoje mliečko, je to lepšie ako dávať umelé, skús to len vydržať, podľa mňa si len musí zvyknúť.