Dojčenie novorodeniatka

moncicna
27. mar 2022

Tak baby zase ja... Od včera sme doma z pôrodnice.. na cicanie používame klobúčiky ( jasne že skušam aj bez aj nechytá sa)
Teraz k veci.. Koľko krát a ako dlho by sa mal drobec kojiť.. Niekedy kojime cez 30 minut a spinka nejaké 2 hodinky inokedy pocicia len 10 minut a zaspí keď mu skúšam dať znova silno stisne ústočká a už viac necicia.. a vyspinká sa zase nejaké 2 hodinky je to normálne ? nie je to málo ?

petamich
27. mar 2022

vypije kolko potrebuje 🙂 moj maly nikdy nepil dlhsie ako 5-7-8 minut a nedavala som ani obe prsia ale na striedacku a priberal nadstandardne, kym bude prosperovat a pekne priberat je uplne jedno, kolko bude prisate - niekedy su deti prisate aj dve hodiny ale pochybujem, ze vypiju dva litre mlieka ;)

je to uplne v poriadku

karhu
27. mar 2022

dieta sa naje za 5minut

riskoh
27. mar 2022

Dietatko kolko potrebuje,tolko si vytiahne,prvy sa najedol za 5 min.a to mal cez 4 kg,druhemu to trvalo 10 a viac a presne ako pisete,raz si vytiahol riadne,raz menej,priberal 1kg za 3 tyzdne,nebojte sa,treba ponuknut a kolko chce,tolko vytiahne

pinkgirl
27. mar 2022

Je to ešte veľmi malinké bábätko, takže je to ok. Objem jeho žalúdka je tiež malý takže sa ti môže zdať že sa rýchlo naje. Keď povyrastie bude aj dlhšie papať.

pribinak
27. mar 2022

Kľudne môže papať aj takto dlhšie, môjmu to prvé mesiace tiež dlhšie trvalo, ale potom sa napapal za 5 min.

Dojčené bábätko vypije koľko potrebuje. Lebo presne mlieko sa pije od smädu a zadné od hladu. Nechaj ho trosku dlhšie na 1 prsníku a až potom mu ponukni druhy

Dôležité je aby mal pocikane plienky a bol spokojný

moncicna
autor
27. mar 2022

@pribinak väčšinou mi uz pri prvom zaspinka 😏 a niekedy taha aj pol hodinku

pribinak
27. mar 2022

@moncicna trosku ho postekli na Licku či pod bradou

moncicna
autor
29. mar 2022

@pribinak skúšala som už naozaj všetko.. väčsinou potom pustí stisne ustočka a o chvilocku uz place a hlada