Dojčenie - nedojčenie

15. mar 2023

Ahojte,
Mam 9 mesacnu dceru, ktoru som doteraz dojcila. Posledne dva-tri tyzdne ale uz nemam ziadne mlieko - vidim ze mala nepije, nepreglga, s bradavkou sa len hra, dudluje. Prso jej davam uz len nadranom, ked sa zobudi a vo vynimocnych pripadoch pri vecernom zaspavani (vypije UM ale je nepokojna a neviem ju utisit, dam jej prso a hned spi.) Pocas dna ma uz pestru stravu takze uz ma mlieko len vecera vnoci, cumlik odmieta.

Mam par otazok.

1. Mozem pri takomto obcasnom dojceni, dudlovani prijimat bezne lieky, jedla, napoje.. chcela by som si nasadit aj spalovac tukov, takzema zaujima hlavne ten.

2. Mate skusenost s dudlom, ktore zarucene dieta prijme? S flasou nema absolutne problem, mame aventku, ale cumel nechce takmer ziaden. Skusali sme Nuk, Bibs, Avent, Mam..

Dakujem vopred 🙂

dadka128
15. mar 2023

Co sa tyka toho občasného kojenia mozte jesť všetko, ake lieky mate na mysli ? To ked si date od bolesti nurogen panadol alebo od teploty paralen tak dieťaťu sa nič nestane.. ale co sa tyka toho spalovača tukov, to by som počkala až úplne prestanete kojiť, vsetko ide do mlieka, čiže aj to, takze by som si to ani za svet nedala...

A co sa tyka cumlíka, ak vase dieta odmieta akykolvek cumlík, tak to mate super, veľkú vyhodu, neučila by som ho na cumel absolutne v 9 mesiacoch je uz fajn ze vydrzalo bez ..

zorkahorka
15. mar 2023

Jest si mohla vsetko aj teraz. A ak nepije, mozes aj lieky.
Pri cumli nie je podla mna dolezita znavka, ale tvar. Skus kupit taky tvar cumla, aky je na fľaši.
Kamoskin syn tiez odmietal cumle. Skusali rôzne, vyhodila za ne nemale penuaze, az napokon si obľúbil jeden jediný - ten najobycajnejsi a najlacnejsi za 1euro 🤣 bol gulaty, kaucukovy.
Ak najdes vhodny, davaj ho len na spanie

autor
15. mar 2023

@zorkahorka No veru napdlo mo ci nevezme ten najobycajnejsi, najlacnejsi 🙂 Ano, chcela by som aby ho mala len na spanie, kedze ma naozaj problem upokojit sa.. aj starsia dcera mala dudlik len na spanie a oducila sa potom
uplne bez problemov

autor
15. mar 2023

@dadka128 Ano, myslela som napriklad ibalgin, alebo Theraflu ci lieky na kasel.. dva tyzdne dozadu som bola chora a nedala som si, ale rozmyslam ze ved uz mlieko takmer vobec nemam, takze mozno som si to dat mohla

zorkahorka
15. mar 2023

@autorka ale jeden paralen za den si si mohla dat aj pocas kojenia

sirka9
15. mar 2023

Moja mala odmietla všetky super super dudle mam, nuk, bibs. Respektíve, všetky silikónové a vychytavkove, ortodonticke. Na obyčajný kaucukovy, guľatý sa u nej nechytá nič. Vraj je ten kaučuk pre deti lakavejsi - niekde pisu, ze ma lepsiu chut nez ten silikon 😁. Tak asi by som skúsila túto cestu.

dadka128
16. mar 2023

Ja som bola tiež chorá a urcite to ani pocas kojenia netreba zanedbať, na kasel som uzivala sinupret alebo stodal, su aj iné bylinkove sirupy, ktore mozes uzivat..