Ahojte, mám doma 2mesačné dieťa a čo sa dojčenia týka je mi to veľmi nepríjemné. Neviem si na to zvyknúť a pár ľudí z rodiny to vie a dosť ma za to odsudzujú, mám svoje mimi rada ale skrátka je mi to veľmi nepríjemné 😕
Rob tak aby si sa citila dobre ty ;) nepozeraj na okolie ..ak ti to nerobi dobre, kojit nechces tak nevadi svet sa nezruti...ja mam okolo xy mladych bab ktore nekoja lebo jednoducho nechcu a ano okolie im to vycita (hlavne ich matky a starke) ale maju to na haku...samozrejme ze materske mlieko je lepsie ale aj nahrady su v dnesnej dobe na vysokej urovni 🙂 rozhodnutie je len na tebe ;)
@zmrzlinka2021 celkovo to, že vlastne sa niekto dotýka p_ŕ_s vždy mi to bolo protivné a tu je to ešte horšie
Daj mimi na UM nebudeš horšia matka 😉... ja som to tiež nezvládla a nekojila som... nieje všetko len o kojení..
@floki1994 to ano je to lepšie ale zase ked sa protiví tak ja som nervozna dieťa to cíti☹
Aj mne to bolo vždy nepríjemne, viem o čom píšeš, vždy keď sa deti prisali mi bolo na vracanie, hormóny šaleli, buď to vydržis alebo odstavis, okolie nerieš, ide len o to aby si bola ty v klude, nikomu nemusíš nič vysvetľovať
@karinss to ano súhlasím, ale okolie do mňa hustí, že čo som za mať, že nemám rada svoje dieťa...
@danielle21 a plus mňa to aj bolí čiže dalšia prekážka
Rob ako uznáš za vhodné,mne prvý nevedel poriadne sať a tak som musela prejsť na UM a druhý sa hneď prisal mne skôr ten tok mlieka bol nepríjemný že som cítila ako prúdi v prsníkoch až to bolelo,zvládla som do 11mes. Ale pokiaľ tebe je nepríjemné aj dotyk pŕs tak radšej prejdi na UM dieťatku treba spokojná matka viac ako materské mlieko 🙂Držím palce a nehľaď na okolie nebudeš za UM zlou matkou robíš to pre vašu spokojnosť oboch 🙂.
Aaaale prosím ťa.. vykašli sa na nich... keď si ty nervózna aj dieťa je nervózne a ďalšia vec je to tvoje dieťa a musia rešpektovať to ako sa rozhodneš..
A podla mňa si vydržala aj tak dosť dlho ked máš z toho také pocity
Rob tak, aby si bola v pohode, potom sa mozes dietatu venovat bez stresu. S nikym okrem pediatra by som UM neriesila, nie je to ich vec, nemaju co komentovat a ak hej, tak ich treba adekvatne odbit "kto vychovava dieta, ja ci vy??" alebo "starajte sa o vlastne deti alebo o seba, potom bude o vsetkych postarane"
@autor.....úplne viem,ako sa cítiš.U mňa sa k tomu pridávala pokazde aj obrovská bolesť.Starsieho syna som vydržala dojčiť dva týždne a mladšiu dcéru som nedojcila vôbec.Daj UM a na kecy ostatných sa vykašli.Tvoje telo,tvoje dieta
Samozrejme, v prvom rade je potrebne abyvsi ty bola v pohode a potom bude aj malinke 🙂 ak sa na to necitis tak odstav a prejdi na umele..nebudes prva ani posledna 🙂
Vykasli sa na okolie. Ak chces mat pokoj, povedz, ze ti odislo mlieko, ze si sa snazila a bla bla,ale nedalo sa zachranut. Dieta potrebuje kludnu matku, tvoj odpor citi, ked budes ty v pohode, bude aj dieta 🙂
to moje je už asi mesiac na umelom, len jeden mesiac som dojčila
@aaadkaaa to ano a nechcem aby mimi bolo nervozne, lebo vkuse potom plače ale teraz na UM je spokojné a šťastné ale najhoršie bolo ked som si vypočula, že chcem svojmu dieťaťu ublížiť tými umelými vecami
Asi ide o zlu techniku prisavania. Pri spravnej to neboli, ale zaroven prsia potrebuju take tri mesiace, aby sa otuzili a nebudu take citlive. Ludovo povedane, treba strcit co najhlbsie bradavku dietatu do ust, a co najvacsi obvod. Vtedy to neboli a aj najlepsie tecie. Organizacia Mamila ma certifikovane laktacne poradkyne, ktore velmi dobre poradia. Stoji to za to, lebo dojcenie je mimoriadne dolezite pre vyvoj dietata z mnohych hladisk. Ale ty si uz asi s kojenim skoncila, ak spravne chapem, uz sa ti mlieko netvori.
Chapem, ze ti to nebolo prijemne, ale v zivote budes robit kopec veci, ktore ti nebudu prijemne. Fakt sa nevies prekonat a dojcit babo aspon prvych 6 mesiacov zivota?
Nepoviem, kebyze mas zdravotny problem, ale "neprijemne"?
@zmrzlinka2021 nerieš
@zmrzlinka2021 nedokážem, nejde to, vkuse som nervozna dieťa to cíti, a to ma znervozňuje ešte viac
@zdena1990 čo nemam riesit?
A aký máš teda problém, keď už mesiac aj tak nekojíš?
V prvom rade neries s okolim to ako sa citis pri kojeni 😏 novomatky su idealnym tercom kritiky a debilnych kecov, tak netreba pridavat "dovody".
Ja ti odstavenie neporadim, kojenie je dolezite. Kojis kvazi bez problemov, len ti to iracionalne 'vadi'. Zavri sa do izby s babatkom, ser na okolie, a uzivaj si ze kojit vies 💪
Edit. Aha, tak vidim ze si dokojila 🙈
Inak sorry, ale vsetky, co sa tu samohecujete a potlapkavate po pleciach ako ste sa vykaslali na dojcenie, je mi z vas na vracanie. Take egoistky by nemali byt matkami, ked trocha neprijemnych pocitov nie ste ochotne zniest pre zdravie vlastneho dietata.
@zmrzlinka2021 pre mňa bolo utrpenie prvých pár dní, po polroku by som sa asi zbláznila z toho, lebo kvôli tej nervozite som sa už opakovane zbytočne hádala s manželom, vysvetlili sme si to ale boli to zbytočné problémy
@autorka chapem, konecne rozhodnutie je uz na tebe
@zuzahajdulka
Ty sa kontroluj!
Nikto, ani ty nemas pravo hovorit, kto ma byt matkou a kto nie!!
Kto si ty, ze sudis??? Uvedom si, ze tak ako posudzujes inych, budes posudzovana aj ty...
@zmrzlinka2021 a prečo by sa mala prekonávať a dojčiť aj keď jej to vadí a je jej to nepríjemné? Dojčenie je nejaká povinnosť? Ja som s tým sekla po troch týždňoch a druhé dieťa by som rovno dala na UM. Tiež mi to vadilo. Práve včera som tu čítala tému ako je žena na prášky z toho, že nevie odstaviť svojho 2-ročného syna, ktorý je vkuse na prsníku. Pri čítaní tej témy a jej podobných si vždy poviem, chvalabohu, že toto riešiť nebudem.
@zmrzlinka2021 matka má byť najmä v pohode aby bolo v pohode dieťa.. dojčenie naozaj vie byť nepríjemne a môže v matke potom vyvolávať pocit že zlyháva, môže ju to potom celkovo dostať do psychickej nepohody, pretože v tomto období je zvlášť citlivá..
Autorka - nikto nemá právo súdiť tvoje rozhodnutie.. si najlepšou mamou pre svoje bábo či už dojčis alebo nie..
Ja som oddojcila všetky svoje deti a dlhodobo.. časom som si na ten pocit zvykla avšak si myslím že žena v tomto období musí byť hlavne psychickej pohode . A ak ti pomôže nedojcit, aby si bola ok, tak nedojci.. hlavne aby ste boli s bábätkom vporiadku, tieto začiatky bývajú ťažké..
@jana_eyre_2 dakujeem 🙂
@zuzahajdulka ....ale prosím ťa.Deti odchovane na UM sú takisto zdravé/ chorlave ako deti dojčene.To je dokázaný vedecký fakt .
Ešte tu zacni odsudzovať ženy,čo rodili cisárskym miesto normálneho pôrodu a budeš jasná.Ty morálna bojovníčka🤮
V čom nepríjemné?