Dojčenie, menštruácia a vysoký prolaktín

nika1914
14. feb 2013

Ahojte, prosím máte niekto s týmto skúsenosť? pred otehotnením som sa liečila na vysoký prolaktín, nemávala som vôbec menštruáciu, po pôrode som plne dojčila, nemáme cumlík, ani fľašu. Syn má 8,5 mesiaca a ja som začala špiniť. Trošku som začala už v novembri. Potom znova v januári, ked som bola v nemocnici, vtedy to bolo spojené aj s poklesom mliečka (odsávala som, lebo syn nebol so mnou). A teraz sa to znova opakuje, od januára je to cca 24. DC. Januári to trvalo iba jeden deň a mala som možno 10 kvapiek tmavohnedých na nohavičkách a dosť veľa žltého výtoku. Tento mesiac to trvalo 2 dni, tiež so žltým výtokom, potom 1 deň nič, a potom znova pár kvapiek a pár fliačikov žltého výtoku, okrem toho aj pobolievanie krížov, ako pri menštruácii. Môže to byť nastupujúca menštruácia? Aj ked mám zvýšený prolaktín? dakujem

nika1914
autor
14. feb 2013

ešte chcem dodať, že prolaktín mám zvýšený kvôli nádoru na hypofýze, hodnota prolaktínu je cca 1400, čo je asi 2x normy.

eveenka
14. feb 2013

@nika1914 a neskusala so zavolat svojmu gynekologovi a konzultovat to s nim? To by bolo asi najlepsie. Lebo je to dost odborna otazka 🙂 . Podla toho co popisujes to moze byt aj nastupujuca menstruacia alebo tehotenstvo 🙂 nemozes byt tehotna? pri uhniezdovaniu vajicka byva taketo spinenie a bolest v krizoch 🙂

nika1914
autor
14. feb 2013

@eveenka dúfam, že tehuľka nie, mala som cisársky, tam myslím musí byť aspon rok pauza, aj ked drobček je krásna záležitosť 😵

doki povedal, že si mám urobiť test, ale po 1. s mm používame kondómy (práve kvôli tomu aby bola aspon rok pauza) a po 2. kvôli vysokému prolaktínu som nemohla otehotnieť bez liekov, lebo on spôsobuje takéto problémy.
Možno to bude tá menštruácia ked sa to opakuje po mesiaci... neviem, dúfam, že nič vážnejšie ... ☹

tulina77
14. feb 2013

tiez sa mi to javi ako zaciatok tehu.... ved uvidis ako sa to bude dalej vyvijat. Este dalsia moznost, ktora moze sposobit taketo prejavy je divokejsi sex. Mne viacero gynekologov (a ze som sa ich naobehavala ked sme sa liecili na neplodnost) povedalo ze za menstruaciu sa povazuje len jasne krvacanie, zopar kvapiek a spinenie nie. Inak dalsieho cisarskeho sa obavat nemusis, ze by to bolo skoro, ja som otehotenela ked mali dvojicky 5 mesiacov a rozdiel medzi detmi mam rok a mesiac.

azbestica
3. mar 2013

ovplyvnuje menstruaciu tvorbu a kvalitu mlieka?