Dojčenie a zapálený prsník

diskuterka22
Včera o 16:38

Ahojte, potrebujem prosim poradit. Mam teplotu 38,5, v noci som mala zimnicu, zobudila som sa rano spotena s normalnou teplotou, cez den mi postupne stupla. Vcera poobede som mala bolavy prsnik, nic hrozne, casto ma pobolievaju aj ked sa nalievaju. Dnes zase len taka mierna bolest iba ked si ho stlacam, druhy ma boli ttosku tiez. Na jednom mam slabo ruzivy flak. Volala som do gyn. amb., vraj si mam odsat/odtriekat az na dno a potriet octanovou mastou. Spravila som. Momentalne mam len horucku a upchatu 1 nosnu dierku. Chcela by som sa spytat ci by to vobec mohol byt ten prsnik ak nie je nejak extra boelstivy, nebol hrckovy ani vyslovene cerveny? Zacinam uvazivat ci to nie je viroza.

motorka97
Včera o 16:50

@diskuterka22
Ahoj. Naozaj to môže byť ten prsník. Tiež som si myslela že na mňa ide nejaká chrípka, ale aj ten fliačik naznačuje že ide o upchatý mliekovod 🙂

petronellla87
Včera o 17:05

@diskuterka22 áno, tiež keď som mala upchaty mliekovod cítila som sa ako pri chrípke

diskuterka22
autor
Včera o 17:20

Dakujem za reakcie. Preslo vam to same, len nejakymi domacimi opatreniami, ci brali ste atb?

martinka17
Včera o 17:33

@diskuterka22 mala som opakované zápaly, trápila som sa pol roka s obkladmi, odsávaním .... kým som s teplotou 39 skončila na gyn pohotovosti, lekár mi dal ATB a celé trápenie skončilo. Kojiť som nemusela prestať.

kik2022
Včera o 19:09

@diskuterka22 mne to prešlo samé, mala som jeden deň teplotu, zimnicu, tiež ružový fľak. Išla som ku gyn., ktorá predpísala atb, ale na druhý deň som tam už nemala ani fľak ani teplotu. Len ma to trochu ešte bolelo, ale snažila som sa čo najviac dojčiť a odstriekavat a vyhla som sa liekom.

maryetta
Včera o 19:13

Ja uz neviem. Ale mala som upchaty mliekovod. Vtedy som si ihlou prepichovala 🙈
A mala som aj zapal. Silny. Kedy aj hrcka obrovska. Aj flak bordovy. Bolest taka ze som isla odpadnut. 39teplota. Hned pohotovost. Prsnik rezali a atb.

Ak mas. Kludne paralen. A mne vtedy dr na pohotovosti ze lioton 100 000. To pisem kazdej 😂 premasirovat s tym cely prsnik. Teda hlavne kde je ten zapal. Pomohlo to pri opakovanych zapaloch.

veronicka1901
Včera o 19:21

Ja som mala teplotu ako ty a fliacik. Do večera na druhý deň hrča, bola som u laktacnej, už ma hnala na chirurgiu. Bol piatok, doma som prikladala na striedačku kapustove listy, octanovu masť a vínne obklady, vraj pomáha aj lekvár, to som neskúšala. Plus samozrejme odsávala do zblaznenia, aj keď veľmi bolelo. Za dva dni som bola fit, aj bez tej chirurgie. Stalo sa mi to až pri najmenšej dcére, pri starších dvoch nič.