Dojčenie a strava

6. jún 2022

Ahojte mamicky, zaujimalo by ma, ako velmi ste si "davali pozor" co ste jedli pocas dojcenia? Googlila som rozne stranky, ale mam pocit, ze sa vsade pise nieco ine 🤷. Niekde sa odporuca jest vsetko, ale s mierou, niekde sa napr. strikne zakazuje jest jahody, mandle a pod. alergeny a niekde sa odporuca vsetko nasadzovat postupne a vsimat si, ako na to reaguje babatko. Chcem sa urcite stravovat, co najvyvazenejsie a najzdravsie, ale ak by som sa mala riadit niektorymi tabulkami, tak mam pocit, ze okrem masa, zeleniny a nejakeho ovocia si nic ine dat ani nemozem 😅. Ako ste to mali nastavene vy? Dakujem pekne za vase feedbacky.

petamich
6. jún 2022

jedla som vsetko a od zaciatku - jedine comu som sa vyhybala bolo to, co robilo zle mne uz aj pred tehotenstvom a raz sa stalo, ze maleho zdulo, ked som sa cely vikend ladovala svokrinou hrstkovou 😬 inak nikdy ziadna reakcia, za mna osobne je hlupost preventivne jest travu a vodu 🤷‍♀️ ked nahodou nieco bude drobcovi vadit, vysadis to potom (ak vobec zistia co to bolo, nasmu sa robil ekzem a do dnes neviem co a to som aj eliminacnu dietu drzala)

54tinka54
6. jún 2022

Prvé tri mesiace som si dávala fakt pozor.. potom ma to už prestalo baviť, mať tak oklieštenú stravu, tak som postupne skúšala aj možné alergény a pozorovala som malého, či sa nevysypal alebo tak. Čo som odpozorovala, tak mu robili zle hlavne veci čo nafukujú - potom mal aj on viac vetríkov.
Teraz má 10m (stále kojím) a už zopár mesiacov jem v podstate všetko.
Čiže moja rada - postupne skúšaj zaraďovať a uvidis aká bude reakcia.

nwnw
6. jún 2022

Pri prvom som obmedzovala asi vsetko a nepomohlo. Pri druhom som sa neobmedzovala. C
Dieta sa mi vyhadzalo, ked som zjedla McDonald velke menu a este nieco navyse.

riskoh
6. jún 2022

Prve tri mesiace som davala velky pozor na to,co zjem ,ale babo malo velke koliky,pri druhom som nejedla to,co mne robilo zle a strukoviny

luc308
6. jún 2022

Prvy syn mal problem este aj z cistej vody a vzduchu, nejedla som skoro nic..tak to aj dopadlo..teraz mame druheho 2,5m, jem vsetko, co robi zle mne robi aj jemu, takze nejem kapustu a strukoviny..inak vsetko do radu, nedavno som si dala ceresne, ja som sa z nich vyhadzala (nikdy predtym sa mi to nestalo) maly bol tiez vyhadzany. Arasidova omacka na rezancoch nam neurobila nic. 🤷🏻‍♀️☺️

autor
6. jún 2022

Dakujem pekne za vase postrehy 😊

simona1306
6. jún 2022

myslim si ze je to individualne a vela zalezi od babatka ... prve tri mesiace som v podstate jedla iba zeleninu a podusene maso, nic tazke pretoze ju trapili velke bolesti bruska ... no a od 4 mesiaca ked sme zacali zeleninovymi prikrmami a pravidelne ponukat cistu vodu tak bolesti ustupili a uz si mozem dopriat skoro vsetko Stale sa vyhybam potravinam ktore nafukuju.