Dojčenie a strata mlieka

2. aug 2024

Chcem sa spýtať skúsených mám, ako je to so stratou mlieka, keď napr raz písala jedna mamička, že kojí svoje dieťa (tuším 4 mesačné?) každé cca 3-4 hodiny a dokrmuje UM, že cíti, že stráca mlieko a žena, ktorá kojí staršie dieťa iba ráno a večer (napr na uspatie) mlieko nestratí?

majlo1234
2. aug 2024

Ono uz mas toho mlieka potom omnoho menej, ja som kojila skoro trojrocneho na uspavanie vecer a nemala som skoro nic. Ked porovnam teraz, mam prsia na orasknutie kazde dve hodiny

juliet86
2. aug 2024

no pre mladsie dieta potrebujes ze liter mlieka za 24hodin. a cim viac dokrmujes tym menej sa ti tvori. tam funguje dopyta cize satie ponuka. zatial co velke.dieta co uz vacsinu,prijmu kalorii ma.zo stravy tak tam mu staci aj deco dve deci tri za 24hodin. plus po roku dvoch si uz proste rozkojena. to skor tam je problem ze uz par emsiacov nekojis a prsia furt mliek orobia. s cim konkretne potrebuhes poradit?

autor
2. aug 2024

@juliet86 ďakujem za vysvetlenie... poradiť ani tak nič, len sa pripraviť. Alebo sa dozvedieť ako to funguje. Ja momentálne kojím skoro 7 mesačného chlapčeka a je to vybojované kojenie. Začnem za týždeň s príkrmami a trošku mám obavy, aby som neprišla o mlieko. Tým že mu nahradí priestor v brušku príkrm, nakojí sa menej mlieka a ja ho postupne stratím.

luccija
2. aug 2024

Mne povedala pediatricka, že dať prikrm a potom ešte nakojit.Stratit ho nestratis zase sa prispôsobí dopytu.Ja som na konci kojila iba ráno, poobede a večer pred spankom.