Dojčenie a slabé priberanie

janap358
4. mar 2017

Caute baby. Mám taký problém. Mám 4mesačnú dcérku a pribera mi strašne malo, naposledy pribrala iba 9gramov na deň. Furt ju kojim. V noci som ju kojila max dva krát, ale začala som ju teraz v noci kojit po troch hodinách. Nechcem ísť na umele mlieko. Keby som si ju zle prikladala tak by mi aj furt plakala ze je hladná či? Niečo na zvýšenie tvorbu mlieka mi voete odporučiť? Okrem vineii a čajov ? 🙂

mirkie
4. mar 2017

@janap358 aku mala porodnu vahu a kolko vazi teraz? Ked je spokojna a ma dost pocuranych plienok, tak by som neriesila. Moja dcerka tiez pribera(la) menej. Stale je drobna. Ma 9mesiacov a mozno 8kg. Dali sme tak 400-500g mesacne a aj za tie som bola rada. Jeden mesiac to bolo len 200 a to uz aj nasa dr.spozornela... ale dali sme to bez um a kojime sa doteraz. Plne. Len teraz zacina ako tak jest 🙂 mozes skusit este senovku, benedikt a moringu - tablety, mliecne vyrobky, polievky. Ale v 1.rade sa ukludnit, aj ked verim ze nemusi to byt jednoduche

janap358
autor
4. mar 2017

Mala 3250g a teraz ma 5500 g. Teraz za 25dni do kopy pribrala 200g iba...apred tym na den 15gramov. pocikanych plienok ma akurat si myslim....ja sa bojim aby sa to neznizovalo, aby teraz nepribrala par gramov na den ☹

mirkie
4. mar 2017

Skoda ze nie som doma, aby som pozrela do knizky, kolko mala Sabus v 4mesiacoch. Zajtra vecer ti mozem napisat. Zacinali sme na 3000, cize priblizne na rovnako. Dojci na poziadanie a sleduj plienky, bude to ok. Ak mas pochybnosti, zavolaj si laktacnu poradkynu k sebe. U mna bola 2x. Skontrolovala prisatie. Nic nove som sa nedozvedela ale podporila ma a uistila ma ze to co robim, robim spravne 🙂

kenidar
4. mar 2017

@janap358 mala som podobný problém... malého som potom vždy dojčila z oboch prsníkov... a cela som sa tešíila že isto pribral viac, no naopak, pribral ešte menej.... a potom som zistila, že on asi vždy z oboch prsníkov spapal to predné mlieko a k tomu zadnému (z kt. sa priberá) sa asi ani poriadne nedostal, tak som si potom začala dávať pozor, aby vyprázdnil celý prsník a je to lepšie...

mirkie
4. mar 2017

@kenidar ja kojim z oboch prsnikov. Ked sa spomali tok alebo je menej mlieka a zacne sa mrvit a odtahovat, prelozim na 2.stranu. prestriedam aj viackrat. Hmmm kojenie je riadna veda 😁 a viackrat som citala ze predne a zadne mlieko neexistuje. Ktovie

janap358
autor
5. mar 2017

No napr.dneska a včera som ju cez den dosť často kojila....a vždy ju necham dlho na jednom prsníku.a skúšam jej ho aj stlacat..a posledne dni je fuet daka nervózna...tak vzdy jej ponúknem prsník.zeby malo ťahala? A tie tabletky na podporu mlieka su dobre? A teraz sa mi prsniky neplnia tak ako nedavno,je to tym ked ju caasto kojim?

stastnablcha
5. mar 2017

v 4 mesiacoch uz hadam mozes ist aj na prikrm.. isto by som ani neuvazovala o tom ze by som prestala kojit,.... to je tak sladke ked sa babo prisaje.. ale doktorka by mala byt ta kto ti poradi asi aj najviac. ja som nekojila poslednu - strasne mi je to luto - a moja doktorka mi celkom aj poradila, aj sme sa snazili aby to slo aj nakoniec dala dobre mlieko s ktorym som spokojna. len je pravda ze ona je z amilku ako balon 🙂
ale ked mas vela mlieka, tak by som nechala nech vyprazdni jeden prsnik cely.. tiez som uz citala ze predne a zadne mlieko nieje, ale by som sa drzala toho co nase mamky robili. najprv jeden vypit a potom druhy...