Dojčenie a pitie vody

1. júl 2023

Ak kojim mozem si dat aj nehaku inu vodu okrem cistej neperlivej vody ? Lebo uz mi nechuti

autor
1. júl 2023

Este som citala ze mozem jablkovy a mrkvovy dzus

thereisabear
1. júl 2023

Môžeš piť hocičo (osobne by som sa vyhla iba alkoholu, ale aj na to sú rôzne názory). Mne vôbec nenapadlo riešiť, čo pijem.

tyrkysova_kobyla
1. júl 2023

@thereisabear jedine pozor na niektore bylinky, vraj menia chut mlieka. Ak sa nemylim, tak mata by ho mala robit horke. Ale inak mozes cokolvek

lienka9
1. júl 2023

@thereisabear suhlas.ja som toto vobec neriesila.pila som aj kolu,aj kavu,snazila som sa dat bud alebo,ale ked som mala chut tak som si dala.ak chces podporit kojenie ,je prave dobre dat hroznovy must napriklad.dokonca aj decka vinka nezaskodi sem tam.mne potom riadne mlieko nabehlo :D

nyphadora
1. júl 2023

Gemerku

stanulienkat
1. júl 2023

Preco by si nemohla??🤔

cimage
1. júl 2023

Ja som tiez pila vsetko, okrem alkoholu. Dokonca som na cas vymenila kavu za bezkofeinovu, lebo vsetky moje deti spali na prd, ale ziadna zmena nenastala, tak som sa vratila k mojej oblubenej.

sejjby
1. júl 2023

Ja pijem všetko okrem alkoholu a káv, kojim dva roky a všetko okej ale pozor na vineu z nej sa strašné nalievajú prsia😃

tyrkysova_kobyla
1. júl 2023

Nam na kurze poradkyna hovorila, ze ked si zena da kavu alebo alkohol po kojeni, tak do dalsieho kojenia to stihne zmetabolizovat a do mlieka nic nejde. Samozrejme v primeranej davke.

ivangeline
1. júl 2023

Hocico. Okrem alhokolu pijem ja.. Kavy nepijem na litre. max 2 denne. 4 odkojene deti a s tymto ozaj problem nebol.

beata_k
1. júl 2023

Pozor na salviu. Zastavuje laktaciu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nevenka
2. júl 2023

Pijem vsetko, okrem alkoholu, aj kavu, vineu, kolu, radler nealko, mineralky, caje...kojim 4. dieta.

autor
2. júl 2023

@elizabet173 nema kava vplyv na babo?
Myslela som ze ano takisto ani bublinkove nepijem co mam taku chut aspon pohar vypit...
Nevplyva tiez na babo ?

autor
2. júl 2023

@nevenka aj pri prvom babatku ste takto pili?
Nema vplyv na mlieko a hlavne na babatko ?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nevenka
2. júl 2023

Ja som stale nepochopila, aky vplyv by mali bublinky v mojom bruchu mat vplyv na dieta...fakt. Moje deti mali koliky, aj keby som bola len o vode a suchych rozkoch. Pri druhom som myslela, ze zosaliem. Tam som skusala aj bezmliecnu dietu, no nic nepomahalo. Beriem okrem ineho teraz aj cytostatika, lieky na tlak 2 kombi, odobrene lekarom. Tak uz naozaj sa nebudem stresovat nepitim kavy alebo s trochou koly.
Prve babatko bolo na JIS kvoli podozreniu na streptokokovu sepsu, jedla som vsetko, pila vela kavy... to dieta mi najlepsie spalo zo vsetkych. Vyskusala som aj vysadit a ziadna zmena nikdy. Pijem 2 espressa s mliekom a stipkou cukru.
Dojcila som prve 17 mesiacov, z toho uz par mesiacov ako tehotna a nic som nemenila. To iste tretie a stvrte. Dokonca si obcas dam s manzelom asi 1 dcl kvalitneho vina, pre chut, alebo odpijem z normalneho piva. Teraz ma najmladsia 6 mesiacov a varila som paradajkovu kapustu, dnes kapustovo mrkvovy salat k obedu. Koliky len nedavno skoncili. Sestra tiez ako tehotna strasne riesila kavu, ale jej bolo na odpadnutie z nizkeho tlaku a nedala si, som jej darmo hovorila, ze jej to pomoze a babu neublizi.
Najstarsi ma 9,5 roka, pojde do 4.triedy a je velmi inteligentny,...Nevnimam ziadne poskodenie kavou, ci kolou 🤭.

autor
2. júl 2023

@nevenka Ďakujem🙂🌸🌷☀️

mima1608
2. júl 2023

No mlieko sa tvorí z krvi, nie z obsahu žalúdka ☺️ takže kľudne aj bublinkové môžeš piť. Ja tiež pijem aj Vineu, minule som si aj za pohár Pepsi dala a aj džús si zvyknem dať, keď mám chuť. A kávu pijem tiež (jednu Nescu).