Chcem sa opýtať, či môžem dať zaočkovať dieťa 3. zakl. vakcínou aj napriek tomu, že dojčím a mám príznaky príznaky chrípky, liečim domácimi receptami, používam zatiaľ len kvapky do nosa.
Ja by som veru pockala
Radšej nie... Akonáhle je riziko, že by už mohlo byť dieťa nakazené, malo by sa počkať. Teda naša detská lekárka pred každým očkovaním malú kompletne prezrie a ak má podozrenie, že u dieťaťa začína choroba, odloží očkovanie...
aj moja lekárka dieťa prezerá, som to nejasne napísala - chorá som ja a teda neviem, či by sa mohol malý nakaziť odo mňa keď dojčím
Ja by som neriskovala. Nič sa nestane ak to o 2 týždne odložíte. Tiež sme mali takú situáciu. Deň pred očkovaním som zavolala lekárke ze sme s mužom chorí a syna nedáme pre istotu zaočkovať, nech nám dá iný termín....
Dojcenie nie je az tak podstatne, vsetky podobne virozy podobne chripke sa prenasaju kvapockovovym prenosom. Niektori ludia sice si pod pojmom kvapockova infekcia predstavuju ze pod pojmom je nachrchlenie do tvare, ale v reale su to male kvapocky unikajuce pri kychani, kaslani a aj pokasliavani. Infekcne su az dve hodiny. Takze ak si si kychla v miestnosti, kde potom bolo dieta pravdepodobne sa nakazilo. Je len na jeho imunitnom systeme , ako s nakazou vysporiada. Ale momentalne bud je pekne v inkuacnej dobe, alebo vnutorne uz s nakazou bojuje, aj ked nema ziadne priznaky.
Lekar vam po tom ako ho informujete o vasich problemoch urcite odporuci zo dvatyzdne pockat.
urcite nie