Máte s tým niektorá skúsenosť? Akonáhle mi dcérka začne sať z prsníka, príde mi nevoľno, v tom momente musím mať pri sebe vodu a musím sa napiť, no a jesť pri kojení - také nehrozí, skôr mi je na vracanie.. Stále sa pýtam sama seba, že prečo??? Ako je možné, že niektoré mamičky si kojenie užívajú. No a ďalšia vec, stále som hladná, ale nejem, lebo neviem čo mám jesť. Tak si otváram sladkosti, čokoládu, tyčinky... Sem tam si dám polievku, aj tú len preto, aby som mala mlieko /čoho už mám asi pomenej, keďže malá sa zlostí na prsníku/. Chvíľku si potiahne, ale potom sa zlostí a plače. Koliky našťastie nemá. Ani bolebruch. :o) A ani na nijaké varené jedlo nemám chuť.. Len vodu pijem a raz do dňa tmavé pivo, lebo od toho som doteraz mala mlieka habadej. Teraz už ani pivo nepomáha.
@pribinak rada by som isla, ale neviem co skor, som hore od pol 5 a do vecera sa nezastavim... nemam cas ani jest a vela krat ani varit, a ked aj nieco navarim, nemam chut do jedla. Jednemu comu naozaj nerozumiem je to, ze preco mi je tak nevolno pri kojeni..
@antonia008 no zle ti moze byt aj z toho, ze si vycerpana a hladna... voda a tmave pivo, sem tam polievka, k tomu sladkosti, na tom sa zit neda. ☹
@antonia008 uplne zla strava, a to pivo aaaa....dufam, ze je nealkoholicke...
Babyy... ja som nebola ani vycerpana, ani prejedena, ani hladna.... a pri kojeni mi je nevolno odjakziva. Ked si priamo pri dojceni predstavim jedlo, chce sa mi vracat. Po skonceni som uz o dve tri minuty schopna normalne jest. Nikdy som po tom nepatrala, myslela som, ze to ja som divna. Vidim, ze nie som jedina. Je to zvlastne, ale asi musime pockat na koniec dojcenia. Btw, ja kojim uz piaty rok v kuse, ale da sa to prezit.
@antonia008
@alexmianina podla mna to moze byt tymi hormonmi, neviem ci oxytocin alebo co sa spusta pri kojeni a na to mozte reagovat takto...tak ako je niekomu zle, ked je tehotny, tak vam moze byt pri kojeni. Mne pri kojeni nebyvalo, ale byva mi pri ovulacii alebo pred menzesom a ja to pripisujem hormonom. Plus to, ze si unavena, vyšťavena, potrebujes oddych, zavolaj si niekoho na pomoc, nemozes takto fungovat, lebo sa zosypes.
Pri dojceni treba normalne jest a pit, pretoze je to najma na zaciatku dost vycerpavajuce, to vstavanie, hladanie polohy ale aj vydaj energie. Takze pravidelna a pestra strava-ryza, zemiaky, cestoviny, zelenina, ovocie-na zaciatok by som sa vyhla citrusom a korenistym jedlam, tazkym. Uvidis sama, ci ma tvoja strava vplyv na babatko, vacsina babatiek nema problem, preto je zbytocnd apriori vylucit skoro vsetko. No a pitny rezim, vzdy maj po ruke flasu s vodou, pi po kojeni, aby si si doplnila tekutiny. Mne prve tyzden nosila jest rodina, kym sme sa s babom zzili, resp varil manzel-ak ti ma kto v tomto pomoct, tak neodmietni. Urcite nie je dobre zit na polotovaroch a keksoch ci pslickach, nedodaju ti ziadnu energiu ani ziviny.
@antonia008 necuduj sa... Nemas poriadnu stravu,len blbosti,jasne,ze ti je zle.. Jedz normalne hadam okrem strukovin ci kapusty a papriky mozes vlastne vsetko (no huby este a neupravene maso by som vylucila).
Prosto na jedlo,hygienu a telesne potreby si musis najst cas. Inak skolabujes..dufam,ze nie.
Ja som mala kolikove druhe dieta,prve malo len dva roky,ale od urciteho casu som to 3-4dni musela zvladat sama cely den,obcas aj cez vikend,kedze muz doma casto i pracoval. Je pravda,ze cez vikend nam svokra navarila.. A cez tyzden zas aj nasi..zo zaciatku mama chpdila kazdy den,lebo mala skoro cely den preplakala a ja som bola po sekcii,maly velmi maly este..
Nemas nikoho,kto by ti pomohol?
Jedz normalnu stravu, chod na 2-3 hodiny kocikovat na cerstvy vzduch a uvidis, ze ti zachuti.
Ja som tiez po dojceni bola vzdy vysmadnuta a vypila som aj pol litra vody