Dojčenie a iné tekutiny

eveenka
8. feb 2013

Ahojte maminy, chcem sa spytat na vas nazor s inymi tekutinami popri dojceni. Dcerka ma 9,5 mes, stale dojcim cca 5-6 krat denne v noci 1-4 krat, prikrmov mame 3 rano, naobed a podvecer, je krasne precikana tych 5 plienok ma bez problemov. Cez den jej dam tak max 50 ml vodicky, radsej ponuknem prsko aby sme udrzalu laktaciu. Moj muz aj moji rodicia mi stale tvrdia ze jej uz musim davat viac vodicky, ale ja si nemyslim ze ju potrebuje ved ma ju v mliecku...ako ste nas tom vy?

mirkave
8. feb 2013

nejak takto to mame aj my.lekarka mi vravela,ze ak su neni horucavy letne,tak v pohode staci dojcenie a sem-tam ked si cucne vodicky.

euka210
8. feb 2013

to mas dobre, ked tolko vypije 🙂 Moj tolko pil v letnych horucavach ked mal 11m.

ivanka.7
9. feb 2013

@eveenka mala ma 10 mesiacov, dojcim na poziadanie, vody vypije minimum a denne mi cika aj kazdu polhodinu (kombinujem nocnik + latkove plienky, takze to vidim/citim lepsie ako v klasickych jednorazovkach). Cize hydratacia je v pohode. To je podla mna dolezite odsledovat - ci je hydratovana, ako sa stresovat ci vypila 50 alebo 150 ml vody, ak dojcis.

lalus
9. feb 2013

u nás to isté a to už máme rok a dojčí sa menej. no stále vypije tak 0,5 - 1 dcl max. 😝

alena0305
9. feb 2013

@eveenka predné mlieko má od smädu a moja nevypije ani toľko. Tiež má 9 mesiacov - teraz bola chorá - teploty 38,5-39 a nič nechcela jesť ani piť. Vodu na zapitie liekov sme jej dávali ako vrabčekovi kvapkadlom aj to tak,že manžel zabával a ja som rýchlo čosi do nej dostala. Stále sme sa iba kojili a ustáli sme to aj bez atb. Doktorka mi povedala,že to má ako infúziu. Syna som kojila do 16m. a ten tiež nechcel nič piť. Potom sa naučil až zo slamky ale ani to nebola žiadna sláva.

eveenka
autor
9. feb 2013

@ivanka.7 ja tiez dojcim na poziadanie, tiez uz vyse mesiaca cikame a kakame do nocnika tak vidim kolko precika a je toho veru dost odhadujem ze moze vypit za 24 hod aj 800 ml mliecka...aj dr mi povedala pokial ma aspon 5 plienok tak netreba ine tekutiny....

nelinqua
9. feb 2013

Moja mala ma rok, odmieta vodu, cajik...nebude pit ani cez naustok, ani z flase, ani poharik...sem tam sa nam podari jej nalyzickovat par kvapiek vody...teraz je chora idu jej zubky a je to este horsie. Koji sa 4-5x za 24hodin, ale pomenej cika...ine tekutiny by jej len prospeli, len som zufala ako to do nej dostat:(

evulilik
9. feb 2013

My sa tiež kojíme popritom vkuse ponúkam čajík ale neni moc čajíková cikáme dosť málo 4 plienky za 24 hod. Neda sa to zvýšiť ... Proste nedá nech robím čo chcem ☹

stanislava2
9. feb 2013

@eveenka Ja som prvu dcerku do 10 mes.len kojila ani prikmy nič nechcela a je zdrava.Nevadi ak nepije v materskom mliečku má všetko ak nechudne a pekne prospieva.