Dojčenie a grckanie

25. okt 2021

Ahojte, som prvorodička a neviem, či robím niečo zle. Dvojtyzdnove dieťatko stále pyta papat. Nakojim a stále pyta, potom už keď vyzera,že je najedene tak po chvíľke stále grcka a o chvíľu je opäť hladné. Môže ísť o reflux? Poprípade, viete mi poradiť, čo treba robit? Dakujem

qwer2019
25. okt 2021

Skús si po prvom kole kojenia odstreknúť mlieko či stále máš dosť. Ja som mala pri dcérke podobný problém a keď mala 2m sme museli prejsť na UM. Mlieka som mala síce dosť, ale nejak ho nechcela. Za pol hodinu vypila 30ml. Syn má 14m a stále ho plne kojím. Malé deti zvyknú grckať. Keď často bude papať, moze byť teoreticky objedená a tým pádom ju už potom bolí bruško

nezabudka3391
25. okt 2021

a myslis ze mas dostatok mlieka? skus odsat kolko odsajes tyzdnove babo by malo vypit na davku 70ml cca cize 2tyzdnove este viac....grckat samozrejme mozu to je normalne ale sleduje sa skor ci len si nieco vygcne alebo grcka prudom.....moj maly grcal zakazdym prudom az na zem a mal silny reflux ale to nemusi byt vas pripad

sasesoe
25. okt 2021

Ahoj, skus oslovit laktacu poradkynu. Tu si precitas kopec protichodnych rad. Je rozdiel grckanie "do obluka" tzv refluxove a "v ramci" odgrgnutia. Tiez mozno pozriet manipulaciu s babom - najskor prebalit, tak napapat...
Tiez sposob prisatia by bolo vhodne skontrolovat. Pripadne skusit inu polohu - napr zvislo, v nosici/satke. Do istej miery to je bezne - to mi povedala lekarka na gastre. Cize treba odladit tie specifika, ze o co presne u vas ide

panelacikova
25. okt 2021

áno, môže

kisskiss
25. okt 2021

Skús dať odgrnúť aj viackrát počas kojenia.

selu11
25. okt 2021

Ahoj, ja som malú tiež musela dávať odgrgnúť aj počas kojenia, zo začiatku samozrejme. Určite však kontaktuj laktačnú. Pretože ak si budeš mlieko odsávať, aj tak sa nedozvieš, či ho máš dostatok, pretože nikdy si neodsaješ rovnaké množstvo ako dieťa vypije a môže ťa to len deptať že ho máš málo. Mne laktačná povedala, že dieťa stimuluje tok mlieka aj slinami, čo je veľmi dôležité.

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz