Ahojte maminy, chcela by som sa Vas opytat ohladom dojcenia pocas tehotenstva. Cakame druhe dietatko a dcerka mala este len 9 mesiacov. Chcela by som ju dojcit co najdlhsie, ale kedze prve tehotenstvo som prevracala (a predpokladam ze aj druhe bude podobne), tak sa Vas chcem opytat ci to neuskodi mojmu druhemu babatku ak este budem aj dojcit. Diky moc za odpovede
Ale vobec nie, ja som druhy krat otehotnela, ked mala starsia dcerka 7 mesiacov a kojila som ju do roka a potom sa sama odstavila... chcela som este dlhsie, lebo som nemala ziadne zdravotne problemy, ale od urciteho casu uz nechcela pit moje mliecko. Lekar mi potom povedal, ze je to tym, ze mliecko sa postupne meni pre potreby maleho babatka a starsiemu taketo uz nechuti 🙂 To znamena, ze som kojila az do nejakeho 5 - 6 mesiaca. Doktor o tom vedel, rozpravali sme sa o tom a povedal, ze to vobec nevadi, pokial nemam rizikove tehotenstvo, praveze ma v tom podporoval... A s tym vracanim som bola na tom asi podobne ako ty 🙂))) Ale bolo to lepsie ako pri prvom, uz som vedela, co mi pomaha. Hlaven sa kvoli tomu nestresuj a uzivaj si tehotenstvo... A ked ma dcerka 9 mesiacov, to znamena, ze uz je aj plne dokrmovana - papa aj normalnu stravu, cize nie je odkazana iba na tvoje mliecko.
@nezabuddka ja som teraz tehotna a dojcim, len som to vyrazne obmedzila, lebo mi je velmi zle a naozaj ma velmi boleli bradavky. palnujem malu odstavit uplne, ale chcem psotupne, lebo som fakt velmi vycerpana a schudnuta z vracania/nejedenia. ale keby som bola fyzicky v pohode, popr. by ma dojcenie nevycerpavalo, dojcila by som v pohode bez obmedzeni dalej. to bol moj sen, aby sa dcerka sa odstavila, ale zial, nevladzem ☹ , co ma mrzi.. dcera ma 22m a chcela som ju dojcit do tych 3rokov 😉
@nezabuddka ja som mala to isté ako zeytin. Staršia dcérka (vtedy mala 14 mesiacov) sa mi odstavila sama, keď som bola v siedmom mesiaci tehotenstva. A ako píše sirinka naozaj záleží od toho, ako sa ty budeš cítiť. Ty musíš byť hlavne v pohode, aby si mala dosť energie na obidve deti. Držím palce 🙂
Zdravím Vás, zaujímalo by ma, či môžem otehotnieť aj počas dojčenia. Mám 8-mesačnú dcérku a bolo mi od známej povedané, že je to len malá pravdepodobnosť, že by som otehotnela a keď už, tak by som o mliečko prišla. K tomu mi povedala, že keby sa mi aj podarilo otehotnieť, tak môžem o to ďalšie dieťatko prísť vzhľadom nato, že pri dojčení sa sťahuje maternica. Najlepším riešením by vraj bolo, kebyže prestanem dojčiť úplne, len ja dcérku prestať dojčiť nechcem. Tak teraz neviem čo a ako. Ďakujem za Vaše rady🙂)
@leaaa222 znama keca kraviny🙂dojcenie nie je spolahliva antikoncepcia...a su tehotne zeny co koja a su v pohode🙂vzdy to zalezi aj na tom ako sa celkove citis, aky mas zdravotny stav...ale tandemove dojcenie v pohodke funguje
doobre..tak pekne ďakujem za odpoveď..🙂
Podľa mňa je to indivinduálne, mne to nerobilo problém ani počas druhého tehu a aj malý bol spokojný. Ak sa chce, ide všetko.
@nezabuddka ja som dojcila vzdy az do dalsieho porodu a potom aj po porode dve deti. Vsetko zalezi len od toho, ako sa budes citit , netreba to robit na silu, pokial budes vycerpana, ale na druhej strane, pokial ta to nebude vycerpavat, kludne dojci nadalej.