Ahojte. Mam 6-mesacnu dcerku, ktoru dojcim. Je toho na mna v poslednej dobe akosi vela a ja mam pocit absolutneho psychickeho aj fyzickeho vycerpania.
Nerada by som pod vplyvom depresie stratila mlieko, zaroven s tymi pocitmi neviem nijako bojovat.
Existuje mozno nejaky liek, ktorym si viem pomoct? Ktory by potlacil ten smutok, ktory pocitujem a zroven by bol bezpecny pre babatko?
Dakujem vam.
@banderaska29 Ahoj. Ďakujem za povzbudenie. Popravde nikdy som si nemyslela ze ja budem toto riesit. Mam dve deti, pri prvom som na nieco take ani nepomyslela. Toto druhe je velmi narocne a z toho asi pramenia aj moje pocity 🙈
U kadernicky som napriklad bola minuly tyzden, myslela som, ze mi to pomoze, ale cely cas som bola myslou doma, strazila sa aby som nezaspala, potom som rychlo utekala domov a znova sa ocitla v tom istom chaose. Popravde to nepomohlo vobec :( citim sa este horsie, ze som za ten cas mohla urobit nieco doma.
Pomoc psychologa zvazujem.
Psycholog/aspon raz do tyzdna sa ist vyvetrat sama bez babatka/sedative PC (homeopatikum)
Odporucam psychologa, zien v takejto situacii je velmi vela, uz to, ze rozmyslas nad pomocou je krok dobrym smerom. Pomaly uz mozes prestat aj dojcit (to je samozrejme na Tebe)
Niečo podobné som mala pri synovi, nič iné mi nepomohlo ako prestať dojčiť, aby som sa necítila byť chodiacou mliekarňou a otrokom, ešte k tomu som mala ťažké obdobie lebo som bývala v cudzom prostredí a nebolo mi to príjemné.. este sa aj ex ku mne nepekne choval.. potom od svokry vyčítky, že som prestala kojiť som počúvala ešte velmi dlho, pokým som neporodila druhý krát a po 3 mesiacov neprestala kojiť aj druhé dieťa, ale tam som viac menej musela..
Takže prešla som si tiež podobným, ale vždy myslí na seba, to ako sa cítiš a od toho závisia aj pocity bábätka. Držím palce ☺️☺️
je to iba o nastavení mysle. presne v praxi to vidíš - ak máš čas na seba, je to iba tvoj čas a tvoja prítomnosť. a tak si to musíš aj uvedomovať. nechať domácnosť domácnosťou - nič ti neujde a ver mi, ani prádlo nezmizne 🙂 deti potrebuju spokojnu mamku takže mierna sebeckosť je na mieste. možno to chce kamošky, kávu. pohár vínka. vyrozprávať sa, byť vypočutá... ♥ ver mi že toto prejde a nie si na to sama, ak chceš pokojne mi napíš do správy a mozeme sa porozprávať. prešla som si presne tým istým. ♥
Ahoj urcite treba sa objednat v psychiatricke ona ti pomoze a da taku liecbu ktoru mozes aj pri dojceni
S lahkymi AD ktore davaju v takych pripadoch mozes kudne aj dojcit
ja som mala hrozne stavy z nedostatku spanku. uz som to tu tisic krat pisala a napisem znova, nekonecne obdivujem zeny, ktore dojcia 1-2-3 roky deti a cele tie roky noci nespia. ja som to vydrzala 6 mesiacov a na noc som dceru proste odstavila, lebo som bola nervna ako buldog z toho nevyspatia. ja nedokazem ani zit ak nemam min.5 hodin neprerusovaneho spanku. tyzden po odstaveni mi dcera krasne prespala celu noc a spi tak doteraz uz piaty mesiac. mne toto strasne pomohlo.
@euka210 ahoj, pozerala som napriklad sedatif pc, vyzera to byt fajn, homeopatikum, asi skusim..
@matkahelka ahoj, mam to asi rovnako, myslim ze ten moj stav je sposobeny v prvom rade unavou -mojou aj dcerinou. Cez spi maximalne 30 minut, potom by a casto unavena, nervozna, vrci, jeduje sa, place.. nech robim co robim neviem to zmenit. No s v noci byva velmi casto hore. Rozmyslala som, ze by som jej na noc dala umele.. pri prvej dcere som mlieko odsavala a presne takto okolo 6. mesiaca presla na umele. A spinkavala ukazkovo. Ale pri tejto si to nejako neviem predstavit.. ako ju utisim ked sa zobudi v noci.. lebo nebudi sa vzdy podla mna kvoli hladu 🤷🏼♀️ Ci ju nebudem musiet hodinu natriasat a bude to este horsie 🤷🏼♀️ Raz som jej skusila dat umele ked sa prvykrat zobudila ale o hodinu bola zase hore 🤷🏼♀️ Tak neviem, ci to skusit este raz.. pride mi najjednoduchsie dat jej ten prsnik a neriesit flasu. Ale uvedomujem si, ze by to mozno vyriesilo moj problem.
@banderaska29 dakujem za pekne slova ❤️ Ano, uvedomujem si, ze to je z casti aj v hlave. Musim s tym bojovat a nastavit sa inak
Ja som tak dojcila neskor, ze deti spali uz rovno s nami, zobudil sa a v polospanku vytiahla, prisal sa a spala som dalej. Prvy sa mi pri prekladani do postielky od cca 7mes.stale zobudil, tak som to takto vyriesila a dalsi uz spali od mala pri nas.
Nemám vyskúšané, ale jedna maminka v skupine Laktačná poradňa si chválila De-press. Môže sa aj počas kojenia. Alebo L-tryptofan, magnezium a tiež určite B-komplex. Ale účinok pri všetkom bude asi po čase, keďže sú to doplnky
kde ty budeš spokojna, bude spokojne aj tvoje dieta. Detičky toto vedia vycitit. Max sa može stat, že vplyvom stresu stratiš mliečko, ale to sa da nahradit umelym. Hlavne klud. Drž sa!
pozri v prvom rade si ty. ty - spokojná matka. môže to byť spôsobené ešte pôrodom, laktáciou, vyčerpaním, hormóny sú v tomto období pobláznené.
určite vyhľadaj psychológa, nie je to hanba tiež som bola nieraz a stále mám terapeutku 🙂 dôlezité je ale nájsť si aj čas na seba a robiť to, čo Ťa bude napĺňať. neviem aké máš možnosti, ale hodina dve sama pre seba urobia obrovské zázraky. ísť niekam s kamoškami, ku kaderníkovi, na nechty, alebo len na kávu niekam kde budeš len ty.