Ahojte baby, aké máte skúsenosti? Pokazil vam cumlík dojčenie?
Alebo je to mýtus?
Upozornila ma na to pediatrička, tak neviem ☹️
Ď.
Ahoj. Podľa mňa je to hlúposť. Síce môj maly sa najradšej upokojil na prsníku (čo je aj doteraz), ale napríklad pred spaním som mu dala dudel a on ho sám vyplul počas spánku. Cez deň mu ho vôbec nedávame.
Nie
Nie, dojcila som a babo malo aj cumlík. Mal silný saci reflex a cumlík ho upokojoval
u nas ano a 5 mesiacov sme to davali doporiadku, cumel sme zacali davat az viac ako mesiac po narodeni, akonahle sa nanho naucila tak kojenie bolo cisty des, zle sa zacala prisavat. Ale mas to ako tipos bingo, moze mat tvoje dieta problem ale aj nemusi, len treba zvazit ci to chces riskovat
U nás tiež nebol problém s cumlikom, pri oboch deťoch.
Mojej dcérke cumlík pokazil dojčenie a dávali sme to potom do poriadku veľmi dlho. Dojčila sa pekne od prvého priloženia a nebol problém, kým párkrát nedostala cumlík. Potom štrajkovala, vadil jej tok mlieka... Takže je to individuálne a u nás to nestalo veru za to.
Dojcila som a maly mal cumlík uplne pohode všetko, dcérku som dojcila cumlík nemala vobec a bol problém s dojčením, takže podla mňa cumlík v tom nehrá nejakú rolu
U nás keď si zvykol na cumel, tak potom sme mali problém... Bolestivo sal, kusal a nechcel poriadne jest. Oducali sme ho asi 2 tyzdne a potom sa dojčenie postupne opravilo. 2.babu sme už nedali 🙂
Podľa mňa zavisi aké staré je dieťatko a ako často ho má. Moja ho nemala pravidelne že musela s ním zaspávať, bol len doplnok ale nie štýlom - bez neho nevyjdem z domu.
Ak nie je problém s dojcenim tak nepokazí. Ale ak nejaký problém je môže ho zhoršiť
Co si pamatam od mojich kamosiek, co dojcili a ich deti mali cumlik, tak nie, nepokazil cumlik dojcenie. Nasi cumel nechceli..
Nie nepokazil. Po zaspati som vyberala, aby nemala tendenciu cucat cele noci, v polroku som znižovala intenzity až úplne vysadila bez placu a problémov.
Ale kvôli refluxu tichemu jej vyhovoval, druhá úplne odmieta cumel.