Dojčenie a bezkofeínová káva

23. mar 2024

Kojim dcerku ktoru kavu mi odporucate.?
Ta inka je jacmen raz cakanka ...prirodna zmes obilnin a nescafe kto vie co je tam pomlete..

diewcatqoo
23. mar 2024

Mne ta Inka, Caro a podobne veci vobec nechutili. Ani ta instatntna nie je vyhra. Ja som si dala normalne cappuccino 2x denne.

lucia245
23. mar 2024

Úplne bez problémov normálnu kavu

svokrinjazykmonika
23. mar 2024

Môžeš piť aj normálnu kávu. 1-2 za deň, tak ráno a na obed

autor
23. mar 2024

@diewcatqoo
@lucia245
@svokrinjazykmonika
Ved kofein ide do mlieka a do babatka

nevenka
23. mar 2024

Mam 4 deti, vo vsetkych tehotenstvach a pocas dojcenia som pila kavu a nic im nie je.
Precitaj si tu zaujimavost:
https://www.ta3.com/clanok/213391/predcasne-nar...
To mi google vyhodil ako prve.
Okrem ineho, beriem lieky na tlak a blokaciu stitnej zlazy, tyreostatika. Tak uz tie 2 espressa denne su nic. Deti som dojcila do cca 2 rokov, nespali mi dobre do 2,5 roka. To by som bez kavy umrela.

karolina2121
23. mar 2024

Tiež pijem normál kávu aj dve espressa. Moje deti sú nespavci. Už som nespala 4 roky dlhšie ako 3 hodiny neprerusovane. Bez kávy by som asi umrela.

juliacenc
23. mar 2024

Akukolvek chces a aj kofeinovu. Mlieko je bezpecne aj ked pijes kofein

juliet86
23. mar 2024

@karolina2121 prosim tankolk oma.mladsie? daj tipy na prezitie zazivam to iste

milanemila
23. mar 2024

Ovela lepsie je si dat normalnu kavu ako vselijake dekofeinovane instantne bordely 🙈 preco si myslis, ze pri dojceni nemozes pit kavu? 🤷🏼‍♀️
Ja mam nizky tlak a kebyze si rano nedam kavu, tak mi je zle cely den a velakrat si dam este jednu aj poobede.
Kojila som starsiu 1a3/4 roka a mladsieho zatial skoro rok a obidvaja spia ako zabiti.

pohodacka03
23. mar 2024

Normalne si dam 2-3 kavy denne. Pri 3detoch(nespavych) by som sa inak zblaznila 🤣

basulaak
23. mar 2024

Normalna kava 2-3x denne a ja som si teda dopriavala aj miesane alko drinky a sem tam sekt. Odobrili to aj laktacne poradkyne z mamily a to uz je co povedat. 😀👌

nevenka
23. mar 2024

Ja si dam obcas aj deci-dve vina vecer s manzelom, ked som bola tehotna, tak nie, ale napriklad tretie sa nam narodilo tyzden pred Vianocami a na Vianoce som si dala asi deci medoviny, to iste na Silvestra. A kavu mi kazala doniest si na nadstandard sestricka, ze ak som v tehotenstve pila, ze nech si donesiem, ze oni robia len tu bielu meltu, co si mozes rano nacapovat, ze to je nic, a taaaak mi dobre padla po porode poriadna kava. Rodila som 4x - vzdy v noci 😅.

miskaska
23. mar 2024

Mam dlhodobo oddojcene dve deti. Píla som normálnu kávu 2 krát denne.

lucia245
23. mar 2024

Nejde🙂

karolina2121
23. mar 2024

@juliet86 mladšie ma rok starší bude mať 4. Tipy nemám. Su horsie a lepsie dni. Dakedy som úplne na dne až plačem ale snažím sa s tým nebojovat a len preckat raz musí byť lepsie

karolina2121
23. mar 2024

@basulaak mamila odporučí kľudne aj heroín len aby sa dojcilo 🫢

anavixy
23. mar 2024

@karolina2121 asi tak… vraj to uz je co povedat 😅
Autorka: mas asi neaktualne alebo zbytocne plasiace zdroje informacii. Ano, kofein prechadza do mlieka, ale v minimalnom mnozstve. Mozes si dat 2-3 salky normlanej kofeinovej kavy denne. Vid link, kde to odobrila laktacna konzultantka s institutu dojcenia a ano, to uz je co povedat 😄 na zaklade studii samozrejme…
Pokial chces pit bezkofeinovu, tak samozrejme je to na tebe, kedze pises ze bohvie co je zomlete v Nescafe, tak asi preferujes tu prvu, tak si vyber tu.. dietatu to bude uplne jedno.

enoula
23. mar 2024

Kava nevadi. urcite radsej kvalitnu kavu, 1-2 salky denne nez nejake umeliny
A ked bezkofeinovu, tak od nejakej praziarne, pozri mozno zlate zrnko
Tu si mozes precitat viac
https://www.facebook.com/199453010119875/posts/...

A este mi napadlo, dm ma tusim spaldovu akoze kavu, tak mozno tej by som verila, ze je to nejaky fajn napoj