Dojčenie a antibotiká pri dieťati s epilepsiou

nelka13
4. okt 2016

Urcite tu to bolo len mame taky problem navyse maly ma 7mes je plne dojceny pred mesiacom sme zacali s prikrmami pomaly zatial len na obed nakolko v auguste sme skoncili na jis mal zachvat nejaky isiel akoby do bezvedomia odisli sme z nemocnice s kvapkami na epi covnulex teraz sme boli prepusteny z jis opat s tym ze kvapky na epi su zvysene z 3x3 kvapiek na 9x9 nakolko mal zachvat uz taky ze hotriaslo diagnoza je zatial epilepsia lenze v nemocnici sme nachytali toho este viac takze kasle a sopli chudak ide o to ci mozem ja uzivat zinat mam doma pretoze uz tyzden ma boli hrdlo soplim a horsi sa to on berie convulex, fenistil kv.,ambrobene pamycon nasivin physiomer do toho mu idu zubky takze strasne a nechcem mu nieco este skomplikovat ak by zinnat presiel do mlieka dakujem budem vdacna za odpoved

mirkaaa80
4. okt 2016

@nelka13 a pamycon dávate kam? Zo usiek či nosika? Ak do nosika tak už nedávajte nasivin, lebo potom by mal dvojitú dávku. Zinnat sa môže aj v tehu aj počas dojčenia, niečo sa do mlieka vstrebáva ale určite to nie je významné množstvo. Ten convulex či je kontraindikovany so zinnatom by som si radšej overila u pediatra- stačí keď mu zavoláte, alebo aj v ktorejkoľvek lekarni vam povedia. 😉

mirkaaa80
4. okt 2016

@nelka13 určite stopnite očkovanie ak máte takéto neurologické problémy.

nelka13
autor
4. okt 2016

dakujem pamycon do nosteka a nasivin som stopla davam sem tam physiomer ked ho ma upchaty volala som svojej lekrake ze mozem ten zinnat ze ide tam minimalne mnozstvo a ockovanie bude az 3davka v 12mes aj lekar v rychlej sa ma pytal ci sme neboli po ockovani pri 1.zachvate povedala som ze 2tyzdne tak povedal ze to mohlo spustit ockovanie taku reakciu - to je prvy lekar ktory priznal ze ockovanie je skodlive , vdaka za odpoved maly po ockovani nemal ziadnu reakciu ani teploty

mirkaaa80
5. okt 2016

@nelka13 tá reakcia po ockovani nemusí byť hneď, pár hodín alebo dní, môže to trvať týždne či mesiace. Ja byť na vašom mieste, pozastavila by som tu 3. dávku ockovania. Je tam obsiahnutý hliník ktorý je neurotoxicky. Skúste pozrieť aj tu na MK sú skupinky ohľadom očkovania. Hned ako som videla názov vašej témy na napadol súvis s očkovaním. Nenechajte sa odbit lekármi . Želám veľa zdravicka.😉

kacena4
5. okt 2016

ahojko v kazdom pripade vzdy ked budes sebe predpisovat lieky povedz ze kojis a ze maly ma epi, aby vedeli co ti mozu predpisovat, mozu sa ta spitat ake berie lieky aby tam nebola kontraindikacia. ale vacsinou ti daju take aby neprechadzalo do mlieka. neboj lekar vie co robi ak ti dava pri kojeni lieky aj atb. hlavne sa vyliec poriadne nech nie si chora a zbytocne to neprenasas na drobca. lebo jemu staci aj drobnost a moze mu to rozhodit organizmus a nasledne nervovu sustavu a zhorsit zachvaty ☹ najhorsie je toto nastavovanie na lieky u drobca kym bude stabilizovany na spravnej davke. vobec to nemuselo mat suvis s ockovanim epi by sa mu prejavilo skor ci neskor, akurat tym ockovanim sa to urychlilo (no nemuselo). odporucam, ti kym nebude stabilizovany odlozit dalsie ockovania hoci aj o rok, ak ti to potvrdi neurolog mas na to narok a je to bez problemov. to rocne ockovanie je najnarocnejsie, tak sa niekam nemusite ponahlat drobec ma cas. nech sa najprv vy rovna so zachvatmi stabilizuje a az potom ockovania. ale potom treba davat bacha na imunitu, ochorenia najma ak casto budete chodit po nemocniciach, kde mozete chytit prave tieto hnusne choroby co sa ockuju. drzim palceky nech ste cim skor zdravy a stabilizovany a hlavne aby ste zachvaty zvladali doma bez pobytu v nemocnici 😵

nelka13
autor
5. okt 2016

Vdaka za odpovede ta epi nie je potvrdena len sa to podoba na epi zachvaty citam uz vsetko dookola a vychadza mi aj to ze ma mozno malo vit d a vit b decko mu davam ale priznam sa nie pravidelne mozno aj ja som zapricinila tie krce a sama velmi nemam cas jest mam este 2r tak sa motam okolo nich aby oni papali a aj kes mam navarene zjem nejaky keks a potom sa cudujem nasadila som si bkomplex mozno bude aj v mlieku mat nieco a uvidime este raz vdaka za odpovede