Dojčenie 6 - 18 mesačných deti

15. júl 2022

Baby ktoré kojite... Aj vás sa stalo že deti si z vás robia ,,cumel,, a budia sa každých 30-40min? Cez deň nemá problém pospať ale ako začne nočný spánok, každých 30-40min hore. Zrovna jej idú zuby, má do roka ešte a neviem či ju oducat a nedať skôr ako po 3h alebo kašľať na to a počkať na zuby. Večer čo večer trávim čas uspavanim a nejako ma to prestalo baviť. Aj staršie dieťa bolo rovnaké a prešlo to až ukončením kojenia v 15mes.

tani777
15. júl 2022

Moja ma takmer 22m a stale je kojena..ak jej idu zuby,noci su katastrofalne,doslova visi na prsniku,ak jej ho vezmem/vypadne jej,krici "ciciiiiik" 🙈 vzdy ked mame taku noc viem,ze za par dni bude novy zub..aj mimo zubov sa budi castejsie...
Ono,je to na Tebe...do roka je zaklad kojeneho dietat kojenie...do 18m na poziadanie,potom je dieta cez den schopne pochopit,ze ma chvilu pockat...
Starsiu som presvedcila,ze sa v noci spi,a ze aj mliecko v noci spi,ked mala 2 roky a vsetky zuby 🤷‍♀️ Dovtedy nebola sanca..aj to som jej musela vysvetlovat cez den,kedze v noci to neregistrovala...

autor
15. júl 2022

@tani777 moje staršie som kojila do 12m cez deň, do 15m v noci. Ak by nevisela stále na prse, kojila by som ďalej ale už sa nedalo byť 10-12x za noc hore a prsia ubolené. Zuby mala bezproblémové, šli veľmi pomaly až do 3r takže na ne som čakať nechcela.
Avšak malinkeho idú jeden za druhým, už má polku chrupu a 9mesiacov a preto rozmýšľam či ju učiť že nedám na požiadanie. Strašne kuse a dosť ma to bolí už nadránom

tani777
15. júl 2022

Ak kuse,tak tam bude iny problem,nieco mu vadi-pomaly tok,malo mliecka 🤷‍♀️ Ale jak som pisala,je to na tebe,ci chces kojit alebo nie..ak nechces,tak to zrus..taketo spravanie,co popisujes,je uplne normalne u kojenych deti..
Inak moje baby takto reagovali aj na znizenie tvorby,ked bolo mliecka menej,okamzie v noci viseli ma prsniku,cize kludne aj toto moze byt problem..menej mliecka=nenasyti sa tolko kolko potrevuje na jedno kojenie=pyta o chvilu zas

autor
15. júl 2022

@tani777 neviem si rady... Ona kuse akoby zo spánku keď sa ide prisat, ako sa teší. Potom už nie. Ale keď sa aj zobudí po tých 30-40min, chce len prso. Ak uspim na rukách, akonáhle položím potom je vždy hore a plač. Ak dám prso, len dudle.

tani777
15. júl 2022

No to je presne toto..zuby+ podla mna aj znizena tvorba..cez den sa ako koji? Ako casto? Spokojne,dosyta? Kolko ma prikrmov?

autor
15. júl 2022

@tani777 a myslíš že je dobré to teraz meniť či len pretrpieť ?
Koji sa každú 1.5h Max. Prikrmov neviem, nemáme to pevne dané. 2-3 určite.
Tvorbu mlieka práveže mám dosť, cez deň ich mám úplne naliate .

tani777
15. júl 2022

Uprimne,ja neviem ako to ty citis a chces 🤷‍♀️ Ja som nastavena na dlhodobe dojcenie,cize ja by som zabojovala..mne to za to stoji..ono je to na dve veci,take caste budenie v noci,my ked mame horsiu noc,ja nevyspata,mam zlu naladu..uz to neni ako ked som mala len jednu,ze som s nou mohla oddychnut...cize je to strasne narocne..ale oplati sa...
Ak to chces skusit,ja by som urcite skusila navysit tvorbu (aj ked sa cez den zda,ze je mliecka vela..moze byt,ze sa koji pomenej,preto su prsia naliate a v noci to dohana)...spite spolu? Skusit mozno lepsiu polohu v noci..kontakt koza na kozu,polozit ju na seba a tak skusit spat (okolo roka mi to este tolerovala,ze len lezala na mne a tak sme spali)...

autor
15. júl 2022

@tani777 spíme spolu... Joj asi len zotrvat len to už trvá niekoľko týždňov a noc čo noc vstávam od jedného dieťaťa k druhému a cez deň nemám minútu na seba nie to v noci či večer ☹ myslím že nám to začína s mužom zasahovať do vztahu

tani777
15. júl 2022

Starsie este neprespi? Moja chvalabohu spi,odkedy sa cez noc nekoji...a dokonca s muzom vedla 🙈😁 so mnou len ak muz nie je doma...
Je to narocne veru....a aj ked ta nepotesim,rozhodnut sa musis len ty 🤷‍♀️ No a este je otazka,ci potom prespi..a ak nie,ako budes uspavat..toto si ja napr.neviem predstavit,ak by som ju teraz na noc nejako odstavila (co by bez placu urcite neslo)..ako ju uspat dalej,ak by sa neprestala budit..

mareri
21. júl 2022

nemože to byt tym, že je mliečko slabe a dietatku nestači?

autor
21. júl 2022

@tani777 staršie prespí...od roka ale odkedy mame mladšie bábo, tak žiarli a v noci sa snaží má volať, chodí za mnou do postele atď... :-/
V noci ju aj ponosim, ale mne prvé dieťa po odstavení spalo bezproblémov.

@mareri aj to som si myslela, snažím sa cez deň dávať dosť papať už, aj tak sa zobudí. Po hodine sa zobudí, podudka a spí ďalej. Ale trošku to ustalo, zistila som že už aj potrebuje byť dlhšie hore pred nocou. Ak je tých 5h, do polnoci sa zobudí 1-2x iba. Takže predĺžila som interval vedenia, i keď je to ťažké občas udržať už ale pomáha to

ckatka
21. júl 2022

A.preco kojíš na rukách? Môj 19m spí so mnou v posteli. V noci.ked zamrnci alebo.sa začne mrvit, len sa pootocim k nemu, a on sa obsluzi 😂🤷‍♀️
Niekedy sa ani poriadne nezobudim ja ani.on...
A manžel ani nevie, myslí, že maly spal celu noc lebo ho ani nepočul 😂
Mame také noci, že je každých 3o min hore (hej, zuby, teplota....), ale aj také, že o 9 mi v šatke nacucnuty zaspí, o polnoci cucne a potom.az ráno o 7.
Mne to nevadí..pokial bude.chciet, moje mlieko mu je k dispozícii. Lepšie nič aj tak nie je.

autor
21. júl 2022

@ckatka nie...že ak neuspim pri kojeni, uspavam na rukách

matkahelka
21. júl 2022

ja som pred necelym mesiacom na noc odstavila polrocnu prave pre toto. dojci sa len cez den. a aj napriek zubom, odkedy som ju odstavila, prespi krasne celu noc. pri starsej to bolo rovnako, tiez po nocnom odstaveni po tyzdni prespala celu noc. ja obdivujem zeny, ktore roky dokazu fungovat ako zombie kvoli dojceniu, ja neviem fungovat, ked som nevyspata.

autor
21. júl 2022

@ckatka fungujeme rovnako len mne to nevyhovuje celú noc ponúkať a ani sa neotocit ...to sa nestáva že papa dva razy... minimálne som hore 7x a niekedy je len jedna hodina v noci a uvedomím si že cucala päťkrát a ráno ma bolia bradavky... nehovoriac že občas kusne

autor
21. júl 2022

@matkahelka a dávaš v noci umelé? Koľkokrát?

matkahelka
21. júl 2022

nic nedavam, ved pisem, ze spi celu noc

beata_k
21. júl 2022

@matkahelka A ako si odnaucila od nocneho dojcenia? Iba nedat? Nerevalo celu noc?

autor
21. júl 2022

@matkahelka to som v šoku že polročné prespi

matkahelka
21. júl 2022

a preco si v soku? deti na UM bezne prespia cele noci aj parmesacne, to len dojcene vstavaju 120x za noc dovtedy, kym dojcene su. ja poznam tiez viac deti, ktore boli na nutrilone a ako 3mesacne prespali celu noc. starsiu dceru som odstavila v roku a tiez po tyzdni prespala celu noc.

matkahelka
21. júl 2022

@beata_k ano, iba nedat. 3 noci boli tazsie, davala som stale dudlik alebo vodu. a po 3 nociach utalo a na stvrtu noc prespala celu noc. spi cca od pol osmej do piatej rano. o piatej sa nakoji a v minute je tuha, spi potom cca do siedmej.