Dojčenie 5 dňového bábätka

dettilv
18. feb 2022

Ahojte žienky. Mám 5dnove dievčatko, mojim ju ale aj dokrmujem. Neviete mi prosím vás poradiť na aké jedla si mám dať pozor aby ju nebolelo bruško? Ďakujem pekne.

diamond007
18. feb 2022

@dettilv hlavne mliečne a sladké... Ostatné si odsleduj, ale podľa mňa všetko s mierou sa dá. Ja som sa aj obmedzovala aj neodmedzovala a žiadny rozdiel

july0
18. feb 2022

No mliecne vyrobky, vyprazane maste jedla, cibula(ale to som jedla vsak to je zaklad kazdeho jedla asi), strukoviny, a mojmu zle robil banan a este citrusove ovocie tie mu zvacsili bolesti pri kolike.. este podotknem mliecne vyrobky som neskor nahradila bezlaktozovymi vyrobkami a pohodka.

jazula
18. feb 2022

Mojej robilo pár prvých mesiacov zle na bruško keď som zjedla cesnak a paradajky. Citrusy som jedla až po pár mesiacoch a ok, z ananásu sa mi teraz poriadne vysypala. Z mliečnych výrobkov a sladkého jej nebolo nič, na tých v podstate od pôrodu žijem 😂 a to má 9 mesiacov. A síce mimo otázku, ale na tvorbu mlieka sú super mäsové vyvary a celkovo teplé domáce jedlo.

karhu
18. feb 2022

niektore deti zle regauju na karfiol, brokolicu, vajce..citrusy

martinatom1
18. feb 2022

Problémy s bruškom môže tiež spôsobiť miešanie materského a umelého mlieka. Kojenie sa v 5 dňoch ešte len rozbieha, radšej skús prikladať častejšie než dokrmovať prípadne sa poraď s LP...

dettilv
autor
18. feb 2022

Zienky a ako to je s pitím? Kola a 3in1 káva napr?