Zdravim,
Ak by sa vedel niekto podeliť o skúsenosti budem rada. Syna mal v lete 3 roky. Dojcim stále avšak už len na spánok Resp v noci. Prsia už mám však rok mäkké cítim že sa mi nerobia žiadne hrudy ak nedojcim aj cely den.. mlieko ak si ich stlacim mi ide. Rozmýšľam však že viac ako par mililitrov to už nemôže byt. Syn však tvrdí že mliecko ide, totiž dúfala som že sa odstaví sam .. je možné že naozaj to mlieko ešte pije alebo už chce mat len “dufel” ? Samozrejme že ked zaspí prso beriem inak by ho mal v ustach ale neprotestuje. Dojcit mi nevadí ale na “prázdno “ by som to nerada takto ťahala ďalej. Ako ste dojcili väčšie deti vy?
🍿
@domka222 tak verím že choroby prekonava ľahšie kvôli dojčeniu Resp chorý bol len 2x. Preto ak by tvorba mlieka bola mizivá nevidím v tom další prínos
co ja viem. nastav to tak aby si. stym bola ok aj ty aj syn. spi aj cez obed? resp do kexy spaval ako so uspavala na obed? vie zaspat aj inak aj s niekym inym? 3apol roka ma. ak chces dojcit dojci ak nechces nedojci je to na tebe. ty vies co to vam obom dava a co berie
@juliet86 doteraz spával na obed posledný týždeň veľmi protestuje to ma tiež nahlodava.. zaspí s muzom ked som prec samozrejme o dosť neskor nez so mnou .. škôlku zatial len “testujeme” tam zaspal ale skôr od placu..
Och, nič v zlom, no mne už toto - kojiť 3-ročné dieťa, príde úchylné.
Prosím ťa, moje deti sú príkladom toho,že dojčenie nie je základ pre imunitu. Dočené do roka a pol a aj napriek tomu boli a sú skoro stále chorí. Mne to skôr príde ako výhovorka v tomto veku
Len som sa každopádne chcela poradit či sa stracajucim mliekom stratí aj chuť alebo to deťom býva jedno hlavne že je cici
@dzulli1980 to lebo je cudzie pre teba, svoje by si tak nebrala. Ja si napríklad neviem predstaviť ani rit utriet cudziemu dieťaťu ako učiteľka v ms napríklad
Do 3 a pol roka bol syn dojčený, po dva a pol roku už len na noc . Mlieko som mala, ale prsia sa mi nenalievali ako keď bol menší, tvorba sa prispôsobila tomu koľko vypil. Počas druhého tehotenstva mi mlieko odišlo a syn to vzdal, on na prázdno nechcel ( vďaka Bohu) .Čo sa týka tej imunity ... každý sopeľ čo sa okolo neho pohne chytí
@dzulli1980 mne tiez suhlasim, ze dieta nebolo chore dobra vyhovorka zrejme nechodi do jasli alebo skolky potom to mamicka pochopi
Myslím si,že dojčenie takto veľkých deti je skôr už o matke ako o dieťati.
No áno,3 ročné možno bolo choré iba 2 krát,ale z nezmyselným kojenim to nemá nič spoločné.
Tiež myslím,že je už čas prestať. A s chorobami to lepšie nebude, keď budeš ďalej dojčiť. Za mňa je to blbosť .
Podľa môjho názoru je to len závislosť. Podporovať závislosť dieťaťa je podľa mňa vytváranie dobrého predpokladu aj pre iné závislosti v dospelosti. Podľa mňa by nikto nechcel, aby jeho dieťa neskôr malo sklon k rôznym vážnejším závislostiam a ničilo mu to život.
Za mna dojcenie tak velkeho dietata je len a len potreba matky. Dieta tvoje prsia uz davno nepotrebuje a ani mlieko. Mimochodom, moje dieta bolo dojcene 4 tyzdne a prvykrat bola chora v 5 rokoch. A poznam dost dojcenych, co schytali kazdy sopel…Takze to o materskom mlieku a imunite je zase len tvoja vyhovorka preco natlacit dietatu prso.
Trojrocne deti bezne bicykluju, lyzuju, rozpravaju, maju plnohodnotny chrup, rozmyslaju, uvedomuju si rozdiely medzi chlapcom a dievcatom, vedia ovladat zvierace… suhlasim s @dzulli1980 ze dojcenie uz je cez ciaru…
Je možné aby sa prosim vyjadrovali len ženy ktoré majú skúsenosti s podobným prípadom? Lebo hľadať medzi riadkami sa mi fakt nechce to si radšej prečítam fundovaný článok o prospešnosti mm a závislosti na drogách 😂🙀
@sissy27
Wtf ?? Čo ma lyžovanie s dojčením? Mokranovej dcéra lyžuje a ma dudel v ustach a tiež ma každý vieš kde 😀 bagarova dojčí ruminku skoro 4 roky a kariéru ma neskutočnú pochybujem že jej tlači cecok do hlavy po vypredanom koncerte 😶🌫️
Pozri,zhrniem ti to. Tvoj viac ako 3 ročný škôlkar už cicky nepotrebuje. Keď sa sám neodstaví, budeš ho chodiť kojiť ešte do školy?
Každopádne ak by niekto vedel poradit či poklesom mlieka došlo k samoodstavu bola by som rada
Jemine, tieto komentare zien, ktore dlhodobo nedojcili. 🤦 Dojcenie nie je iba o jedle, nie je to zavislost preboha. 🤦
Dieta vie ,,odsat" viac mlieka, nez ty vytlacis, podla mna ho pije.
Ked je to takto, ze sa dojci len na spanok, ste na dobrej ceste k samoodstaveniu.
A Tebe príde normálne, že 3 a pol ročné dieťa Ti "cucá" prázdne prsníky? ... nebuď vzťahovačná, proste sa nad tým skús zamyslieť ... samozrejme, že sa sám neodstaví, veď už je to závislosť ... aj jeho, aj Tvoja.
Mne sa s poklesom odstavil syn. Bola som tehotna, tvorba rapidne klesla, mlieko bolo slane, prestalo mu chutit, povedal, ze ho nechame babatku. A odstavil sa. Mal vtedy tri roky a 10mes.
Nie, nepríde k samoodstaveniu.Tiez som čakala, ale musela som to ukončiť ja.Dietatu to je prirodzené nevie prečo by sa malo odstaviť pozná to, mlieko tam je...tiež som kojila iba po zobudení a pred spánkom.
@filipka250 Veľmi pekne ďakujem za konštruktívnu odpoved
@luccija ďakujem za odpoved !
@dzulli1980 prosim ta, prestan jej tu pisat doslova bludy. Je evidentne, ze o celom kojeni nic nevies.
@filipka250 áno, lebo zrejme pod vplyvom hormónov z tehotenstva sa zmenila chuť mlieka a razom ho bolo menej. Čo v tomto prípade tak nie je. Keby sa neodstavil,zrejme ďalšie 4 roky ťaháš tandemové dojčenie 🤦♀️
Nerieš, ci mas alebo nemas pokles mlieka. Skratka ho odstav, ved to nema absolutne ziaden vyznam. Mne minule vysla kcapka mlieka, hoci 2 roky nedojcim... mozno nieco cucne, ale je to len o zvyku.
Taketo dieta ma byt len na tuhej strave a samostatne.
@domka222 mam dalsie dieta, ktore sa odstavilo same. Nie vsak poklesom tvorby.
Autorke som odpovedala, dalej diskusiu rozvadzat nebudem, nakolko sa tu opat dohaduju dve strany.
Ahoj, maly mal tri roky v októbri, tiez si este pýta. Neriešim, v skolke krasne funguje bez. Tiez uz chcem ale odstaviť, každý tyzden si poviem ze uz naozaj na další tyzden 😅 Mliečka mám uz malo, ale vie sa krasne ukľudniť. Takze uvidime, snáď uz čoskoro budeme bez kojenia 🙂
Ako vravíš, už to má len zo zvyku. Z takého množstva už nič nemá a popravde v jeho veku to už vôbec nepotrebuje. Povedz mi,na čo to je dobré, keď má normálny jedálniček?