Ahojte mamičky mám na vás otázku na tie ktoré dojčíte.
Moja malá (2 týždne) začne piť mlieko, počujem ako to mlieko prehlta, ako pije a po minúte alebo dvoch už nepočujem a zaspáva a len tak občas si “pocuckáva”. Ide jej ešte stále mlieko alebo si za tie 3 minútky rýchlo vytiahne všetko co potrebuje a potom ma zo mňa len dudel?😃 po chvíli sa sama odpojí a spí. Skúšam ju otočiť, dať na druhý prsník, ale nedokážem ju už zobudiť potom a nechce piť. Poraďte mi prosím.
@anavixy ďakujem veľmi krásne za odpoved 🫶🏻❤️ ja sa stále len bojím, že keď sa tak rýchlo napapá tak či jej to naozaj stačí, či jej to nie je malo :/ kojím ju na požiadanie stále keď sa zobudí. V nemocnici mi sestričky hovorili, aby som ju dojčila každé 3 hodiny, ale čítala som, že je to úplná blbosť a že jej mám dať piť vtedy kedy ona sama bude chcieť. Niekedy keď sa napapá tak naozaj aj 3 alebo 4 hodiny spí. Inokedy sa mi zobudí raz za polhodinu, inokedy za hodinu napr… tak si neviem predstaviť, že by som jej dala piť až po troch hodinách.. 🤨 ďakujem ti ešte raz za odpoved
Teraz v horucavach si moze castejsie len cucnut od smadu.
Nerobi si z teba dudel 🙂 pri dojceni sa strieda nutritivne a nenutritivne sanie, obe su velmi dolezite pre dieta aj pre tvorbu mm. Nenutritivne sanie je to dudlovanie (stimuluje prsnik k tvorbe a spustaniu mlieka), je to uplne ok, obzvlast ak sa dieta potom samo odpoji a spinka, mas to idealne. Moze sa kludne napapat aj za 3min.. to zistis podla toho, ako bude dieta pri takomto style papanie prospievat. Pokial pribera (staci zistit na poradni) a je spokojne, tak mu to staci. Druhy prsnik mozes ponuknut a ak spi a nechce uz papat, tak z druheho prsnika dojci na dalsie papanie. No a najdolezitejsie je, aby si dojcila na poziadanie, takze kludne ak sa za hodinu zobudi, tak ju znova nadojci. Aj za pol hodinu.. nezabudni, ze dojcis aj od smadu. Ked budes dojcit na poziadanie, nemusis sa bat toho, ze si vytiahne za tak kratku dobu malo. 2t babatko ma malicky zaludok a je pren prirodzene aby papalo malo a casto. 🙂