Ahojte mamičky. Narodili sme sa 23.3.2012, takže sme na svete iba pár dní a už máme celkom problém s dojčením. Mliečka máme dostatok a veľmi nám chutí 😉 Len máme menší problém sa prisať. Niekedy nám to trvá celkom dlho a niekedy sa prisajeme jedna radosť. Nie vždy ked zaplače ju priložím k prsníku, najprv vyskusam ponosiť na rukach, plienku, cumlik a ked nic nezabera tak potom priložím. Len som si všimla, že niekedy sa mi počas kojenia začne šponovať s nožičkami akoby mi chcela niekam odisť🙂, začne sa jedovať. Bála som sa či nemáme koliku, ale pediater povedal, že nie. Tak som si čitala rôzne články a ževraj to môžu byť aj krče z prejedania. Ale neprikladám ju nejak strašne často. A tiež nepapá dlhšie ako 15 min, ona sama my bud zaspi alebo vyplpuje prsko. Poradte robim niekde chybu alebo si musime stanovit nejaky harmonogram, za ktore teda moc niesom :(
nooo tak dakujem za radu🙂
@tehullka ahoj. V prvom rade blahoželám k bábu! 🙂 Harmonogram pre dojčenie neexistuje. Avšak existuje jedna super stránka k dojčeniu, možno ju poznáš, ak nie, dávam link: www.dojcenie.wordpress.com. Nájdeš tam veľmi veľa skvelých a účinných rád. A taktiež v téme laktačná poradňa tu na modrom koníku, kde radia šikovné laktačné i maminy, ktoré majú starosti i radosti s dojčením. Pomohli nejednej mamine, mňa nevynímajúc 🙂 Jedovať sa môže preto, že jej mliečko tečie pomaly alebo naopak rýchlo - tam nájdeš rady, čo s tým. Predpoklad úspešného dojčenia bez bolesti je správne prisatie bába - tak na tom si daj záležať. Prajem krásne dlhodobé dojčenie a spokojnosť na oboch stranách 🙂
@tehullka aj ked doktori tvrdia, ze treba harmonogram /papat kazde 3 hodiny/ je to somarina. daj babu pit ked chce. pocas dna my kojime podla toho ako je hore a ako si pyta. niekedy aj kazdu hodinu a ked sme vonku a tvrdo spi tak aj kazde 4 hodiny. v noci sa to natiahne aj na 6-8hodin, urcite ju nejdem budit ako mi kazali, ved je spokojna ze spi... pekne priberame aj ked nekrmime kazde 3hodky a hlavne je aby bolo brusko a aj cele babatko spokojne 😀 s prisatim je to komplikovane, u nas pomohlo umytie prsnika vodou, tym ze bol mokry a mala olizovala vodu tak sa jej vzdy podarilo dobre prisat a cuckat! vyskusajte, uvidite 🙂
@danusskaaa dakujem za radu, urcite vyskusame🙂
@tehullka súhlasím s
@danusskaaa , papať dávaj keď si pýta, aj keď to nebude pravidelne. A umývanie prsníka aj nám pomohlo 😉
Dôležité je mať pri kojení pohodlie, bábätko si k sebe priložiť tak aby malo hlavu rovno na didu a nie ju vykrútenú zboku. Babätko "ide" k mamine, nie že sa mama krčí, hrbí pri kojení. Neobmedzujte bejby v čase a harmonograme kojenia. Hlavne sa nestresovať, pretože to sa všetko poddá.
Veľa lásky vám.
kedykolvek,akokolvek,hocikolko.