Ahojte
Dojčím syna 1,5 roka.
V poslednej dobe ale strašne začal vyvádzať keď mu prsník nedám
Uvediem príklad
Cez deň už prsník pýta ozaj sporadicky a väčšinou keď sa udrie alebo spadne tak na upokojenie
Naučil sa už zaspávať bez kojenia iba že pri ňom ležím
V noci ale by mal ten prsník najradšej v puse stále.
Dnes nad ranom som mu ho už odmietla dať celú noc som nespala. Tak strašne plakal až sa zajakával až som nakoniec zas poľavila
Dnes pred nočným spánkom to iste. Naučený zaspávať pri držaní za ruku a speve ale dnes katastrofa, vrieskal tak že som mu zase prsník dala upokojil sa a po dlhej dobe pri tom aj zaspal.
Je to pre mňa veľmi fyzicky aj psychicky náročné som vyčerpaná.
Čo robiť ? Odstaviť ho ? Vydržať ?
Ďakujem za každé tipy názory
Nema teraz nieco kvoli comu prisla tato zmena? Zuby? Tie napadnu asi ako prve… nejake zmeny, stres… ma aj cumel? Vie sat z flasky?
To ci mas/mozes vydrzat si musis povedat sama, pokial to este zvladnes, tak vydrz, zrejme to bude len dalsie obdobie, ktore ako prislo, tak odislo, ale
pokial uz to nedavas a je ti to neprijemne a vycerpavajuce, tak musis zmenit spankove aj upokojovacie asociacie, bude to narocne a urcite to nebude zo dna na den, ale je to pochopitelne 🍀
na tvojom mieste by som si rozmyslela bud vydrzat alebo odstavit. Pripadne mu dat najavo, kedy teda moze, ci len v noci a pod. Lebo ked raz mu dovolis, raz nie ma v tom gulas a potom chuda dieta je zufale. No su horsie obdobia kedy si to dieta viac vyzaduje, vyuziva. Viem co to je, ked je prakticky celu noc na prsniku. Drzim palce
Moj maly chce v noci byt stale na prse ked mu ide zub. Odporucam vydrzat ale viem ze to je nic moc takto spat :/
@nikky1905 ja by som na tvojom mieste ešte vydržala. Je to len obdobie. A synček ma ešte len rok a pol. Vyrastie ani nevieš ako. Verím, že je to náročne ale ver, že niektoré mamičky to majú oveľa oveľa ťažšie. A predsa len kojenie je tak nádherná vec. Ale to je môj názor. Iné mamky ti možno inak poradia 🙂