Dojčené bábätko veľmi slabo priberá

princezpuss
23. júl 2024

Ahojte, prosim Vas je tu niekde medzi mamickami niekto s podobnym problemom alebo zazil nieco podobne? Nas maly- 4,5 mes. je kojeny a drzi sa spodnej hranice prospievania. Ma 5,5kg. Vazim ho pred aj po kojeni (toto prosim nekomentujte, viem ze sa to neodporuca ale potrebujem vediet ci nieco aj realne vypil) Jeho najnovsi trend je ze vypije kazde kojenie 35ml, ano dobre citate, 35ml a zacne sa tesit, vacsinou. Dalej sa uz prisat nechce a ked som mu ponukla 60ml odstriekaneho MM, opat vypil presne 35ml. Ked sa mu snazim dat prsnik castejsie, strasne protrstuje, place a vzpiera sa, odvracia sa a pod. Takze podla udajov za 24h vypije cca 400-500ml, hoci na jeho vahu by to malo byt cca raz tolko... Kvoli slabemu priberaniu sme zacali so zeleninovymi prikrmami nebadam rozdiel ani na vahe, ani v apetite. Uz som z toho zufala. Noc prespi celu. Plienok ma cca 5. Uz som rozmyslala ze skoncim s kojenim ak to pomoze, viem ze deti na UM su nafuknute ako balony a to nie je moj ciel ale takto sa miesto radovania trapit tiez nie je bohvieco. Ja uz neviem. Dakujem.

pribinak
23. júl 2024

Akú mal pôrodnú váhu?

bibssli
23. júl 2024

@princezpuss mne malá tiež málo priberala na MM musela som na odporúčanie dr dávať aj UM potom začala priberať pekne

princezpuss
autor
23. júl 2024

@pribinak 3560g

princezpuss
autor
23. júl 2024

@bibssli a kolko UM vypije? V akych davkach a ako casto? Neovplyvnilo to kojenie?

zuz1177
23. júl 2024

@princezpuss s keby si si po kojeni odsala a skusila mu dat este z flasky? Lebo ak aj z flasky vypil iba tych 35mk tak mu UM nepomoze.

anavixy
23. júl 2024

Skusila by som davat odsate mm alebo pripadne UM, ale cievkou. A hlavne dojcit aj v noci, odlozit zavinovacku ak pouzivate a bud zobudit (nadocjit v polospanku) alebo sa zobudi aj sam. Ak ani tak nevypije viac a nechce sa dojcit castejsie, tak by som neriesila, pokial pribera (aj ked malo podla tabuliek). A k tym nafuknutym detom na um, poznam viacero “miselinov” a kazde z nich je vylucne dojcene. 🤭

martyzpp
23. júl 2024

@princezpuss a aky je celkovo? Je mrzuty, nepokojny?

majlo1234
23. júl 2024

Pokial je spokojny, ja si myslim, ze je to ok. Kamaratka ma taku dcerku, uz ma skoro dva roky a stale je na spodnej hranici, ale vsetko v norme. Moja dvojmesacna je naopak uz teraz tazsia ako tvoj. Ono to netreba porovnavat asi, ale pozerat ci dieta celkovo prosperuje

juliet86
23. júl 2024

ja len ze odkedy ti zacal spavat celu noc? v akom veku? co sa zmenilo predtym resp potom? vies co myslim? ako priberal ked sa v noci kojil? nezmenilo to najma.krivku priberania? co tak dokrm cievkou na prsniku? najprv mm pptom mozno um? ono zelenina ma.malo kalorii skus kaloricke.dokrmy typu avokado banan

princezpuss
autor
23. júl 2024

@juliet86
Bolo to take postupne.. ked som ho zo budievala vela nevypil a tak sa prebral ze bol aj hodinu a pol hore 🤦🏻‍♀️ a teraz ked sa aj zobudi, par krat si cucne a spi dalej... aj teraz, vypil 45ml odsateho mm a spravila som mu 30ml umeleho ale mlady panko si uz neprosi. Inac bol aj na vysetreniach, krvny obraz je v poriadku aj sono bruska.

princezpuss
autor
23. júl 2024

@martyzpp je aj radostny aj mrzuty.. nic nevydzi dlho. Rad je na brusku, ak ma naladicku, chvilu sa pohra pod hrazdickou a STALE si cmula prsty. Minule si spravil cucflek na predlakti 😅

rora_kvasnik
23. júl 2024

Ahoj, ja ta ukludnim. To iste do bodky som zazila z dcerou (teraz 8mes). Narodila sa 3410 a momentalne konecne sme sa prehupli cez hranicu 7kg cize az teraz zdvojnasobila svoju vahu. Ked sa narodila hned mala zltacku cize vela spala potom hned aj kiahne ktore tiez cele prespala. Kojenie tiez take ze cucla si a uz nechcela. Aj som si odsavala a snazila som sa to do nej dostat po kojeni ale jednoducho nechcela. Tiez som ju aj vazila pred a po kojeni presne nieledy to bolo 30 inoledy 60 potom zase 30. Mala som hlavu v smutku doktorka vravela ze je to uplne najspodnejsie hranicne priberanie bala som sa ze pojdeme do nemocnice alebo co. Za jeden mesiac mi pribral len necelych 400 gramov. Ale proste ona bola spokojna, pekne spinkavala cez den aj v noci. Vsetky milniky dosahovala vtedy ked mala proste uplne normalne zdrave babatko teda iba drobnejsie. Prikrmy som zacala od 5mes ale vobec tomu nedavala viac ako par lyziciek az casom sa trochu rozjedla ale stale to neni ziadna slava. Doteraz je uplne mala v porovnani s inymi aj od nej mladsimi detmi ale co uz aspon nosi veci po sestre ktora ich mala ako 4 mesacna😅 teraz sa mi to uz lahsie hovori ale skus to menej riesit uzivaj si babo.

anavixy
23. júl 2024

Ja si myslim podla toho, co pises, ze nie je co riesit. Dojci co najviac sa da, kolko chce. Niektore deti su prostre drobne, hlavne ze pribera, aj ked pribera pomalsie.

princezpuss
autor
23. júl 2024

@rora_kvasnik dakujem, presne aj my sme boli tak ze mi sestricka povedala ze nech sa pripravim na hospitalizaciu ale po rozhovore s dr sme nakoniec ostali doma, chvalabohu. A tiez sme pribrali len 400g za mesiac...
A ukoncila si kojenie, ci ako?

rora_kvasnik
24. júl 2024

@princezpuss nie neukoncila. Ani som nedavala UM. Rozhodla som sa ist k laktacnej ta nam poradila par inych poloh na kojenie a ze skusime strihnut uzdicku pod jazykom mam pocit ze odvtedy sa to kojenie troska zlepsilo a aj priberanie. Ja mam este starsiu dceru ktoru som kojila tiez a to bolo uplne nieco ine, krasne priberala aj ukazkovo sa kojila.