Dočasné odstavenie od dojčenia kvôli chorobe

nikinka72
13. okt 2014

Ahojte,

chcela by som sa opytat ci ma niekto podobnu skusenos. Dostala som mykoticku pliesen, dost silnu a vysoko infekcnu a lekarka mi povedala ze mi musi nasadit lieky pri ktorych sa nemoze kojit, ak by mi ich nenasadila, riskujem ze pliesen dostane ktokolvek v domacnosti vratane mojich deti a tie lieky co su na to by im mohli velmi poskodit pecen. Moj syn ma 7 mesiacov a rada by som ho aspon do roka este dojcit, ale tie antimykoticke lieky su na 2-4 tyzdne. Snazim sa odsavat mliecko a maly dostal nutrilon. Neviem ci sa chyti ci nie po tych 2-4 tyzdnoch, ale dufam v to. Bola by som rada ak ma niekdo podobnu skusenost, nech sa o nu podeli. Dakujem.

saska.t
13. okt 2014

na www.mamila.sk ti urcite poradia,kontaktuj ich 😉

nikinka72
autor
13. okt 2014

Uz som tam pisala , este mi neodpovedali, ale skor som chcela ze ci niekto tuto nema realnu skusenost, lebo jedna vec je iba radit a druha vec je aj ozaj zazit.

marcelatje
13. okt 2014

@nikinka72 s týmto skúsenosť nemám, ale ak budeš dávať fľašu na 90% sa nebude chcieť po 4 týždňoch prisať. Skús používať cievku na prste nech mu zadarmo netečie 😉 my sme z pôrodnice prišli s fľašou a prisať sa mi malá nechcela ani bohovi no vďaka cievke sme to zvládli a dojčím stále 😀

nikinka72
autor
13. okt 2014

@marcelatje flasu uz ma, nejaka speci drBrowns, celkom sa pri nej namaka tak snad to bude v poho, dokonca mam pocit ze dlhsie taha ako pri kojeni, no uvidime. O tej cievke som pocula ale to musi tahat s prilozenym prstom nie?

alikaa
13. okt 2014

@nikinka72 Pri vacsine liekov nie je potrebne prestat dojcit. Hladala si na Mamile nejake odpovede, kde sa pytali na tvoje lieky? Mozno nemusis ani cakat na odpoved z Mamily, aby si vedela, ci popri nich mozes kojit, ak uz na takuto otazku niekedy odpovedali. Kazdopadne nedokrmuj flasou, ale bud s cievkou po prste, alebo najidealnejsie poharikom

nikinka72
autor
13. okt 2014

@alikaa ja sa bojim po prste, sice dodrziavam prisne hygienu, ale kedze je to kozna mykoza a mam ju dost agresivnu tak by som nerada strkala malemu prst do pusy, to je ten problem preco cievku nechcem. A pri tychto liekoch sa nesmie dojcit, som si tym absolutne ista, po 1. je to tam jasne napisane a po druhe velmi zatazuju pecen, su to antimykotika a mohlo by mu to ozaj ublizit.

velkacica
13. okt 2014

treba sa zamyslieť, či nie je hodné aj tvoje vlastné zdravie...

alikaa
13. okt 2014

@nikinka72 to, ze to tebe moze zatazit pecen, neznamena, ze to zatazi pecen babatku. Tak skus ten poharik, ak nechces cievku po prste. Na Mamile najdes video,aj popis ako sa ma babatko krmit poharikom.

velkacica
13. okt 2014

antimykotikum je antibiotikum, takže nie je vhodné, aby kojenec požíval takto ovplyvnené mlieko matky

nikinka72
autor
13. okt 2014

@velkacica je preto beriem tie lieky a aj pre zdravie mojich deti. Mliecko mu nedavam , iba odsavam a vylievam.

@alikaa dik pozriem to.

marcelatje
13. okt 2014

@nikinka72 áno je to cez prst, neskôr na bradavke nech si opäť zvykne 😉

0810
14. okt 2014

ahoj.ked mal synček 5mesiacov,tiež som mala zdravotne problemy,lieky,iffuzky,narkoza,kedze som chcela dalej dojčit,,odsavala som aj ked mi bolo tazko,pil nutrilon cez flasku, a po 2 tyždnoch,sa znova prisal,takže tolko moja osobna skusenost. 😉 🙂 🙂

nikinka72
autor
14. okt 2014

@luba41 ano to je odpoved uz na moju druhu otazku 🙂, na prvu mi uz odpovedali, len som si to vsimla neskor.

Kazdopadne dievcata, ak tu bude niektora hladat podobnu info, tak na antimykotika sa moze normalne kojit, v letaku sice je napisane ze sa nesmie (btw. ked som si pozrela letak v anglictine tak je tam ze sa neodporuca co je dost rozdiel a nie ze sa nesmie...) kojit a nemam to len z mamily ale aj od skusenej pediatricky a dokonca aj na vacsinu atb sa moze kojit, je len velmi malo liekov na ktore sa kojit nemoze. Tuto info mam zo stranky mamila.

luba41
15. okt 2014

@nikinka72 tie opatrenia v letákoch / že sa nesmie užívať.../ sú takmer na všetkých liekoch..a nájdeš to aj na vitamínoch..dojčia maminy diabetičky, maminy s chorobami srdca, aj tie ktoré majú psychické poruchy a pod..a dojčia aj dlhodobo..všetko sa dá nastaviť, len treba mať správne info...len lekári / ktorým absolutne je jedno či dojčíš alebo nedojčíš/ odporúčajú vo väčšine prípadov prestať dojčiť, prípadne Ti dovolia "liečiť sa" až po dokojení.. ja si všetky problémy týkajúce sa dojčenia /lieky, strava, cvičenie.../ konzultujem len s Mamila stránkou.. a lekárovi ani nehovorím, že dojčím..

nikinka72
autor
15. okt 2014

@luba41 no prave tato doktorka dojcila 2 roky svoje dieta a kvoli tomu odkladala aj nejaku svoju liecbu takze som cakala ze info od nej bude asi spravne ale zrejme si kryje chrbat alebo co. 3 dni sme boli ma UM ale pekne sa chytil naspat nastastie aj ked pil z flase.

luba41
15. okt 2014

@nikinka72 tak fajn že ste sa vrátili k dojčeniu bez problemov..a pre budúcnosť budeš vedieť kam sa obrátiť v prípade nejakých podobných problemov.. 😉