Do akého veku ste kojili vaše deti?

alja20
4. jan 2016

Maminky dokedy ste kojili vasich drobcov su 2roky vela?ako sa vam podarilo bezbolestne odstavit?budia sa vam dvojrocny drobci v noci?ak ano su skor smädny alebo im skor chyba pritulenie?ak su smädny a este kojite su drobci ochotny sa napit v noci aj z poharika alebo flasky ci chcu len prsnik?

bonaqa2013
4. jan 2016

podľa mňa sú 2 roky veľa...

evulikm
4. jan 2016

Ahoj, najstaršieho som kojila 21 mesiacov, prostrednú 14 mesiacov a najmladšieho zatiaľ kojím. Ja som to nechala na nich, iba keď mali 1 rok, som zrušila nočné kojenie

elise
4. jan 2016

Syn 3,5 roka, potom akosi sam sa odstavil. dcerka 3 roky bude mat za par dni, este kojime. Frekvencia rano a vecer. Neriesim, viem ze sa odstavi za chvilku sama.

alja20
autor
4. jan 2016

@evulikm ako sa ti podarilo zrusit nocne kojenie?cez den mi to nevadi ale v noci ano lebo ma pouziva namiesto dudla a napije sa len trosku

meluela
4. jan 2016

@alja20 2 roky su uplne ok. ak ti to nerobi problem, kludne koj dalej

jana_eyre
4. jan 2016

kazdemu ako vyhovuje - ja by som do dvoch rokov deti nekojila..

prveho syna som odstavila v 15tich mesiacoch /uz som bola tehotna a telo si urcilo priority, mlieka som mala velmi malo, preto aj odstavenie bolo jednoduche/

druhu som odstavila v 13m, lebo v noci sa prisala, odsala so zavretymi dasnami milion krat za noc a mne sa robili trhliny.. v oboch pripadoch som proste nedala - syn to vobec neriesil, bol rad, ze ma konecne mlieko z flase :D a dcera par noci bola nervoznejsia a potom bolo dobre..

v prvom rade si myslim, ze ak dieta kojis dlhodobo, musi to vyhovovat najma tebe - pretoze dietatu to bude vyhovovat vzdy, ale ty si ta, ktorej to moze vadit.. ak ti to nevadi a kojit chces, tak koj.. a najlepsie odstavenie je podla mna proste nedanie prsnika a vydrzat..

evulikm
4. jan 2016

@alja20 u nás pomohlo zapojenie mm. Ja som sa odsťahovala zo spálne na pár nocí. A aj keď sa v noci zobudí, tak nenakojím. Väčšinou mu stačí pritúlenie

timikaj1
4. jan 2016

Aj my sme sa kojili 3,75roka staršia dcéra a obávam sa , že keby som ju nebola vtedy odstavila( už mi to fakt vadilo), tak sa mi hádže na prsník dodnes,(má5,5), lebo keď dojčím mladšiu dcérku( 10mesačnú), tak nejak lačno pozerá 🙂 ....

alja20
autor
4. jan 2016

@timikaj1 🙂

limetka69
4. jan 2016

Žienky prosím vás, som divná keď plánujem kojiť max 10 mesiacov? Som si vravela, že 6 by aj stačilo. Keď mne príde divné kojiť také veľké deti co už chodia. Je to zlé? Nechcem sa nikoho dotknúť každý nech robí po svojom. Len ma zaujíma ci som jediná co nechce tak dlho kojiť. 🙂

slniecko77
4. jan 2016

@limetka69 uvidis sama 😉 tie chvilky ked dojcis svoje dieta su nadherne a nenahraditelne 😵

timikaj1
4. jan 2016

:@limetka69 keď to je tak, človek plánuje a potom ide deň za dňom a potom sú z toho skoro 4 roky 🙂 , povedala by som, že človek musí byť vnútorne nastavený a pevne rozhodnutý, že dosť a postupne odstaviť, ale ja som to nechávala viac-menej plynúť až keď mi to už fest liezlo na nervy, tak som to stopla( ale už nepamätám asi som postupne vynechávala a keď pýtala "cici", tak sme ju nejak zahovorili), ale nejaké veľké plače kvoli tomu si napamatám 🙂

govinda
4. jan 2016

@alja20 dcérku som kojila 22 mesiacov a keď mala 13 mesiacov, odstavila som ju na noc, pretože bola schopná sa budiť aj 10 krát za noc a chcela prsník. Najťažšie bolo prestať s nočným kojením, ale aj to trvalo 3 dni a odvtedy prespí celú noc. Keď mala 22 mesiacov, prestala som kojiť zo dňa na deň, absolútne bez problémov to prebehlo - len som jej vysvetlila, že maminka už nemá mliečko a že namiesto mliečka pred spaním bude rozprávka 😀 Zabralo 😀

ladybaby
4. jan 2016

@govinda ako ste odstavili dceru len na noc? Ja mam takmer rocne dvojicky, jeden z nich sa v noci nonstop budi, rada by som ich kojila aj dalej, ale tie noci ma nicia. dakujem

alja20
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
limetka69
4. jan 2016

@govinda si musím zapamätať 🙂

slniecko77
4. jan 2016

@ladybaby ja som tiez odstavila syna na nocne dojcenie ked mal 17 mesiacov..cez den dojcim stale..najlepsie sa osvedcilo ho dat do vlastnej izbicky, lebo ked som spala v izbe s nim tak sa budil - citil ma. Ked sa v noci prebudil tak siel k nemu mm, asi za 2-3 dni sa prestal budit v noci uplne 🙂 dovtedy sa budil aj 6-8x za noc.

ruahine
4. jan 2016

@alja20 Môj drobec bude mať za mesiac 2,5 roka a ešte je kojený, mne to príde v pohode, do troch rokov neriešim 🙂.
A nočné kojenie vyriešil môj muž - nasťahoval sa na pár dní do spálne k drobcovi namiesto mňa a hneď prvá noc absolútna pohodka, malý spal krásne, bez plaču, a zostalo mu to aj keď som sa po pár dňoch k nemu vrátila.

tutubi
4. jan 2016

@alja20 Kojila som 22 mesiacov, odstavila som zo zdravotných dôvodov a preto, že sme chceli pracovať na súrodencovi. Dĺžka kojenia je podľa mňa ideálna podľa toho, ako to vyhovuje mamine a dieťatku.
V noci sa mi potom budievala a pila vodu, od 2 rokov už aj prespala celé noci, občas sa budievala na vodu. Odstavila som postupne, najprv na požiadanie, potom ranné, večerné, obedné a na koniec nočné, celé to trvalo niekoľko mesiacov. Ale ešte dva mesiace pred odstavením sme sa kvôli chorobe vrátili ku kojeniu na požiadanie.
Jednoduché to nebolo, miestami som ľutovala, lebo som s tým úplne vysporiadaná nebola a odplakali sme si to obe. Ale neľutujem už teraz, lebo som sa po dvoch rokoch konečne vyspala 😀. Držím palce.

tutubi
4. jan 2016

@limetka69 Mne to nepripadá divné, presne aj ja som si vždy hovorila, že chodiace a hovoriace dieťa už kojiť nebudem, že max. 1 rok. A kojila som skoro 2 a keby som mohla, kojím ešte dlhšie. Ten pocit bol pre mňa jednoducho úžasný 😵

alja20
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
limetka69
4. jan 2016

@tutubi tak ja zatiaľ neviem co je na tom úžasné, asi musím zažiť. Zatiaľ som len počula, že začiatky sú strašné a bolia a ze budem kojiť z pohodlnosti v noci. 🙂 ja len chcem byť príťažlivá aj pre svojho muža a pochybujem, že budem keď budem kojiť tri roky. No možno hej 😀 uvidíme ale nechcem pôsobiť dajak vytahane a strhane. Neviem ci ma chápeš. 🙂

ninda25
4. jan 2016

Ja som sa dlho odhodlavala prestat,no po celom dni som bola rada,ze lezim a vzdy dala mliecko...no v jednu noc som nabrala sil a povedala konecne stop...a vobec to nebola taka tragedia ako mi mnohi opisovali.chvilu poplakala,a rano uz nepytala.mali sme 23mesiacov.teraz mame 25 a pravdupovediac si uz neviem predstavit,ze moja velka slecna este papa z prsnika🙂

ladybaby
4. jan 2016

@slniecko77 to ja uz mesiac praktizujem...zlepsilo sa to, uz ich kojim asi len 8-10x za noc. Ale chcela by som vstavat max 1-2x. Ak by som ich nemusela v noci kojit, tak si viem predstavit dlhodobejsie kojenie.

lune
4. jan 2016

@limetka69 Podla mna do roka a do dna staci 😉 . Ked moja kamoska na pieskovisku vyvalila 3 rocnemu prsnik, tak mi skoro zabeho. Aj tak ju len pooblizoval. Aj ona sama uznala, ze je uz velky...ale neslo to tak jednoducho s tym skoncit ako u inych deti. Neplanuj, uvidis ako to pojde. Krasne zdrave babo zelam 🙂

limetka69
4. jan 2016

@lune ďakujem. No ved ja si tiež myslím, že potom to je horšie skončiť keď dieťa už vie protestovať, argumentovať, alebo ako to nazvať. A kým ešte nevie rozprávať a vzdorovať tak to pôjde asi ľahšie 🙂 ale to si len myslím 🙂

slniecko77
4. jan 2016

@ladybaby uf, klobuk dolu..sklanam sa, ze si vydrzala tak dlho dojcit pri dvojickach 🙂
Takze ich mas v inej izbe a v noci k nim chodi manzel? No u nas to zabralo rychlo..ine ma nenapada, teda pokial ho nechces uplne odstavit..poznam tu unavu, presne prero som sa rozhodla na noc odstavit, mam doma este starsie dieta..a hlavne unava robila svoje a nechcela som ohrozovat seba a nase deti.

miriam11
4. jan 2016

@alja20 kojila som 9 mesiacov. Potom som to stopla, nakolko syncek chcel cuckat uz skoro stale, v noci sa stale budil. Akonahle sme s kojenim skoncili, zobudi sa v noci len 1x, dam cumlik a spi si sladko dalej. Ked sme sa kojili, budil sa 7 - 15 x za noc. Priznavam tu verejne, kojenia som v tom case mala plne zuby. Odvtedy je kluuuud 🙂

nateeka
4. jan 2016

@limetka69 ahoj,ja som odstavila v 10mesiacoch a je to ok... Ako ti to vyhovuje,kamaratka v 6mesiacoch a vsetci su zivi a zdravi 🙂

papricka33
4. jan 2016

Dcerku nieco vyse 2 roky, syncek ma 21 mes. A este frcime. Budi sa tiez, ine nechce nic. Odstavenie necham dojst plynule. Na dojcenie nedam dopustit. Uzivame si blizkost obaja 🙂